Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το θαυματουργό τζελ που θεραπεύει τα εγκαύματα!

Η αλόη βέρα κάνει θαύματα!

25 Ιουνίου 2019 15:55
Το θαυματουργό τζελ που θεραπεύει τα εγκαύματα!

Όλοι κάποιες φορές έχουμε καεί είτε από αμέλεια είτε γιατί κάτι συνέβη! Βέβαια τώρα το καλοκαίρι είναι πιο εύκολο να πάθουμε κάποιο έγκαυμα λόγω του ήλιου! Ποιο είναι το θαυματουργό τζελ που θεραπεύει δραστικά τα εγκαύματα;

Τα εγκαύματα αποτελούν έναν κοινό τραυματισμό του δέρματος που ποικίλουν ανά βαθμό επικινδυνότητας. Μπορούν να προκληθούν από την ηλεκτρική ενέργεια, τη θερμότητα, το φως, τον ήλιο, την ακτινοβολία καθώς και την τριβή.

Η αλόη χρησιμοποείται από την αρχαιότητα για την ανακούφιση του δέρματος από τον πόνο αλλά και τη μείωση της φλεγμονής. Συνιστάται και χρησιμοποιείται από τους γιατρούς για τη θεραπεία τόσο μικρών όσο και σοβαρών εγκαυμάτων πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με τα εγκαύματα και αν δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας πρέπει να πάτε στον γιατρό άμεσα!

Σε περίπτωση εγκαύματος, ακουλουθήστε μερικά από τα παρακάτω βήματα προκειμένου να εκτιμηθεί η σοβαρότητα του εγκαύματος και αντιμετωπίστε το με το ζελέ της αλόης.

Απομακρυνθείτε από το σημείο του περιστατικού: Την στιγμή του συμβάντος,απομακρυνθείτε αμέσως απο το συγκεκριμένο σημείο!Εάν έχετε καεί από ηλεκτρική συσκευή, απενεργοποιήστε τη και απομακρυνθείτε από αυτή. Εάν έχετε καεί από χημική ουσία, ξεφύγετε από τη διαρροή όσο το δυνατόν γρηγορότερα.Εάν πάθατε ηλιακό έγκαυμα, αποφύγετε τον ήλιο και αναζητήστε άμεσα σκιά.Στην περίπτωση που τα ρούχα σας καλύφθηκαν με χημικά ή καήκαν κατά τη διαδικασία, αφαιρέστε τα με μεγάλη προσοχή χωρίς να ακουμπήσετε την πληγή.Μην προσπαθήσετε να τραβήξετε το ρούχο σας μακριά από το δέρμα, εάν αυτό κολλάει πάνω στο καμένο σημείο.Καλέστε αμέσως υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ή αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί βαθμοί εγκαυμάτων.

Πριν από κάθε θεραπεία εγκαύματος, θα πρέπει να γνωρίζετε τη διαφορά μεταξύ τους.Ένα έγκαυμα πρώτου βαθμού επηρεάζει μόνο το ανώτερο στρώμα του δέρματος, είναι συνήθως κόκκινο, μπορεί να είναι επώδυνο και στεγνό στην αφή.Ένα έγκαυμα δεύτερου βαθμού, εκτείνεται περαιτέρω εντός του δέρματος, μπορεί να φαίνεται υγρό ή αποχρωματισμένο, συχνά δημιουργεί λευκές φουσκάλες και προκαλεί έντονο πόνο, σύμφωνα με το aloeveragreece. Τα εγκαύματα τρίτου βαθμού, διαπερνούν εσωτερικά το δέρμα και πολλές φορές και τον περιβάλλοντα ιστό.Φαίνονται ξηρά και σκληρά και μπορεί να εμφανίζουν μαύρο, άσπρο, καφέ ή κιτρινισμένο χρώμα στην περιοχή του εγκαύματος.

Μπορούν να προκαλέσουν οίδημα και είναι εξαιρετικά σοβαρά, αν και συχνά προκαλούν λιγότερο πόνο σε σχέση με εκείνα του πρώτου βαθμού, επειδή οι νευρικές απολήξεις έχουν καταστραφεί. Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι το έγκαυμα είναι πρώτου ή δεύτερου βαθμού καλέστε άμεσα γιατρό.Εάν νομίζετε ότι είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από έγκαυμα πρώτου βαθμού, επισκεφτείτε τον γιατρό σας.Τα εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού μπορεί να απειλήσουν τη ζωή, εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα.

