Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αν τρώτε σκόρδο κάθε μέρα τότε έχετε κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας!

Ποια είναι τα οφέλη στην υγεία σας;

20 Ιουνίου 2019 13:42
Αν τρώτε σκόρδο κάθε μέρα τότε έχετε κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας!

Λατρεύετε το σκόρδο και το έχετε εντάξει στην καθημερινή σας διατροφή; Τότε έχετε κάνει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σας! Τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία είναι πάρα πολλά!

«Λίγο σκόρδο την ημέρα, κάνει το γιατρό πέρα.» Αυτή η παροιμία ισχύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Πολλές έρευνες επιβεβαιώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης σκόρδου… και κάθε νέα μελέτη αποκαλύπτει ακόμη περισσότερα οφέλη!

Αναρίθμητοι πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το σκόρδο επί αιώνες (το συνιστούσε ακόμη και ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής) καθώς είναι πολύ καλό για την υγεία μας. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση 4 σκελίδων σκόρδου την ημέρα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ποικίλων ασθενειών.

Το σκόρδο ανήκει στην οικογένεια των allium (όπως τα κρεμμύδια και τα πράσα) και περιέχει μια ουσία γνωστή ως αλισίνη, η οποία όταν καταναλώνεται τακτικά, βελτιώνει τη συνολική υγεία. Η αλισίνη είναι επίσης υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του.

Η κατανάλωση μερικών σκελίδων σκόρδου την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει με τους ακόλουθους τρόπους:

Προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, από τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης σκόρδου
Το ίδιο ισχύει και για άλλες εκφυλιστικές ασθένειες όπως η άνοια. Αυτό το κοινό συστατικό περιέχει αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την αρνητική δράση των ελεύθερων ριζών.

Άλλα οφέλη του σκόρδου είναι ότι προστατεύει ενάντια στα προβλήματα του pH ενώ παράλληλα ενισχύει τον αριθμό των ενζυματικών «καθαριστών» που βοηθούν στον καθαρισμό της κυκλοφορίας του αίματος.

Μειώνει τη χοληστερόλη
Το σκόρδο συνιστάται για τους ανθρώπους που παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL), όπως επίσης και για ανθρώπους με ιστορικό καρδιακών παθήσεων ή καρδιακών προσβολών.

Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μελλοντικών καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικών, καρδιακών προσβολών και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Καταπολεμά τους ιούς

Το σκόρδο μπορεί να προσφέρει γρήγορη ανακούφιση από κρυολογήματα ή τον πονόλαιμο. Η διάρκεια των περισσότερων συμπτωμάτων μπορεί να μειωθεί έως και κατά 70%.

Αν είστε ευάλωτοι στις αλλαγές των καιρικών συνθηκών ή αρρωσταίνετε πολλές φορές το χειμώνα, μη διστάσετε να δοκιμάσετε την τακτική κατανάλωση του σκόρδου.

Βελτιώνει την υγεία των οστών

Για τις γυναίκες που έχουν φτάσει στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, άλλο ένα από τα οφέλη του σκόρδου είναι ότι μπορεί να μειώσει μερικές από τις πιο κοινές δυσκολίες των αποδυναμωμένων οστών. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μεταβολίζει το οιστρογόνο και αυτό μπορεί να αποτελεί μια εξήγηση για αυτή την ασυνήθιστη ανακάλυψη.

Βελτιώνει τη σωματική απόδοση
Επί αιώνες το σκόρδο χρησιμοποιούνταν για την καταπολέμηση της κόπωσης και την αύξηση της σωματικής παραγωγικότητας. Για παράδειγμα, οι Ολυμπιονίκες στην αρχαία Ελλάδα έτρωγαν σκόρδο πριν από κάθε αγώνα.

Το σκόρδο συμβάλλει τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική απόδοση.

Δες τι ''θαυματουργό'' θα συμβεί στον οργανισμό σου πίνοντας μια κουταλιά λεμόνι με σκόρδο!

Ποια τα οφέλη του λεμονιού με το σκόρδο;

«Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δε γνωρίζουμε τόσο καλά την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση.

ίναι λοιπόν ωφέλιμο σε όσους πάσχουν από εκζέματα, ακμή, ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις.

Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα.

Ως φάρμακο κατά της γρίπης διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918.

Πολύ ωφέλιμο είναι επίσης για όσους έχουν παράσιτα στο έντερο και μάλιστα για τους οξύουρους, όπου συνιστώνται και υποκλυσμοί με χυμό σκόρδου», υπογραμμίζει η γιατρός.

Τι γίνεται με τη μυρωδιά;

«Η άσχημη μυρωδιά του είναι πρόβλημα, γι΄ αυτό ένας καθηγητής μας, μας σύστηνε να το τρώμε προ του φαγητού και μάλιστα καλύτερα το βράδυ και να τρώμε κάτι γλυκό από πάνω. Κάτι επίσης που συνήθιζαν οι παλιοί ήταν να ψιλοκόβουν ένα σκόρδο κάθε βράδυ και να το τρώνε, σχεδόν να το καταπίνουν, με γιαούρτι».

Πώς καθαρίζουν τα αγγεία «Το σκόρδο θεωρείται πολύ ωφέλιμο και για τον καθαρισμό των αγγείων από την αθηροσκλήρυνση. Κι όμως! Το σκόρδο έχει 7 μοναδικές ιδιότητες για την υγεία

Γι΄ αυτό σας παραθέτω μια συνταγή: Πάρτε έξι λεμόνια, πλύνετέ τα και ρίξτε τα ολόκληρα σε ζεστό νερό να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα στο μίξερ με τριάντα σκελίδες σκόρδο. Ανακατέψετε τα όλα μαζί με μισό λίτρο βραστό νερό.

Φυλάξτε το μείγμα στο ψυγείο και κάθε βράδυ, καλύτερα προ φαγητού, τρώτε μια κουταλιά της σούπας για είκοσι μέρες. Διακόψτε έναν μήνα και επαναλάβετε άλλες είκοσι μέρες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μια φορά τον χρόνο».

Και καταλήγει: «Τρώτε λοιπόν αρκετά σκόρδα και θα διαπιστώστε ότι, εκτός από αντιβιοτικές και καθαρτικές ιδιότητες, μπορούν να φροντίσουν και την ομορφιά σας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share