Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μήπως έχετε φαγούρα στο στομάχι; Δείτε τι μπορεί να σημαίνει!

Γιατί συμβαίνει αυτό;

18 Ιουνίου 2019 15:46
Μήπως έχετε φαγούρα στο στομάχι; Δείτε τι μπορεί να σημαίνει!

Μήπως τελευταία έχετε φαγούρα στην περιοχή του στομαχιού; Μην το αμελείτε!

Δείτε όλες τις πιθανές αιτίες που έχετε φαγούρα στο στομάχι:

Αλλεργίες και ερεθισμοί
Η ερεθιστική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια αντίδραση του οργανισμού σε σαπούνια, απορρυπαντικά, καλλυντικά, αρώματα και άλλες ουσίες. Οδηγεί σε κνησμό και ένα κόκκινο εξάνθημα με απολέπιση. Η ευαισθησία στα μάλλινα ρούχα μπορεί επίσης να προκαλέσει φαγούρα στο στομάχι. Οι τροφικές αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι υπαίτιες, ενώ συχνά συνοδεύονται και αυτές από εξάνθημα ή κνίδωση.

Ασθένειες
Η φαγούρα στο δέρμα μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας υποκείμενης νόσου. Η ηπατική νόσος, η κοιλιοκάκη, τα προβλήματα στα νεφρά, η αναιμία από την ανεπάρκεια σιδήρου, οι διαταραχές της λειτουργίας του θυρεοειδούς και ο καρκίνος, είναι όλες ασθένειες που μπορεί να συνοδεύονται από κνησμό. Η φαγούρα συνήθως δεν συνοδεύεται από εξάνθημα και εμφανίζεται σε όλο το σώμα.

Δερματικές παθήσεις
Υπάρχουν πολλές δερματικές παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα. Η ροδόχρους πιτυρίαση είναι μια δερματική πάθηση που αρχίζει με ερυθρότητα, φαγούρα, και ξεφλούδισμα στο δέρμα στο στομάχι ή στην κοιλιά και στη συνέχεια εξαπλώνεται. Το προσβεβλημένο δέρμα μπορεί να γίνει κόκκινο ή καφέ. Η ανεμοβλογιά και η ψώρα μπορεί επίσης να προκαλέσουν φαγούρα στο στομάχι και συχνά συνοδεύονται από εξάνθημα ή/και ερυθρότητα.

Παρενέργεια από φαρμακευτική αγωγή
Η φαγούρα στο δέρμα μπορεί να είναι επίσης μια αντίδραση σε διάφορα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των αντιβιοτικών, των αντιμυκητιασικών φαρμάκων ή των παυσίπονων.

Εγκυμοσύνη
Πολλές γυναίκες έχουν φαγούρα στο δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου το δέρμα τεντώνει στο έπακρο, όπως στο στομάχι, τους μηρούς και τους γλουτούς. Περίπου το 1% των εγκύων γυναικών βιώνουν έντονη φαγούρα στο δέρμα που συνοδεύεται από ερυθρότητα και εξανθήματα.

Αισθάνεσαι έντονη φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή; 5+1 tips που θα σε ανακουφίσουν!

Νιώθεις έντονη φαγούρα στην... ευαίσθητη περιοχή και δεν ξέρεις πως να απαλλαγείς;

Αυτοί είναι οι 5+1 τρόποι με τους οποίους θα προστατευτείς από τον ανεπιθύμητο κνησμό...

1. Επιλέγοντας τα σωστά εσώρουχα

Τα βαμβακερά εσώρουχα βοηθούν στην εκτόνωση της υγρασίας σε αντίθεση με τα νάιλον. Έτσι μειώνουν την υγρασία της περιοχής, καθιστώντας τη μη ευνοϊκή για την ανάπτυξη βακτηριδίων.

2. Δίνοντας προσοχή στα προϊόντα καθαρισμού

Κατάλληλα θεωρούνται τα δερματολογικά σαπούνια με ελαφρώς όξινο pH και φυσικά καταπραϋντικά εκχυλίσματα, όπως χαμομηλιού ή καλέντουλας. Χρησιμοποιήστε τα ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

3.Φροντίζοντας την υγιεινή σας

Κάνετε καθημερινά ντους και χρησιμοποιήστε το χέρι σας για να καθαρίσετε καλά όλες τις πτυχές της περιοχής, αποφεύγοντας το καυτό νερό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, φροντίστε να αλλάζετε συχνά την σερβιέτα και να πλένεστε συχνότερα.

4.Μειώνοντας τη ζάχαρη

Δυστυχώς, η ζάχαρη εκτός του ότι μας «φορτώνει» με θερμίδες, αποτελεί τροφή για τους μύκητες και καλό θα ήταν να μειώσετε την πρόσληψή της.

5. Χρησιμοποιώντας προφυλακτικό

Λόγω του ότι οι άντρες συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, μην επαναπαύεστε ότι είναι «καθαροί» από μύκητες. Το προφυλακτικό θα αποτρέψει τη μετάδοσή τους σε εσάς.

6. Αλλάζοντας συχνά εσώρουχα

Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται σε ζεστό και υγρό περιβάλλον. Γι’ αυτό μην αμελείτε να αλλάζετε εσώρουχο ακόμη και 2 φορές την ημέρα αν χρειαστεί και το καλοκαίρι να αποφεύγετε να φοράτε το βρεγμένο μαγιό σας για πολλές ώρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share