Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ρυτίδες: Δείτε πώς θα τις εξαφανίσετε!

Δεν θα χρειαστείτε πολλά!

19 Ιουνίου 2019 11:47
Ρυτίδες: Δείτε πώς θα τις εξαφανίσετε!

Το ρύζι, μπορεί να καταπραΰνει την… επιδερμίδα και να καθυστερήσει την εμφάνιση των ρυτίδων, ενώ παράλληλα καταπολεμά τις κοκκινίλες.

Φτιάξτε λοιπόν αυτή την φυσική μάσκα ομορφιάς και αφήστε το πρόσωπο σας να λάμψει!

Θα χρειαστείτε:

– Νερό μέχρι να καλύψει το ρύζι


– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

– 2 κουταλάκια γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής

Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε νερό μέχρι να το σκεπάζει. Αφήστε το να μείνει μια ολόκληρη νύχτα. Στην συνέχεια πάρτε το ρύζι και βάλτε το στο μπλέντερ, προσθέτοντας το μέλι και το γιαούρτι. Ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια κρέμα. Η μάσκα σας είναι έτοιμη για χρήση.

Τρόπος εφαρμογής

Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο σας και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Θέλεις να εξαφανίσεις μία για πάντα τις ρυτίδες; - Φάε τότε μερικά μανιτάρια!

Τρέμεις τις ρυτίδες και θες να πεις μία για πάντα αντίο σε αυτόν τον.. εφιάλτη; Εμείς σου έχουμε την λύση και αυτή είναι τα μανιτάρια!

Ένα περίεργο πράγμα με τις ρυτίδες: Δεν έχεις ούτε μία και κάποια στιγμή κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και έχεις δέκα.

Πριν καν έρθεις αντιμέτωπος με τη ζαρωμένη σου όψη, ρίξε μια ματιά στη διατροφή σου.

Κι όμως, με μια μικρή αλλαγή μπορείς να προλάβεις τα σημάδια του χρόνου.

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, καλό θα είναι να προσθέσουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιο μανιτάρια, τα οποία αποτελούν τις υψηλότερες πηγές από δύο αντιοξειδωτικά, την εργοθεϊνηίνη και τη γλουταθειόνη, που προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες εμφάνισης ρυτίδων.

“Το σώμα διαθέτει μηχανισμούς για τον έλεγχο των περισσότερων ελεύθερων ριζών, αλλά τελικά αρκετές προκαλούν βλάβες, οι οποίες έχουν συσχετιστεί με πολλές από τις ασθένειες της γήρανσης, όπως ο καρκίνος, η στεφανιαία νόσος και η νόσος του Alzheimer.”, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης, Robert Beelman.

Οι αντιγηραντικές ιδιότητες ποικίλουν ανάλογα με τα είδη των μανιταριών, αλλά τα πορτσίνι περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα αντιοξειδωτικών.

Ποικιλίες που βρίσκουμε πιο εύκολα στα σούπερ μάρκετ, όπως τα λευκά μανιτάρια, περιέχουν μικρότερες ποσότητες, αλλά και πάλι συνεχίζουν να περιέχουν μεγαλύτερη από άλλες τροφές, ακόμα και όταν είναι μαγειρεμένα.

Η απόδειξη; “Χώρες που έχουν περισσότερη εργοθεϊνηίνη στο διαιτολόγιό τους, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν επίσης χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών, ενώ άτομα σε χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία παρουσιάζουν χαμηλή κατανάλωση ερυθροθειονίνης, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ασθενειών, όπως η νόσος του Πάρκινσον και του Αλτσχάιμερ “, δήλωσε ο Δρ. Beelman.

Μην νομίζεις όμως ότι για να απολαύσεις τα πλεονεκτήματά του μύκητα αυτού θα πρέπει να τρέφεσαι όλη μέρα με μανιτάρια.Πέντε είναι αρκετά για να καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share