Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλος κίνδυνος: Γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν;

Προσοχή!

13 Ιουνίου 2019 15:55
Μεγάλος κίνδυνος: Γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν;

Δείξτε μεγάλη προσοχή! Εσείς ξέρετε γιατί δεν πρέπει να πλένονται τα αυγά πριν μαγειρευτούν; Υπάρχει κίνδυνος να...

Πολλά από τα τρόφιμα που επιλέγουμε να φάμε, ειδικά φρούτα και λαχανικά, πρέπει να πλένονται προτού καταναλωθούν. Αυτό δεν ισχύει όμως για όλα τα τρόφιμα.


Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλύσιμο ορισμένων τροφών πριν το μαγείρεμα δεν μας προστατεύει, αλλά αντιθέτως, κάνει κακό στην υγεία. Τα αυγά, για παράδειγμα, δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, ακόμη κι αν το θεωρείται απαραίτητο, σκεπτόμενοι από πού προήλθαν. Με το πλύσιμο δεν καταφέρνετε να εξοντώσετε τα μικρόβια και τα βακτήρια, αλλά το αντίθετο.

Σε ορισμένες τροφές, όπως στο κρέας, στο κοτόπουλο και στα μανιτάρια, το νερό βοηθά στην εξάπλωση των βακτηρίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αυγά...



Οι ειδικοί αναφέρουν ότι, αν πλένετε ένα αυγό πριν το μαγείρεμα, επειδή το κέλυφός του είναι πορώδες, τα βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στο αυγό με το νερό. Με αυτό τον τρόπο, αντί να απομακρύνετε τα βακτήρια, στην πραγματικότητα κάνετε το αντίθετο.

Επίσης, στο τσόφλι των αυγών βρίσκεται μια ειδική ουσία που τα προστατεύει από διάφορες βακτηριακές μολύνσεις. Όταν πλένεται το αυγό, αυτή η προστατευτική ουσία καταστρέφεται.

Για αυτό, πάρτε τα αυγά από την αυγοθήκη και μαγειρέψτε τα, χωρίς να τα πλύνετε

Συμβαίνει μια φορά στα 25.000.000: Αγόρασε αυγά από το σούπερ μάρκετ και αντίκρισε αυτό! (photo)

Η Τζιλ Βίατ κατάφερε να ζήσει κάτι που συμβαίνει 1 στα 25.000.000.

Τι ήταν αυτό; Αγόρασε αυγά από το σούπερμαρκετ και την περασμένη Τρίτη όταν θέλησε να φτιάξει αυγό για να βάλει στο τόστ της είδε κάτι που είναι σπανιότερο από το να κερδίσεις το λαχείο. Βρήκε ένα τρίκροκο αυγό.



«Έχει τύχει να βρω πολλές φορές δίκροκα αυγά αλλά αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει», δήλωσε και πρόσθεσε πως «Δεν είχα καταλάβει ότι ήταν τόσο σπάνιο. Ένας υπάλληλος από την εταιρεία των αυγών μου έδειξε το πρωί μια ιστορία μιας οικογένειας που βρήκε τρίκροκο αυγό τον Μάιο

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αν έληξαν τα αυγά σου δες πως να τα χρησιμοποιήσεις!

Τόσα χρόνια μαγειρεύατε λάθος τα αυγά σας! 

Διαβάστε περισσότερα θέματα για την υγεία στο Athensmagazine.gr

 
TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share