Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το στοματικο παραλίγο να την σκοτώσει!

Την γλίτωσε!

12 Ιουνίου 2019 15:24
Το στοματικο παραλίγο να την σκοτώσει!

Πόσο επικίνδυνος θα μπορούσε να αποδειχτεί για την υγεία μιας γυναίκας ο στοματικός έρωτας; Για μία 31χρονη παραλίγο να αποβεί μοιραίος...

Η ασθενής από την πόλη Αλικάντε της Ισπανίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα πριν λίγες μέρες στο νοσοκομείο με συμπτώματα αναφυλακτικού σοκ.

Αναζητώντας την αιτία που προκάλεσε το αλλεργικό επεισόδιο η κοπέλα αποκάλυψε πως είχε αλλεργία στην πενικιλλίνη αλλά αρνήθηκε πως έλαβε κάποια φαρμκακευτική αγωγή ή οποιοδήποτε ασυνήθιστο φαγητό.

Το μόνο βοηθητικό σημάδι που είχε δώσει η 31χρονη ήταν πως έκανε στοματικό έρωτα στον σύντροφό της, του οποίου το σπέρμα κατάπιε και λίγο μετά από αυτό ξεκίνησε να υποφέρει μη μπορώντας να αναπνεύσει ενώ εμφάνισε και εξανθήματα.

Οι γιατροί απέκλεισαν τη σπάνια αλλεργία στο σπέρμα όταν η γυναίκα παραδέχτηκε ότι σε καμία από τις προηγούμενες σεξουαλικές της επαφές και τις ερωτικές της σχέσεις δεν παρουσιάστηκε κάποιο αντίστοιχο σύμπτωμα.

Η ιατρική ομάδα ανακάλυψε τότε ότι ο 32χρονος σύντροφος της κοπέλας λάμβανε αμοξυκιλλίνη και κλαβουλανικό οξύ – μία μορφή πενικιλλίνης για την αντιμετώπιση μόλυνσης στο αυτί.

Σαν αποτέλεσμα, οι γιατροί στο νοσοκομείο υποψιάστηκαν ότι η αναφυλαξία προκλήθηκε από τη μεταφορά της αμοξυκιλλίνης μέσω του σπέρματος.

Το περιστατικό που πιστεύεται ότι είναι το πρώτο καταγεγραμμένο στα χρονικά δημοσιεύθηκε στο British Medical Journal Case Reports.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ανωμαλίες της μήτρας και πως επηρεάζουν την γονιμότητα;

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με θέματα γυναικολογικής φύσεως.. Τι συμβαίνει όταν υπάρχουν ανωμαλίες της μήτρας και επηρεάζουν την γονιμότητα;

Οι συγγενείς ανωμαλίες στη μήτρα υπάρχουν από τη γέννηση της γυναίκας, συνήθως όμως γίνονται αντιληπτές όταν η γυναίκα μείνει έγκυος, κυρίως γιατί προκαλούν αποβολή ή πρόωρο τοκετό. Μέχρι τότε συνήθως δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα.

Οι πιο συχνές ανωμαλίες είναι:

Διάφραγμα, το οποίο διαιρεί την κοιλότητα της μήτρας,

Τοξοειδής μήτρα (διακρίνεται σχηματισμός που μοιάζει με μικρό διάφραγμα)

Μονόκερως μήτρα (έχει αναπτυχθεί μόνο το ένα ήμισυ της μήτρας),

Δίκερως μήτρα (η μήτρα αποτελείται από δύο κοιλότητες λόγω μη σωστής ανάπτυξής της).

Οι ανωμαλίες μήτρας τις περισσότερες φορές διορθώνονται εύκολα με υστεροσκοπική χειρουργική.

Οι ανωμαλίες της μήτρας μπορεί να επηρεάζουν τη γονιμότητα της γυναίκας:

Όταν η μήτρα έχει τέτοιου είδους ανωμαλίες, τότε δυσκολεύεται να υποστηρίξει την εγκυμοσύνη (π.χ. λόγω ανεπαρκούς αιμάτωσης ή μικρού μεγέθους) και για αυτό το λόγο παρατηρούνται πιο συχνές αποβολές ή πρόωρος τοκετός.

Διερεύνηση της κοιλότητας της μήτρας

Η διερεύνηση της κοιλότητας της μήτρας γίνεται με τις εξής εξετάσεις:

κολπικό υπερηχογράφημα,

σαλπιγγογραφία: ελέγχεται όχι μόνο η διαβατότητα των σαλπίγγων, αλλά και το μέγεθος και το σχήμα της

κοιλότητας της μήτρας,

διαγνωστική υστεροσκόπηση: πρόκειται για μια επεμβατική εξέταση που γίνεται χωρίς να χρειάζεται η ασθενής να παραμείνει στο νοσοκομείο. Με τη βοήθεια μιας μικρο-κάμερας, ο γιατρός ελέγχει το εσωτερικό της κοιλότητας της μήτρας και ταυτόχρονα με τη διάγνωση (διαγνωστική υστεροσκόπηση) μπορεί να κάνει και θεραπεία του προβλήματος, αν αυτό χρειάζεται (επεμβατική υστεροσκόπηση π.χ. για διόρθωση διαφράγματος). Η υστεροσκόπηση γίνεται υπό ήπια αναισθησία (‘μέθη’) προκειμένου η ασθενής να κοιμηθεί και μη νιώσει πόνο.

Η διόρθωση των ανωμαλιών της μήτρας έχει θεαματικά αποτελέσματα ως προς την επίτευξη εγκυμοσύνης, είτε με φυσιολογική σύλληψη είτε με εξωσωματική γονιμοποίηση. Για να μείνει μια γυναίκα έγκυος, χρειάζεται ένα καλό έμβρυο να εμφυτευτεί σε μια υγιή και χωρίς προβλήματα μήτρα. Με τη διόρθωση των ανωμαλιών της μήτρας, εξασφαλίζουμε δεκτικό ενδομήτριο έτσι ώστε να γίνει η εμφύτευση του εμβρύου. Εξασφαλίζουμε επίσης το καλό μέγεθος της μήτρας έτσι ώστε η εγκυμοσύνη να εξελιχθεί φυσιολογικά και να μην προκληθεί πρόωρος τοκετός λόγω μικρού μεγέθους μήτρας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share