Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έτσι θα καταλάβεις ότι πίνεις "μπόμπα"!

Τι να προσέξετε!

13 Ιουνίου 2019 11:53
Έτσι θα καταλάβεις ότι πίνεις

Επειδή οι μπόμπες «καραδοκούν» παντού, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που γίνεται μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ, σού παρουσιάζουμε τις συμβουλές του βρετανικού οργανισμού ενημέρωσης για το αλκοόλ, Drinkaware, για να μην την πατήσεις ποτέ ξανά.

  1. Προμηθεύσου αλκοόλ μόνο από αξιόπιστα καταστήματα, όπως σούπερ μάρκετ και κάβες.
    2. Απόφυγε τα υπερβολικά φθηνά ποτά, ιδίως όταν σού τα προσφέρουν πλανόδιοι πωλητές ή μπάρμαν «ειδικά σε εσένα».
    3. Μάθε τις ετικέτες των ποτών που πίνεις. Έτσι θα μπορείς όταν σού φέρουν ένα μπουκάλι σε μαγαζί να αναγνωρίσεις τυχόν λάθη σε λογότυπα, γραμματοσειρές και ορθογραφία, καθώς και κακή ποιότητα χαρτιού, που θα μαρτυρούν ότι σού έχουν σερβίρει μπόμπα.
    4. Σε μαγαζιά μην πίνεις ποτέ ποτό από ανοιχτό μπουκάλι.
    5. Αν έχεις εφαρμογή στο κινητό που σκανάρει τους γραμμωτούς κώδικες (barcodes), σκάναρε τον κωδικό του μπουκαλιού για να βεβαιωθείς ότι είναι γνήσιος.
    6. Έλεγξε εάν το ποτό έχει «κατακάθια».
    7. Μύρισε και δοκίμασε το ποτό σου. Εάν η μυρωδιά ή η γεύση του σού φαίνεται περίεργη, μην το καταναλώσεις. Ειδικά εάν σού μυρίζει βερνίκι ή ασετόν, το πιο πιθανόν είναι το ποτό να είναι νοθευμένο.

    Πηγή: Olivemagazinegr

    Αυτό είναι το πιο υγιεινό ποτό!

    Μια βασική πληροφορία που πρέπει να σας δώσουμε προτού σας αποκαλύψουμε πιο είναι το πιο ασφαλές προς κατανάλωση αλκοολούχο ποτέ είναι πως ο πάγος στο ποτό σας αποτελεί μια όχι εύφορη κοιλάδα για την ανάπτυξη συκγκειρμένων τύπων βακτηρίων. Τα βακτήρια αυτά μάλιστα είναι ικανά να προκαλέσουν διάφορες λοιμώξεις στον οργανισμό σας και κανένα αλκοολούχο ρόφημα δεν είναι αρκετά ισχυρό ώστε να τα σκοτώσει. Εκτός από ένα.

    Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο ιατρικό περιοδικό Springer εξέτασε τους τύπους βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν στον πάγο. Τα κακά νέα είναι ότι 31 είδη των βακτηρίων βρέθηκαν στα παγάκια των μπαρ -συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών ψευδομονάδες (μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις και λοιμώξεις του αναπνευστικού ), σταφυλόκοκκο, βακίλους (ένοχοι για συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης) και τα βακτήρια που προκαλούν μηνιγγίτιδα

    Οι ερευνητές εξέτασαν πόσο ανθεκτικά είναι τα βακτηρίδια τοποθετώντας τον μολυσμένο πάγο σε διάφορα ποτά. Οι θερμοκρασίες κατάψυξης δεν τους σκότωναν. Η βότκα δεν σκότωσε κανένα από αυτά. Η Coca-Cola σκότωσε τον τις ψευδομονάδες και τους βακίλους . Το Ουίσκι, όμως, τα σκότωσε όλα.

    Βεβαίως, η ύπαρξη των βακτηρίων δεν σημαίνει απαραιτήτως πως θα νοσήσετε από αυτά, αλλά γιατί να μη φυλάμε τα ρούχα μας, τώρα μάλιστα που ξέρουμε την αλήθεια;

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share