Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα smoothie που θα σε κάνουν να αδυνατίσεις πιο γρήγορα!

Τι χρειάζεται για να τα φτιάξετε;

9 Ιουνίου 2019 12:35
Τα smoothie που θα σε κάνουν να αδυνατίσεις πιο γρήγορα!

Προσέχετε την διατροφή σας και το σώμα σας; Φτιάχνετε συχνά smoothie για να συμπληρώσουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός σας;

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι φυσικοί χυμοί και ιδιαίτερα τα smoothies με λαχανικά ή ξηρούς καρπούς περιέχουν συστατικά που μπορούν να μας χορτάσουν, να αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας αλλά και να ξυπνήσουν τον μεταβολισμό.

Αυτές είναι οι γρήγορες συνταγές για smoothie που θα σας κάνουν να αδυνατίσετε πιο γρήγορα!

Διαβάστε πως θα φτιάξετε απολαυστικά smoothies για το πρωινό ή σαν απογευματινό σνακ και επωφεληθείτε από τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τις βιταμίνες που περιέχουν. Το πιο σημαντικό είναι όμως ότι θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε!

Smoothie σπανάκι και αβοκάντο

Ένα smoothie που μπορεί να αντικαταστήσει το πρωινό ή το βραδινό γεύμα: Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ ένα αβοκάντο με μια κούπα φρέσκο σπανάκι, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο, 1 κούπα γάλα και παγάκια. (υλικά για 2 μερίδες)

Smoothie μπανάνα

Ένα smoothie που έχει γεύση γλυκού για αυτό είναι μια καλή εναλλακτική για τις στιγμές που έχετε όρεξη για κάποιο γλύκισμα: (για 2 μερίδες) Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 παγωμένη μπανάνα. 1 κούπα γιαούρτι, μισό κουταλάκι βανίλια, 2 κουταλιές μέλι, 1/3 κούπας γάλα (ή γάλα σόγιας), παγάκια. Γαρνίρετε με τρίμμα παξιμαδιού ή διαιτητικού μπισκότου ή δημητριακών.

Smoothie σοκολάτα- κεράσι
Ένα αντιοξειδωτικό smoothie πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες: (για 2 μερίδες) Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ 1 κούπα γάλα με 2 κουταλιές σπόρους chia, 1 κουταλιά κακάο, 2 κούπες καθαρισμένα κεράσια, 1 μπανάνα και παγάκια.

Smoothie βατόμουρων

Ένα υγιεινό smoothie που θα σας χορτάσει: Αναμείξτε σε ένα μπλέντερ μισή κούπα γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με μισή κούπα φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, μισή κούπα φράουλες και 2 χουρμάδες.

Smoothie ροδάκινου
Ένα νόστιμο milkshake που θα ξυπνήσει τον μεταβολισμό σας: Αναμείξτε μια κούπα γάλα αμυγδάλου με μια κούπα ψιλοκομμένου φρέσκου ή κατεψυγμένου ροδάκινου, μισή παγωμένη μπανάνα, μισή κούπα χυμό ανανά και μια κουταλίτσα λάδι καρύδας.

Το λαχανικό που θα κάνει το smoothie σου πιο υγιεινό και πιο νόστιμο!

Το λαχανικό που θα κάνει το smoothie σου πιο υγιεινό και πιο νόστιμο, είναι μάλλον αυτό που λιγότερο περίμενες και θα ήθελες, αλλά επιβάλλεται να το δοκιμάσεις έστω και μία φορά.
Ένα smoothie είναι ιδανικό για το πρωί, για μετά το γυμναστήριο ή ακόμη και ως σνακ το απόγευμα. Είναι υγιεινό, αλλά μόνο όταν προσέξουμε τα υλικά που θα επιλέξουμε για να το φτιάξουμε.

Για παράδειγμα, μπορεί τα smoothies με φράουλα, μπανάνα και άλλα φρούτα να είναι ιδιαίτερα νόστιμα, αλλά στην πραγματικότητα περιέχουν πολλή ζάχαρη και μας κάνουν να πεινάμε πιο γρήγορα απ’ ότι φανταζόμαστε.

Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς, το λαχανικό που θα κάνει πολύ πιο υγιεινό και νόστιμο του smoothie σου είναι το…κουνουπίδι. Ναι, όσο περίεργο κι αν ακούγεται το κουνουπίδι είναι η καλύτερη αντικατάσταση της μπανάνας. Γιατί;

Γιατί το κουνουπίδι, μπορεί να κάνει πιο κρεμώδες ένα smoothie, με λιγότερη ζάχαρη και υδατάνθρακες. Και επειδή πάντα μιλάμε με αριθμούς, έχουμε και τις αποδείξεις.

Μια μπανάνα έχει 40 θερμίδες, 10 γρ. υδατάνθρακες και 5 γρ. ζάχαρη, ενώ ένα κομμάτι από κουνουπίδι έχει από την άλλη πλευρά, μόλις 10 θερμίδες, 2 γρ. υδατάνθρακες και λιγότερο από 1 γρ. ζάχαρη.

Το πραγματικό ερώτημα όμως, είναι κατά πόσο ένα smoothie με κουνουπίδι είναι νόστιμο. Κι η αλήθεια είναι πως είναι αρκετά, αν σκεφτεί κανείς ότι το κουνουπίδι δεν έχει γεύση, οπότε αυτό που χαρίζει στο smoothie είναι μια πιο κρεμώδη υφή και φυσικά πολλές θρεπτικές ουσίες.

Μπορείς να προσθέσεις κομμάτια από ώμο ή βραστό κουνουπίδι σ’ ένα smoothie και να το συνδυάσεις με διάφορα φρούτα όπως ανανά, ροδάκινο, βατόμουρα ή ακόμη και λίγο φρέσκο τζίντζερ.

Εντάξει, δεν θα αντικαταστήσουμε την μπανάνα σ’ όλα τα smoothies που θα φτιάχνουμε, αλλά αν θέλεις για λίγο να περιορίσεις τη ζάχαρη μπορείς να δοκιμάσεις το κουνουπίδι.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share