Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέα έρευνα: Οι "ελεύθερες" γυναίκες χωρίς παιδιά...είναι και πιο ευτυχισμένες!

Δείτε αναλυτικά τι λέει η έρευνα...

10 Ιουνίου 2019 14:45
Νέα έρευνα: Οι

Ένας καθηγητής συμπεριφορικής επιστήμης στο London School of Economic μίλησε για την ευτυχία, το γάμο και την οικογενειακή ζωή.

Σε φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου, Hay Festival, το θέμα αυτό προσεγγίσθηκε. Ο επιστημονικός και εμπειρογνώμονας συμπεριφοράς Paul Dolan μίλησε σε συνέδριο δίνοντας "απαντήσεις" για την ευτυχία και την εκπλήρωση της. Το συνέδριο ονομάστηκε "Αποφυγή του μύθου της τέλειας ζωής", ή "Αποδράστε από τον μύθο της τέλειας ζωής". Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, αμφισβήτησε τον πολύ παραδοσιακό και αρχαϊκό ορισμό, της ευτυχίας. Ο Paul Dolan μίλησε για το τι μπορεί να χαρακτηριστεί ως επιτυχία σήμερα δηλαδή γάμος και παιδιά. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το "ιδανικό" είναι πολύ πιο ξεχωριστό από ότι φαίνεται. Σήμερα, οι μοναχικές και άτεκνες γυναίκες αντιπροσωπεύουν μια ομάδα ατόμων πολύ πιο ευτυχισμένων. Μερικές φορές περισσότερο από τις παντρεμένες με παιδιά.

Η εφημερίδα Guardian, που βρέθηκε στο συνέδριο Hay Festival, συγκέντρωσε τα λόγια του καθηγητή για να πάρει μια σαφέστερη εικόνα. Είπε στη συνέλευση, "Οι πιο υγιείς και πιο ευτυχείς γυναίκες είναι αυτές που δεν παντρεύτηκαν ποτέ και δεν είχαν ποτέ παιδιά". Για να καταλήξουμε σε αυτό το συμπέρασμα καταγγέλλει τις κοινωνικά υφιστάμενες ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας παντρεμένος άνδρας με παιδιά δεν θα ζήσει την κατάστασή του με τον ίδιο τρόπο όπως μια παντρεμένη γυναίκα και μια μητέρα: «Οι άντρες κερδίζετε περισσότερα χρήματα και ζείτε περισσότερο, ενώ οι γυναίκες πεθαίνουν πιο γρήγορα όταν είναι παντρεμένοι. "

Μετά από μελέτη πολλών βιβλίων και μελετών σχετικά με το θέμα αυτό, ο επιστήμονας αυτός έχει δει τις επιπτώσεις αυτών των ανισοτήτων στην ανάπτυξη των παντρεμένων γυναικών. Ο Paul Dolan, συγγραφέας του Happy Ever After, εξέτασε μια αμερικανική μελέτη "American Time Use Survey". Αυτή η έρευνα εξέτασε το ποσοστό "ευτυχίας" πολλών ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των παντρεμένων, χήρων ή γονέων. Αποδεικνύεται ότι, σε σύγκριση με τους μεμονωμένους ανθρώπους, ήταν πολύ λιγότερο ευχαριστημένοι.

Το πρόβλημα είναι ότι οι γυναίκες χωρίς παιδιά εξακολουθούν να έχουν αυτή την κοινωνική πίεση που τους κάνει να αναρωτηθούν. Εξήγησε επίσης κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ: «Βλέπετε μια γυναίκα ηλικίας 40 ετών που ποτέ δεν είχε παιδιά;» Λέγεται συχνά ότι «είναι ντροπή», ότι μπορεί να συναντήσει κάποιο άνδρα αλλά δεν θα συναντήσει ποτέ τον καλό άντρα. Ίσως θα συναντήσει έναν άνθρωπο που θα την κάνει λιγότερο ευτυχισμένη και θα μειώσει το προσδόκιμο ζωής της. "

Προσοχή: Αληθινό περιστατικό που αφορά όλες τις γυναίκες!

Μια αληθινή ιστορία: “Με πλησίασαν χθες το απόγευμα, περίπου στις 15:30, σε parking Super Market δύο άντρες και με ρώτησαν τι άρωμα φορούσα… Τότε με ρώτησαν εάν θα ήθελα να μου δειγματίσουν μερικά περίφημα αρώματα που ήταν πρόθυμοι να μου πουλήσουν σε πολύ λογική τιμή.

Πιθανότατα θα είχα συμφωνήσει εάν δεν είχα λάβει ένα email μερικές εβδομάδες πιο πριν με την προειδοποίηση: «Θέλεις να μυρίσεις αυτό το ωραίο άρωμα;» που πουλάνε σε πολύ φθηνή τιμή.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΩΜΑ… ΕΙΝΑΙ ΑΙΘΕΡΑΣ.

Όταν σκύψεις να το μυρίσεις λιποθυμάς.

Θα σου πάρουν το πορτοφόλι, όλα τα τιμαλφή και ποιος ξέρει τι άλλο.Αν δεν ήταν αυτό το email, πιθανότατα θα είχα μυρίσει το «άρωμα».”

Από τη δημοσιογραφική έρευνα που διεξάγαμε για το αν ευσταθεί η καταγγελία και αν όντως υπάρχουν τέτοιοι τρόποι απάτης φτάσαμε έως την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε την ύπαρξη τέτοιων περιστατικών στο εξωτερικό ως μέθοδο εξαπάτησης αλλά και στην Αθήνα, ωστόσο υπογράμμισαν ότι στην Καβάλα μέχρι στιγμής δεν έχει καταγγελθεί γεγονός που να συνηγορεί στην ύπαρξη τέτοιας δράσης.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ευρωεκλογές 2019: Οι 5+1 Ελληνίδες που μπαίνουν στην Ευρωβουλή!

Απίστευτο: Πρώτη φορά στο Βατικανό, γυναίκες αναλαμβάνουν καίριες θέσεις!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share