Συνεχίστε, μόνο εάν γνωρίζετε ότι το έγκαυμά σας είναι πρώτου βαθμού.Διαφορετικά, δεν θα πρέπει να προχωρήσετε με αυτή τη μέθοδο, εκτός εάν ο γιατρός σας, σας το επιβεβαιώνει.Ποτέ μην προσπαθήσετε να θεραπεύσετε έγκαυμα τρίτου βαθμού με αλόη. Η αλόη δεν βοηθά το έγκαυμα να στεγνώσει, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επούλωση.

Δροσίστε την πληγή σας:

Μόλις αξιολογήσετε την κατάσταση του εγκαύματός σας και απομακρυνθείτε από το σημείο του συμβάντος, μπορείτε να ρίξετε νερό στην πληγή σας.Αυτό βοηθά να τραβήξει την θερμότητα από την πληγή και να ηρεμήσει το δέρμα πριν χρησιμοποιήσετε την αλόη.Αφήστε το κρύο νερό να τρέξει πάνω στο έγκαυμα για 10 λεπτά.Εάν δεν είστε κοντά σε σημείο με βρύση ή ντους, βρέξτε ένα πανί με κρύο νερό και τοποθετήστε το πάνω στο έγκαυμα για 20 λεπτά.Αντικαταστήτε το πανί με ένα άλλο, καθώς η θερμοκρασία του αυξάνεται.Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε την περιοχή σε έναν νεροχύτη ή μπολ με κρύο νερό.

Καθαρίστε την πληγή: Μόλις παγώσει η πληγή, θα πρέπει να την καθαρίσετε. Πάρτε λίγο σαπούνι και τρίψτε το στα χέρια σας.Τρίψτε απαλά το σαπούνι πάνω από την καμένη περιοχή για να την καθαρίσετε. Ξεπλύνετε την περιοχή με δροσερό νερό.Έπειτα στεγνώστε με μια πετσέτα.Μην τρίβετε την περιοχή, διότι μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Τέλος, χρησιμοποιήστε την αλόη: Ρίξτε μια γενναιόδωρη ποσότητα ζελέ αλόης στα χέρια σας. Τρίψτε απαλά πάνω στην καμένη περιοχή. Επαναλάβετε δυο -τρεις φορές την ημέρα, μέχρι το έγκαυμα να επουλωθεί και ο πόνος να σταματήσει. Προσοχή! Πριν αγοράσετε οποιαδήποτε κρέμα η τζελ, βεβαιωθείτε ότι περιέχει 100% ζελέ αλόης.Ορισμένα προϊόντα περιέχουν μόνο ένα μικρό ποσοστό αγνού ζελέ.

Αυτό το σέρουμ είναι ιδανικό για τις ουλές της ακμής και για τις Ρυτίδες!

Μια θαυματουργή συνταγή για σέρουμ για δέρμα απαιτητικό και κουρασμένο λόγω παλιάς ακμής με ουλές που δεν έσβησαν.
Αυτό το σέρουμ όχι μόνο θα εξαλείψει τις ουλές της ακμής αλλά θα προσφέρει και μια υπέροχη λάμψη (γεμάτη νιάτα και ομορφιά) στην επιδερμίδα, καθώς εξαλείφει τις ρυτίδες και την κούραση. Πολύ βιταμινούχα επιλογή, με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε:

10 ml βερικο-κουκουτσέλαιο
(Εκπληκτικό αντιγηραντικό λάδι με πολλές παράλληλες ιδιότητες που συμβάλουν στην διατήρηση του νεανικού σφρίγους).

8 σταγόνες αιθέριο έλαιο λιβανιού
(Αντιγηραντικό αιθέριο έλαιο που δημιουργεί σύσφιξη και τόνωση στην επιδερμίδα. Η τέλεια επιλογή για τις κουρασμένες άτονες επιδερμίδες με σημάδια κόπωσης ή φθοράς).

10 ml αλόη βέρα τζελ
(Η αλόη βέρα είναι ένα αποτοξινωτικό καλλυντικό που συσφίγγει και ενισχύει το κολλαγόνο. Οι βιταμίνες της σε συνδυασμό με τα υλικά της συνταγής θεραπεύουν εντατικά. Επίσης βοηθάει με την πάροδο του χρόνου και στην δια παντός λεύκανση του προσώπου).

Πως θα το παρασκευάσεις

Θα τα ανακατέψεις καλά και είναι έτοιμο!

Ο τρόπος να χρησιμοποιήσεις το σέρουμ σου

Μέχρι 5 σταγόνες κάθε βράδυ πριν τον ύπνο και μετά τη νυχτερινή φροντίδα καθαρισμού. Το απλώνεις σε όλο το πρόσωπο εκτός από τα μάτια και ανακινείς όλο το μπουκάλι πριν τη χρήση. Μετά μπορεί να ακολουθήσει η κρέμα νύχτας σου η το λαδάκι φροντίδας σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share