Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αντιμετωπίστε μια για πάντα την τριχόπτωση!

7+1 απλά αλλά μαγικά βήματα!

15 Ιουνίου 2019 19:48
Αντιμετωπίστε μια για πάντα την τριχόπτωση!

Αντιμετωπίστε μια για πάντα την τριχόπτωση και την φαλάκρα με απλά και εύκολα βήματα! Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για το θέμα αυτό!

Η τριχόπτωση και η φαλάκρα δεν είναι ευχάριστες καταστάσεις, όχι τόσο για την υγεία ενός, όσο για την αυτοπεποίθησή του, ειδικά αφού αναφερόμαστε στον αντρικό, κυρίως, πληθυσμό.

Η τριχόπτωση, παρεξηγημένα δεν σχετίζεται πάντα με τα γηρατειά, καθώς τα 2/3 των αντρών έρχονται αντιμέτωποι με την φαλάκρα μέχρι να φτάσουν μόλις τα 35. Πιο συγκεκριμένα και επιστημονικά η ανδρική τριχόπτωση οφείλεται στην κληρονομική ευαισθησία σε ένα από τα υποπαράγωγα της τεστοστερόνης, η οποία οδηγεί σταδιακά στην αδύναμη τρίχα και εν τέλει στην τριχόπτωση και τη φαλάκρα.

Για όσους λοιπόν, βασανίζονται από την τριχόπτωση και τις συνέπειες αυτής, στην εικόνα και αυτοπεποίθησή τους, ακολουθούν 8 τρόποι για να την αντιμετωπίσουν και τουλάχιστον να σταματήσουν μια διαδικασία που μοιάζει, αλλά ίσως και να μην είναι τελικά, αναπόφευκτη.

1. Βρείτε την αιτία
Η ανδρική αλωπεκία είναι προφανής σε έναν ειδικό με το που θα αντικρίσει την τριχόπτωση στο κεφάλι ενός άντρα. Πέρα όμως από αυτή τη δεδομένη κατάσταση, οι αιτίες της τριχόπτωσης μπορεί να είναι πολλές και ποικίλες.
Ορμονικές ή διατροφικές διαταραχές, προβλήματα με τη λειτουργία του θυρεοειδή, χαμηλός σίδηρος και χαμηλά ποσοστά πρωτεΐνης στον οργανισμό, είναι μερικές μόνο από τις αιτίες της απώλειας της τρίχας.

Εν ολίγοις, μην αποδίδετε τη φαλάκρα αποκλειστικά και μοιρολατρικά στην κληρονομικότητα, ενώ καλό είναι τη στιγμή που θα εντοπίσετε αδυναμία της τρίχας, επισκεφτείτε έναν ειδικό δερματολόγο που θα εντοπίσει την αιτία και θα σας βοηθήσει να την αντιμετωπίσετε άμεσα και αποτελεσματικά.

Μην εμπιστεύεστε παραϊατρικές λύσεις

Πολλοί υπόσχονται καταπολέμηση της τριχόπτωσης και πολλοί υπόσχονται επανεμφάνιση της πάλαι ποτέ πλούσιας κόμης σας, αλλά ελάχιστοι από αυτούς μπορούν τελικά να σας βοηθήσουν αποτελεσματικά. Μην σκορπάτε τα λεφτά σας σε προϊόντα που δεν φέρουν την επιστημονική σφραγίδα και έχουν αμφίβολα αποτελέσματα.
Ζητήστε τη βοήθεια και τη συμβουλή του ειδικού δερματολόγου που σας κουράρει και μην παρασύρεστε από καλογυρισμένες διαφημίσεις με ηθοποιούς που διαβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

Τρέφεστε σωστά

Η διατροφή που κάνουμε, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλες τις πλευρές της υγείας μας και φυσικά επίσης σημαντικό ρόλο παίζει και στην υγεία των μαλλιών μας. Αποφεύγετε λοιπόν, τα τηγανητά φαγητά, ώστε να μειωθεί η παραγωγή λιπαρών ουσιών από τους αδένες, ενώ καλό είναι να απέχετε και από τα γλυκά, σύμφωνα με το clickatlife. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης που οφείλονται στην αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης, αυξάνουν την τεστοστερόνη και το υποπροϊόν αυτής που ευθύνεται για την ανδρική αλωπεκία.
Μην υποτιμάτε ποτέ την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι είμαστε ό,τι τρώμε.

Αλλάξτε σαμπουάν

Πολλά είναι τα σαμπουάν που υπόσχονται ενδυνάμωση της τρίχας, αλλά μόνο όσα έχουν στη σύστασή τους την κετοκοναζόλη έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο αντιμυκητιασικό χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της πιτυρίδας, ενώ καταφέρνει και μειώνει την παραγωγή της τεστοστερόνης στους θύλακες της τρίχας.
Χρησιμοποιείτε λοιπόν, για εμφανή αποτελέσματα σαμπουάν με αυτό το συστατικό και όχι ο,τιδήποτε κυκλοφορεί αδιακρίτως στο εμπόριο.

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο μοσχεύματος

Η μέθοδος που προτείνεται και εφαρμόζεται σήμερα στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι η μεταμόσχευση μαλλιών από το πίσω μέρος του κεφαλιού σε όποιο σημείο του κρανίου υπάρχει πρόβλημα. Αυτό που γίνεται είναι η «συγκομιδή» μεμονωμένων θυλάκων τρίχας από το πίσω μέρος του κεφαλιού, ενώ είναι από τις ιδανικότερες λύσεις, καθώς δεν αφήνει κάποια ουλή στο δέρμα και είναι από τις λιγότερο επώδυνες διαδικασίες. Δεν είναι ωστόσο μια φτηνή επέμβαση και θα πρέπει ο γιατρός που θα απευθυνθείτε να είναι ειδικός και διαπιστευμένος στον τομέα του, για να μη βρεθείτε με ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αποδεχτείτε το

Μπορεί να μη σας αρέσει σαν τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, αλλά ίσως είναι ο πιο αποτελεσματικός. Αποδεχτείτε την εικόνα σας, δουλέψτε το μέσα σας, ενισχύστε την αυτοπεποίθησή σας με άλλους τρόπους και πάψτε να ασχολείστε με ...τρίχες.

Μπείτε κάτω από τη... λάμπα

Ήπιες μορφές τριχόπτωσης και φαλάκρας αντιμετωπίζονται με θεραπεία που εκθέτει το τριχωτό της κεφαλής, σε ειδικό φωτισμό, ενώ σχετική έρευνα για τη συγκεκριμένη μέθοδο στην Κορέα, έδειξε 15% αύξηση στην πυκνότητα της τρίχας μετά από συνεδρίες 24 εβδομάδων.

Ξυριστείτε

Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι που έχουν φαλάκρα και ξυρίζουν το σύνολο του κεφαλιού, για κάποιο καλό λόγο το κάνουν και είναι μια πολύ καλή ιδέα για να την εφαρμόσετε κι εσείς. Ένας άντρας με ξυρισμένο κεφάλι είναι πιο γοητευτικός, μοιάζει πιο ώριμος και πιο ψηλός και ακόμα πιο αρρενωπός, από έναν άντρα που δεν έχει καν πρόβλημα τριχόπτωσης. Αν έχετε αμφιβολίες ρωτήστε όλες σας τις φίλες και θα δείτε πως οι ξυρισμένοι άντρες έχουν σαφές προβάδισμα συγκριτικά με όλους τους άλλους!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share