Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

9 Εύκολοι τρόποι μασάζ που θα εξαφανίσουν τον πόνο στη πλάτη και τον αυχένα!

Υποφέρετε από καθημερινούς πόνους;

20 Ιουνίου 2019 13:57
9 Εύκολοι τρόποι μασάζ που θα εξαφανίσουν τον πόνο στη πλάτη και τον αυχένα!

Υποφέρετε από πόνους στην πλάτη και τον αυχένα; Οι καθημερινές υποχρεώσεις και το άγχος επηρεάζουν τους σωματικούς πόνους.. Υπάρχουν όμως 9 εύκολοι τρόποι μασάζ που θα εξαφανίσουν τον πόνο στη πλάτη και τον αυχένα!

Θα σας παρουσιάσουμε εννιά διαφορετικούς τύπους μασάζ για να ανακουφιστείτε μια και καλή από τους τεταμένους μυς στον λαιμό και τον αυχένα!

Δείτε αναλυτικά:

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε μασάζ στα πόδια σας πριν τον ύπνο!

Μια από τις καλύτερες τεχνικές που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας να απολαύσει είναι ένα μασάζ.
Οι γιατροί τονίζουν επίσης τη σημασία του μασάζ αλλά και του αυτο-μασάζ στα πόδια σας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, επειδή έχει πολύ μεγάλα θετικά αποτελέσματα.

Το μασάζ βελτιώνει τη ροή του αίματος, διεγείρει την έκκριση των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων, μειώνει το λίπος, βελτιώνει το μεταβολισμό, επιταχύνει τη ροή των θρεπτικών ουσιών προς τους ιστούς, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και το κάνει υγιέστερο, πιο ελαστικό και σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι.

Επίσης, διεγείρει και διευκολύνει την πέψη και αντιπροσωπεύει μια μεγάλη βοήθεια για τον οργανισμό και το σώμα, αλλά και ένα τρόπο για τη θεραπεία ενός συγκεκριμένου προβλήματος.

Επηρεάζει τους μυς με τέτοιο τρόπο ώστε να διασταλούν και να συσταλούν και, ως εκ τούτου να γίνουν στοιβαροί και ταυτόχρονα να χαλαρώσουν. Αυτό οφείλεται στην εξάλειψη του γαλακτικού οξέος που προκαλεί κράμπες και πόνο στους μυς.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεται πως τόσο η στάση του σώματος όσο και η εμφάνισή μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των μυών, που κρατούν το σώμα μας, δηλαδή των ποδιών μας, σύμφωνα με το newsitamea.gr.

Εάν, μάλιστα θέλετε να το προχωρήσετε λίγο ακόμα πιο πέρα, δείτε την εικόνα και μάθετε ποιά σημεία συνδέονται με ποιό όργανο.

Είναι γνωστό ότι το μασάζ και η άσκηση πίεσης σε ορισμένα μέρη του ποδιού μπορούν να θεραπεύσουν ορισμένες ασθένειες ορισμένων οργάνων, καθώς και να μειώσουν τον πόνο.

Θα πρέπει να κάνετε ή να σας κάνουν μασάζ στα πόδια λίγο πριν τον ύπνο κάτι που συνιστάται να γίνει καθημερινή ρουτίνα σας. Τρίψτε τα πόδια σας 10-15 λεπτά. Την επόμενη μέρα θα είστε τόσο ανάλαφροι και ανανεωμένοι που δεν θα το πιστεύετε!

Εάν ήδη υποφέρετε από ένα πόνο ή κάποια ασθένεια και, με βάση την εικόνα, πατήστε το σημείο που αντιστοιχεί με το σημείο που πονάτε ή απλά κάντε μασάζ σε ολόκληρο το πόδι για μια καλύτερη κυκλοφορία του αίματος σε ολόκληρο το οργανισμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share