Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια τώρα!

Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει!

14 Ιουνίου 2019 20:28
Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια τώρα!

Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό!

Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις ένα φρέσκο λεμόνι ή ακόμη και την… λατρεμένη κολόνια “Μυρτώ” με άρωμα λεμόνι!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, λοιπόν, η μυρωδιά ενός λεμονιού μπορεί να μειώσει το στρες.

Όταν οι συμμετέχοντες πρόσφατης έρευνας λοιπόν, πέρασαν περίπου 10 λεπτά μυρίζοντας ένα φρέσκο λεμόνι, το αποτέλεσμα έδειξε μια αξιοπρόσεκτη μείωση της κακής διάθεσης που είχαν προηγουμένως.


Τα επίπεδα της έντασης, άγχους, κατάθλιψης, σύγχυσης, κούρασης και νεύρων μειώθηκαν κατά πολύ, απλά μυρίζοντας το φημισμένο εσπεριδοειδές φυτό! Τύφλα να έχουν τα ηρεμιστικά δηλαδή!

Οπότε ξέρεις τι πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα: Κάθε φορά που το αφεντικό έχει γκρίνιες, εσύ ξεκίνα το… σνιφάρισμα! Έχε ένα λεμόνι κοντά στο γραφείο σου ή ένα αρωματικό κερί με άρωμα λεμονιού και αφιέρωνε λίγα λεπτά για να χαλαρώσεις, παίρνοντας βαθιές ανάσες!

Ή απλά μπορείς να πας διακοπές… Ό,τι θεωρείς καλύτερο για εσένα!

Παγώνει τα λεμόνια για 6 ώρες και τα τρίβει στον τρίφτη!

Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, για μια ακόμη φορά έδειξε ότι δεν πρέπει να βγάζετε τη φλούδα από τα λεμόνια, αλλά αντ’ αυτού να τα παγώσετε
Αυτό είναι λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή την κατάσταση τα λεμόνια εμποδίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου του μαστού.


Πάρτε ένα οργανικό λεμόνι ( βιολογικό λεμόνι ) , πλύντε το καλά και το βάλτε το στην κατάψυξη. Αφήστε το να μείνει για τη νύχτα, στη συνέχεια βγάλτε το από την κατάψυξη και τρίψτε το. Με αυτό τον τρόπο δρα καλύτερα το λεμόνι.

Αν δεν σας αρέσει σκέτο επειδή είναι πικρό , σας συμβουλεύουμε π.χ . να πασπαλίσετε με λεμόνι το παγωτό ή να το βάλετε σε μια σούπα , σε μια σαλάτα ή ανακατεύσετε με διάφορα δημητριακά , πλιγούρι βρώμης. ή οτιδήποτε άλλο ..

*Η φλούδα του λεμονιού περιέχει 5-10 φορές περισσότερες βιταμίνες από το χυμό του λεμονιού. Έχει αντιμικροβιακή δράση και είναι ενάντια στις βακτηριακές μολύνσεις, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και είναι ένα εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό, το οποίο το καθιστά ιδανικό για τους νευρικούς ανθρώπους.

*Οι φλούδες λεμονιού ενεργούν ως φυσικό ενυδατικό και καθαριστικό για το δέρμα, ενώ βοηθούν επίσης στην απώλεια βάρους, την πρόληψη των στοματικών προβλημάτων, όπως το σκορβούτο και η ουλίτιδα και βελτιώνουν την υγεία των οστών. Ακόμα περιέχουν Q40 και λιμονένιο, ενώσεις δηλαδή που καταπολεμούν τον καρκίνο αλλά και αντιοξειδωτικά που αποβάλουν τις τοξίνες και ανακουφίζουν από το άγχος.

*Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.

Γιατί οι φαρμακευτικές έχουν τεράστια κέρδη με το να κατασκευάζουν φάρμακα καταπολέμησης του καρκίνου αλλά και να κατασκευάζουν προιόντα από την φλούδα του λεμονιού (κοσμετολογία) με αποτέλεσμα να επωφελούνται οικονομικά.

Επίσης, όσον αφορά την καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων, έχει αποδειχθεί 10,000 φορές πιο αποτελεσματικό από τη χημειοθεραπεία (να γιατί μας το κρύβουν όλοι αυτοί που πλουτίζουν εις βάρος της υγείας μας), ενώ τα ίδια αποτελέσματα έχει και στην κύστη.

Και δεν τελειώσαμε ακόμη: καταπολεμά τις βακτηριακές λοιμώξεις και τους μύκητες, είναι αποτελεσματικό ενάντια στα παράσιτα και τα σκουλήκια, ρίχνει την πίεση και τέλος, δρα ως φυσικό αντικαταθλιπτικό!

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share