Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

9+1 τροφές που αδυνατίζουν!

Δείτε ποια είναι!

24 Ιουνίου 2019 22:34
9+1 τροφές που αδυνατίζουν!

Η γρήγορη και μαγική απώλεια βάρους είναι ένα από τα όνειρα που κάνεις όταν βλέπεις να παρελαύνουν μπροστά σου σοκολάτες, παγωτά και πίτσες. Μέχρι να γίνει το αδύνατο δυνατό, ας δούμε πώς θα μας βρει το καλοκαίρι ανανεωμένες και αδυνατισμένες μέσα από μία ισορροπημένη διατροφή. Το ζητούμενο είναι να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας τροφές που κάνουν ταυτόχρονα καλό στην υγεία και συμβάλουν στην απώλεια βάρους, χωρίς ακρότητες με αφαγία ή απόλυτη στέρηση επειδή «αδυνατίζεις μόνο όταν ράβεις το στόμα σου».

Αβοκάντο
Η μοντέρνα τροφή που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες και κάλιο ενώ ικανοποιεί την πείνα σε χρόνο dt. Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Διατροφή, οι άνθρωποι που αγαπούν το αβοκάντο, έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος και χάνουν βάρος και πόντους από τη μέση. Τι θα έλεγες για ένα σαντουιτσάκι με τόνο και αβοκάντο ή μία δροσερή σαλάτα με το κρεμώδες λαχανικό;

Γιαούρτι
Η ελληνική περηφάνια βάζει τέλος στις λιγούρες μας, βοηθάει ασύλληπτα το εντεράκι μας και επιταχύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού μας. Απόλαυσέ το με φρέσκα φρούτα ή λίγο μέλι.

Σολομός
Τα περισσότερα ψάρια αποτελούν εξαιρετική επιλογή στις διατροφικές μας συνήθειες αλλά ο σολομός είναι ο βασιλιάς. Με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και πολλά Ω3 λιπαρά οξέα, χορταίνουμε και παίρνουμε λίγες θερμίδες. Παράλληλα, ισορροπεί τη λειτουργία του θυρεοειδή που επηρεάζει το μεταβολισμό μας.

Φρούτα
Μπορεί το χειμώνα να τα απέφευγες, αλλά τώρα λες «αχ να 'χα μία φρουτοσαλάτα να δροσίσω το λαιμό μου». Αντικατάστησε το ντόνατ με φρέσκα εποχιακά φρούτα, γιατί έτσι θα απολαύσεις τα οφέλη των αντιοξειδωτικών και των ινών, ενώ γευστικά θα μοιάζει με γλυκιά λιχουδιά (εντάξει, θα μοιάζει).

Αμύγδαλα
Η τροφή πασπαρτού που μπορεί να έχεις σε σακουλάκι στην τσάντα σου και να τρως είτε περιμένεις στην ουρά στην εφορία, είτε δουλεύεις και δεν έχεις χρόνο για διάλειμμα. Πλούσια σε βιταμίνη Ε και σε απόλυτη ισορροπία πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών. Αν σου φαίνεται βαρετό να τα τρως σκέτα, τρίψε μερικά πάνω από τη σαλάτα σου σα γαρνιτούρα.

Φασόλια
Δεν την άκουγες τη μαμά σου όταν σου έλεγε να μη σηκωθείς αν δεν τελειώσεις όλο το πιάτο σου. Από τη μία, σε καταλαβαίνουμε, γιατί η παραδοσιακή φασολάδα μπορεί να μην είναι τόσο εύγευστη και να σε αποθαρρύνει από το να την μαγειρέψεις. Από την άλλη, μπορείς να εκσυγχρονιστείς και να φτιάξεις δροσερή σαλάτα με φασόλια ή μπιφτέκια από φασόλια (δεν υπάρχουν μόνο τα ρεβίθια).

Καυτερές πιπεριές
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν διεξαχθεί από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Υγείας, η καψαικίνη που περιλαμβάνεται στο πικάντικο λαχανικό, μειώνει την όρεξη και βάζει «φωτιά» στην καύση του λίπους. Προσοχή με την ποσότητα για να μην καεί ο ουρανίσκος σου.

