Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Να πως θα αντιμετωπίσετε τη ναυτία στο ταξίδι!

Τι πρέπει να προσέχουμε;

12 Ιουνίου 2019 13:27
Να πως θα αντιμετωπίσετε τη ναυτία στο ταξίδι!

Αν ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε και γνωρίζετε ότι είστε επιρρεπείς σε ναυτίες, είναι προτιμότερο να έχετε προετοιμάσει τον εαυτό σας κατάλληλα, παρά να προσπαθήσετε να αντιμετωπίσετε την ναυτία την ώρα που συμβαίνει.

Για να αποτρέψετε την εκδήλωση ναυτίας, ακολουθήστε τα παρακάτω:

Προσοχή στη διατροφή
Μην ταξιδέψετε με άδειο στομάχι, αλλά φροντίστε να φάτε κάτι ελαφρύ όπως τοστ και αυγό ή μία πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο.

Αποφύγετε τις όξινες τροφές, όπως τα τηγανητά και ο καφές. Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας κάποιο ανθρακούχο νερό ή νερό με εκχύλισμα τζίντζερ, που βοηθά το στομάχι να ηρεμήσει.

Τέλος, μην ταξιδέψετε μετά από κατανάλωση αλκοόλ, καθώς αυτό επιτείνει τη ναυτία.

Φάρμακα
Πριν ταξιδέψετε πάρτε κάποιο φάρμακο που καταστέλλει την αλληλεπίδραση μεταξύ του εγκεφάλου και του εσωτερικού του αυτιού και προλαμβάνει τη ναυτία, όπως η δραμαμίνη. Φροντίστε να το πάρετε τουλάχιστον μία ώρα πριν μπείτε στο αυτοκίνητο ή το πλοίο. Ορισμένα φάρμακα είναι πιο αποτελεσματικά όταν λαμβάνονται το προηγούμενο βράδυ, γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Περικάρπια πιεσοθεραπείας
Στο φαρμακείο θα βρείτε τα περικάρπια πιεσοθεραπείας, βραχιόλια που ασκούν πίεση στον καρπό και προσφέρουν αποτελεσματική ανακούφιση από κάθε είδους ναυτία χωρίς να προκαλούν υπνηλία ή οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια.

Να κοιτάζετε στον ορίζοντα
Είτε ταξιδεύετε στην ξηρά, στον αέρα ή στη θάλασσα, προσπαθήστε να κοιτάζετε στον ορίζοντα και όχι στο εσωτερικό του μέσου με το οποίο ταξιδεύετε.

Τέλος, μην διαβάζετε και μην κάθεστε προς τα πίσω, καθώς αυτό προκαλεί σύγχυση στον εγκέφαλο. Όταν ταξιδεύετε με πλοίο μείνετε μακριά από τη μηχανή και προτιμήστε καμπίνα που βρίσκεται στο κατώτερο μέρος του πλοίου.

Ναυτία: Τα 5 σημάδια που μαρτυρούν ότι πρέπει να πας άμεσα στον γιατρό!

Έρχεται συνεχώς ναυτία σε σένα ή κάποιον κοντινό σου;

Μάθε ότι πρέπει να κάνεις αμέσως μια επίσκεψη στον γιατρό!

Εάν η ναυτία διαρκεί για περισσότερο από μερικές ημέρες ή εάν υπάρχει πιθανότητα να είστε έγκυος

-Εάν η θεραπεία στο σπίτι δεν λειτουργεί και συνοδεύεται από αφυδάτωση, ή από κάποιον τραυματισμό (όπως χτύπημα στο κεφάλι ή λοίμωξη) ο οποίος προκαλεί εμετό

-Οι ενήλικες θα πρέπει να συμβουλευτείτε ένα γιατρό, εάν έχετε εμετό, ή διάρροια και εμετό, για περισσότερο από 24 ώρες, ή αν υπάρχουν σημάδια αφυδάτωσης

-Ένα βρέφος ή ένα παιδί κάτω των έξι ετών χρειάζεται την επίβλεψη γιατρού σε περίπτωση που έχει εμετό, που διαρκεί περισσότερο από μερικές ώρες, ή έχει διάρροια, σημάδια αφυδάτωσης και πυρετό, ή αν το παιδί δεν έχει ουρήσει για 4-6 ώρες.

-Ένα παιδί ηλικίας άνω των έξι ετών χρειάζεται ιατρική φροντίδα σε περίπτωση εμετού, που διαρκεί μια μέρα, ή αν έχει διάρροια σε συνδυασμό με εμετό που διαρκεί για περισσότερο από 24 ώρες, ή αν υπάρχουν σημάδια αφυδάτωσης, ή αν έχει πυρετό υψηλότερο από 38 βαθμούς, ή αν το παιδί δεν έχει ουρήσει για 6 ώρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share