Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση σκληροί αγκώνες: Πώς να έχετε πάντα μαλακό δέρμα;

Τι πρέπει να κάνετε;

16 Ιουνίου 2019 21:55
Υπόθεση σκληροί αγκώνες: Πώς να έχετε πάντα μαλακό δέρμα;

Ταλαιπωρείστε από σκληρούς αγκώνες, γόνατα και ντρέπεστε να κυκλοφορήσετε; Τότε μην αγχώνεστε άλλο σας βρήκαμε την λύση! Το δέρμα σας πρέπει να είναι πάντα μαλακό!

Δύο σημεία του σώματος που αντιστέκονται σθεναρά στις προσπάθειές μας να τα μαλακώσουμε, να τα λειάνουμε και να σβήσουμε το σκούρο χρώμα της επιδερμίδας τους.

Απολέπιση

Οι αγκώνες και τα γόνατα σημεία στο σώμα που αντέχουν την απολέπιση (scrub), την απομάκρυνση δηλαδή των νεκρών κυττάρων με τη βοήθεια ενός ειδικού γαντιού, μιας λούφας ή ελαφρόπετρας. Μπορείτε να βρείτε διάφορα προϊόντα στο εμπόριο αλλά καλύτερο είναι να επιλέξετε κάποιο που περιέχει θαλασσινό αλάτι και θρεπτικά έλαια, τα οποία μαλακώνουν και ενυδατώνουν το σκληρό δέρμα. Σημαντικό είναι πάντως να προσέξετε να μην επιμείνετε πάρα πολύ στην περιοχή και να μην κάνετε την απολέπιση πάρα πολύ συχνά, μιας και θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς το "επιθετικό" τρίψιμο επιδεινώσει την ξηρότητα. Καλό θα είναι η σωστή, σχολαστική απολέπιση να γίνεται δύο φορές τον μήνα.


Ενυδάτωση

Η εντατική ενυδάτωση είναι επίσης πολύ σημαντική. Η σκληρή επιδερμίδα στους αγκώνες και στα γόνατα χρειάζεται καλή, καθημερινή ενυδάτωση με προϊόντα που έχουν συστατικά όπως τα body butters, τη γλυκερίνη, τη βαζελίνη και τα εκχυλίσματα ελαίων, σύμφωνα με το mama365. Τα συγκεκριμένα συστατικά θα προσφέρουν στις τραχιές περιοχές θρεπτικά συστατικά και θα τις βοηθήσουν να συγκρατήσουν το νερό στα κύτταρά τους.

Συστατικά λεύκανση

Το το γαλακτικό ή το σαλικυλικό οξύ, δηλαδή τα γνωστά ΑΗΑ και ΒΗΑ όπως και η βιταμίνη Β3 είναι συστατικά που καθαρίζουν την επιδερμίδα. Με ειδικές λευκαντικές θεραπείες από τον δερματολόγο, που περιέχουν τα παραπάνω συστατικά, θα μπορέσετε να αποχρωματίσετε ελαφρά τις επίμαχες περιοχές στους αγκώνες και στα γόνατα, με αποτέλεσμα να απαλλαχθείτε από το σκληρό τους δέρμα.

Και μια... θαυματουργή συνταγή της γιαγιάς!

Μια φυσική συνταγή που προσφέρει καλά και σχετικά γρήγορα αποτελέσματα είναι ο χυμός από λεμόνι. Τρίβετε κάθε 1-2 μέρες, τους αγκώνες και τα γόνατα με μισό λεμόνι, περιμένετε 10-15 λεπτά και στη συνέχεια το αφαιρείτε τρίβοντας έντονα την επιδερμίδα με μια πετσέτα μουσκεμένη σε ζεστό νερό. Τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά!

Ποια είναι τα μυστικά του μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα;

Ποια είναι τα μυστικά του μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα; Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι με την ζέστη!

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα δέρμα το οποίο έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις τόσο ως προς την καθημερινή περιποίηση και την φροντίδα του όσο και ως προς το μακιγιάζ του. Σίγουρα εάν ανήκεις στις γυναίκες που έχουν λιπαρό δέρμα θα έχεις παρατηρήσει ότι μόλις βάφεσαι μετά από λίγη ώρα είτε η επιδερμίδα σου γυαλίζει αρκετά και σε ενοχλητικό βαθμό είτε πολύ απλά το μακιγιάζ σου δεν κρατάει πολύ.

Το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα αλλά και η σωστή περιποίηση της συγκεκριμένης επιδερμίδας με προϊόντα κατά της λιπαρότητας ή με προϊόντα που έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν την λιπαρότητα είναι απαραίτητο να γίνεται από όλες όσες έχουν λιπαρό δέρμα ώστε να έχουν ένα όμορφο αποτέλεσμα στο πρόσωπο τους.

Όσον αφορά το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα το συγκεκριμένο άρθρο θα σου λύσει όλες τις απορίες αλλά και μέσα από αυτό θα μάθεις τα 5 μυστικά για να έχεις πάντα άψογο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα.

Η σημασία του μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα

Το λιπαρό δέρμα είναι ένα δύσκολο δέρμα επειδή ακριβώς η περίσσια λιπαρότητα που εκκρίνει εμποδίζει την γυναίκα που έχει αυτή του είδους την επιδερμίδα ακόμα και να βάλει μια ενυδατική κρέμα, πόσο μάλλον να βαφτεί και να κάνει ένα όμορφο μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα το οποίο θα κρατήσει από το πρωί μέχρι το βράδυ και θα κάνει την επιδερμίδα να δείχνει φρέσκια, λαμπερή και όμορφη. Η σημασία λοιπόν του να επιτύχουμε να κάνουμε σωστά ένα μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα είναι πραγματικά ζωτική για την υγεία του δέρματός μας μιας και εάν δεν ξέρουμε να βάφουμε σωστά μια λιπαρή επιδερμίδα θα εντείνουμε ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει ήδη.

Το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα θα πρέπει να γίνεται σωστά και με τα κατάλληλα προϊόντα αλλά και την κατάλληλη τεχνική έτσι ώστε αν μην έχουμε δυσάρεστα αποτέλεσμα στο τελικό μας μακιγιάζ. Εάν δεν ξέρεις πως να περιποιηθείς αλλά και πώς να μακιγιάρεις το λιπαρό σου δέρμα τότε θα πρέπει να μάθεις να το κάνεις για να πάψεις να καταστρέφεις και άλλο την ήδη απορυθμισμένη επιφάνεια της επιδερμίδας σου. Ένα λιπαρό δέρμα εκκρίνει περισσότερη ποσότητα σμήγματος πράγμα που επιβαρύνεται με την χρήση λάθος προϊόντων ή ελλιπούς περιποίησης.

Στην συνέχεις λοιπόν του άρθρου αυτού θα δούμε πέντε μυστικά τα οποία εάν τα ακολουθήσεις θα δεις την επιδερμίδα σου να μεταμορφώνεται σε μια υγιή επιδερμίδα, χωρίς λιπαρότητα στην οποία το μακιγιάζ για λιπαρό δέρμα διαρκεί πολύ περισσότερο από πριν και φυσικά εσύ δείχνεις λαμπερή, με φρέσκο πρόσωπο και όμορφη.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share