Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θες λαμπερή επιδερμίδα το καλοκαίρι; Φτιάξε αυτή τη μάσκα προσώπου!

Γρήγορη σπιτική συνταγή!

21 Ιουνίου 2019 18:45
Θες λαμπερή επιδερμίδα το καλοκαίρι; Φτιάξε αυτή τη μάσκα προσώπου!

Ειδικά το καλοκαίρι, η περιποίηση προσώπου είναι επιτακτική και η επιδερμίδα χρειάζεται ενυδάτωση και φροντίδα σε καθημερινή βάση.

Αν παρόλο που χρησιμοποιείς ενυδατική κάθε μέρα νιώθεις το πρόσωπό σου ξηρό, θαμπό και ταλαιπωρημένο, δοκίμασε να φτιάξεις στο σπίτι, μόνη σου, μια μάσκα προσώπου.

Προτιμήσε να φτιάξεις μια μάσκα με αγγούρι και ζάχαρη για πιο βαθιά ενυδάτωση.

Εκτέλεση:

Καθάρισε ένα αγγούρι και λιώσε το σε ένα μπολ. Πρόσθεσε μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και ανακάτεψε.

Θα χρειαστεί να αφήσεις το μείγμα για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Άπλωσέ το το πρόσωπό σου για 10 λεπτά και αφαίρεσέ το με χλιαρό νερό.

Αυτά είναι τα οφέλη για το πρόσωπο σας αν κάνετε μάσκα προσώπου!

Δείτε ποια είναι τα οφέλη για το πρόσωπο σας αν κάνετε μάσκα προσώπου! Είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας!

Η χρήση τους είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Υπάρχουν πολλά είδη μασκών τα οποία έχουν σχεδιαστεί ανάλογα με την ηλικία, αλλά και για κάθε τύπο δέρματος και τις ανάγκες του!

5 λόγοι που απαραιτήτως πρέπει να κάνεις τακτικά μια μάσκα προσώπου:

Καθαρίζει τους πόρους του δέρματος:

H μάσκα προσώπου μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ένα πιο καθαρό δέρμα με ανοιχτούς πόρους. Η μάσκα προσώπου καθαρίζει βαθιά τους πόρους αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα απόβλητα του μεταβολισμού και τις ελαιώδεις ουσίες που μπορούν να τους φράξουν.

Δείτε ακόμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ατοπική δερματίτιδα!

Αυξάνει την ενυδάτωση:

Μπορεί να επαναφέρει την υγρασία και την ενυδάτωση σε ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα. Το νερό από τη μάσκα διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα του δέρματος, μαλακώνοντας το δέρμα και ενισχύοντας την ελαστικότητά του. Όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο είναι πιο εύκολο να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου προσδίδοντας σου ένα πιο φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα.

Να σας θυμίσουμε: Εύκολο και γρήγορο σπιτικό scrub για το σώμα σου!

Μειώνει τις λεπτές γραμμές:

Η τακτική χρήση της μάσκας προσώπου μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και καφέ κηλίδες. Επίσης, θα δώσει μια πιο ήπια και πιο λεία υφή στο δέρμα.

Διορθώνει τον τόνο του δέρματος:

Οι μάσκες έχουν επίσης σχεδιαστεί για να μειώνουν την υπερ – μελάγχρωση, διορθώνοντας τον τόνο στο χρώμα του δέρματος και την υφή του. Προωθεί επίσης την έκκριση αδένων ιδρώτα, έτσι ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε οξυγόνο του δέρματος.

Σύσφιξη του δέρματος:

Η χαλάρωση του δέρματος σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Το πρόβλημα του χαλαρού δέρματος μπορεί να λυθεί εύκολα με τη τακτική χρήση της μάσκας προσώπου. Υπάρχουν ορισμένα είδη μασκών που βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την καταπολέμηση της γήρανσης που θα σας οδηγήσουν σταδιακά στην σταθερή και πιο νεανική εμφάνιση του δέρματος.

Δείτε ακόμα: Πώς θα κάνεις απολέπιση προσώπου μόνη σου στο σπίτι! - Η μάσκα που υπόσχεται "θαύματα"!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share