Αυγά
Για να σε προλάβω, δεν εννοώ αυτά που βρίσκονται μέσα σε ένα κέικ με γλάσο σοκολάτας. Τα αυγουλάκια για πρωινό είναι πολύ πιο υγιεινή επιλογή από κρουασάν ή bagels, βοηθούν στην απώλεια βάρους και σου χαρίζουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά της καλής πρωτεΐνης. Α, και συνδυάζεται ιδανικά με το αβοκάντο.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά
Λογικά δεν περίμενες εμάς να σου πούμε ότι τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε κάθε διατροφικό πλάνο. Πιο συγκεκριμένα όμως, το σπανάκι, το kale και το μαρούλι έχουν πολύ λίγες θερμίδες και είναι το ιδανικό συνοδευτικό των γευμάτων σου. Επιπλέον, οι βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και τα ιχνοστοιχεία, όπως το ασβέστιο, έχουν συνδεθεί με την καύση λίπους σε αμέτρητες έρευνες.

Βρώμη
Δεν είναι τυχαία η κορυφαία πρόταση για πρωινό από τους διατροφολόγους. Ικανοποιεί την πείνα για πολλές ώρες και δεν έχει την ίδια ποσότητα ζάχαρης με τα δημητριακά.

Προσοχή: 6+1 τρόφιμα που δεν πρέπει να να ξαναζεσταίνουμε!

Το φορτωμένο πρόγραμμα και οι αυξημένες υποχρεώσεις, κάνουν το καθημερινό μαγείρεμα μια δύσκολη υπόθεση. Αυτά είναι τα τρόφιμα που απαγορεύεται να ξαναζεστάνουμε!

Γι’ αυτό είναι πολλοί εκείνοι που μαγειρεύουν μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, ώστε να το έχουν και για την επόμενη μέρα.

Με ένα απλό ζέσταμα στην κουζίνα ή το φούρνο μικροκυμάτων, έχετε έτοιμο το γεύμα σας. Γνωρίζατε όμως πως υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που δεν πρέπει να τα ζεσταίνετε δεύτερη φορά;

Κοτόπουλο

Όταν ζεσταίνεται το κοτόπουλο, οι φυσικές πρωτεΐνες που περιέχει, αλλάζουν δομή και μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές για το πεπτικό σας σύστημα. Αν θέλετε οπωσδήποτε να το θερμάνετε, φροντίστε να είναι για λίγη ώρα και σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μανιτάρια

Η αναθέρμανση των μανιταριών μπορεί να προκαλέσει δυσπεψία, ακόμα και επιπλοκές στη λειτουργία της καρδιάς. Είναι καλό να μην τα αναθερμαίνετε και να τα αφαιρείτε από τα πιάτα που ζεσταίνονται ξανά. Προτιμήστε να τα φάτε μόλις τα μαγειρέψετε ή την επόμενη μέρα. Καλύτερα να καταναλωθούν παγωμένα. Το ίδιο ισχύει και για τις σούπες, τους ζωμούς και το ριζότο με μανιτάρια.

Πατάτες

Η αναθέρμανση της πατάτας στο φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφει σχεδόν το σύνολο των βασικών διατροφικών θρεπτικών συστατικών της και μπορεί ακόμη και να προκαλέσει την ανάπτυξη επιβλαβών χημικών ουσιών. Εάν φτιάξετε ψητό κατσαρόλας ή πατατόσουπα για τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να προσθέσετε τις πατάτες μετά.

Αυγά

Είτε βραστά, τηγανητά ή ομελέτα, τα αυγά όταν αναθερμαίνονται μπορούν να προκαλέσουν πολλά σοβαρά προβλήματα στην υγεία. Τα αυγά αποτελούν την πιο επικίνδυνη τροφή όταν ξαναζεσταθεί καθώς γίνονται τοξικά εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας. Δεν ισχύει το ίδιο και για φαγητά τα οποία περιλαμβάνουν αυγά ανακατεμένα με σάλτσες όπως η μπεσαμέλ.

Σπανάκι

Γεμάτα με ζωτικής σημασίας θρεπτικές ουσίες, τα φυσικά νιτρικά ιόντα στο σπανάκι, γίνονται νιτρώδη όταν θερμαίνονται και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές στα κύτταρα του σώματος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Σέλερι

Σαν το σπανάκι, έτσι και το σέλερι, δεν πρέπει να θερμαίνεται για τους ίδιους λόγους. Γι’ αυτό φροντίστε να τα καταναλώνετε τη μέρα που μαγειρεύονται.

Παντζάρια

Τα παντζάρια πρέπει να καταναλώνονται έπειτα από την αρχική τους παρασκευή. Το ζέσταμά τους τα καθιστά μη φαγώσιμα και επικίνδυνα για τον οργανισμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share