Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Δείτε τον λόγο!

8 Ιουνίου 2019 09:35
Γιατί δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;

Αν προσπαθείτε να εξαλείψετε την αντιαισθητική κυτταρίτιδα χωρίς επιτυχία, μπορεί να παίζουν ρόλο περισσότεροι παράγοντες από ό,τι νομίζατε ως τώρα.

Ορισμένες τροφές μπορεί να αποτελούν εμπόδια στο στόχο σας. Ας δούμε τι μπορεί να σας εμποδίζει να εξαλείψετε την ενοχλητική κυτταρίτιδα.

Ανεξάρτητα από τα χρήματα που ξοδεύετε ή τον αριθμό των προϊόντων που δοκιμάζετε, η κυτταρίτιδα δεν λέει να φύγει. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για μερικούς από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους η κυτταρίτιδα δεν φεύγει, έτσι ώστε να εξετάσετε καλύτερα την περίπτωσή σας και να εξαφανίσετε αυτό το πρόβλημα μια για πάντα.

Προσωπική αντιμετώπιση κατά της κυτταρίτιδας

Δεν είναι όλοι οι τύποι κυτταρίτιδας ίδιοι, επομένως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον ίδιο τρόπο. Ενώ κάποια μέθοδος μπορεί να είναι εκπληκτική για μια γυναίκα, μπορεί να μην έχει αποτέλεσμα για κάποια άλλη.

Για το λόγο αυτό πρέπει να βρείτε ποιοι είναι οι διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν την κυτταρίτιδά σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλίσετε αποτελέσματα χωρίς να κάνετε περιττές θυσίες.Αν και μπορούμε να πούμε ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής συμβάλλει στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, το να γνωρίζουμε την ακριβή αιτία της μπορεί να μας βοηθήσει να την εξαλείψουμε πιο γρήγορα.

Υπερβολική κατανάλωση αλατιού

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού ευθύνεται για πολλά προβλήματα όταν πρόκειται για την υγεία καθώς και για την αισθητική.! Το αλάτι, αν καταναλώνεται συχνά, αυξάνει την κατακράτηση υγρών και επιδεινώνει την κυτταρίτιδα, έτσι δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εξάλειψή της.

Ακόμα και αν δεν καταναλώνετε πολλές αλμυρές τροφές, υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αλατιού κρυμμένες στα έτοιμα φαγητά. Σε αυτά περιλαμβάνονται η πίτσα, το τυρί, οι κονσερβαρισμένες τροφές, τα τουρσιά, οι ξηροί καρποί κ.λπ..Μειώστε την κατανάλωση αυτών των προϊόντων όσο το δυνατόν περισσότερο και καταναλώνετε μονάχα μικρές ποσότητες θαλασσινού αλατιού.

Κακή διατροφή

Μία από τις πιο σημαντικές αιτίες της κυτταρίτιδας είναι η διατροφή. Πέρα από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού, που αποτελεί έναν από τους πιο αποφασιστικούς παράγοντες, θα πρέπει να γνωρίζετε και τους άλλους παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στην κυτταρίτιδα.Ραφιναρισμένα σιτηρά: να επιλέγετε πάντα πλήρη δημητριακά πλούσια σε ίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες.Λευκή ζάχαρη: βγάλτε τη λευκή ζάχαρη από τη διατροφή σας και, αντί γι’αυτή, καταναλώνετε μέλι, καστανή ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και στέβια με μέτρο.

Υδρογονωμένα λιπαρά, όπως η μαργαρίνη και οι τηγανητές τροφές: αντικαταστήστε τες με υγιεινά λιπαρά όπως το ελαιόλαδο, το έλαιο καρύδας, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, το αβοκάντο κ.λπ..Καφές: το πράσινο τσάι αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική και διαθέτει επίσης ιδιότητες κατά της κυτταρίτιδας.Οινοπνευματώδη ποτά: αν θέλετε κάποιο διεγερτικό ή ενεργειακό προϊόν, φτιάξτε το δικό σας χυμό ή smoothie με φρούτα και λαχανικά στο σπίτι.

Κορίτσια δώστε βάση: 8+1 tips γυμναστικής για να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα!

Καμιά γυναίκα δεν θέλει να έχει κυτταρίτιδα αλλά... όλες έχουμε.

Ειδικά τώρα που η Άνοιξη είναι προ των πυλών, είναι καιρός να πετάξεις την κυτταρίτιδα από το παράθυρο τόσο γρήγορα όσο δεν φαντάζεσαι!

Μη νομίζεις πως είναι τόσο δύσκολο να διώξεις τον φλοιό πορτοκαλιού από το σώμα σου! Ακολουθώντας μερικές συμβουλές διατροφής και περιποίησης μπορείς να δεις το σώμα σου αλλά και την ψυχολογία σου να μεταμορφώνονται!

Το Youweekly.gr λοιπόν σου δίνει 10 tips για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις μόλις ξυπνήσεις είναι…
Να πιεις ένα ποτήρι νερό! Άρχισε τη μέρα σου με ενυδάτωση μιας και το νερό είναι ο Νο 1 εχθρός της κυτταρίτιδας!

2. Κάνε stretching!

Μια πολύ απλή άσκηση που μπορείς να κάνεις καθημερινά! Ξαπλώνεις στο έδαφος, αγκαλιάζεις τα γόνατα πάνω από το στήθος σου και μένεις σε αυτή τη στάση 3′. με αυτή την άσκηση γίνεται διάταση σε μηρούς και γλουτούς και αυξάνεις την αιμάτωση!

3. Τρόφιμα κατά της κυτταρίτιδας!
Μπορείς να βάλεις κάποια τρόφιμα στην καθημερινή σου διατροφή που είναι αποδεδειγμένα εχθροί της κυτταρίτιδας! κάποια από αυτά είναι το πράσινο τσάι, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, πράσινες σαλάτες, προϊόντα ολικής άλεσης θαλασσινά, ελαιόλαδο και ημιάπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα

4. Smoothie κατά της κυτταρίτιδας!
Βάζεις σε ένα μπλέντερ: Μύρτιλλα, κεράσια, πορτοκάλια ,φράουλες μάνγκο και απόλαυσε το δροσερό smoothie σου! Αν δεν έχεις κάποιο από τα υλικά δεν πειράζει! Απλά μην το βάλεις!

5. Αερόβια άσκηση.
Περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο και 20′ κολύμπι τη μέρα είναι αρκετά για να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος σου!

6 Καταπολέμησε την κυτταρίτιδα με νερό!
Εννοείται πως δεν πρέπει να αρκεστείς στο πρωινό σου ποτήρι με νερό! Με 2 λίτρα νερό την ημέρα, θα δεις σε ελάχιστο χρονικό διάστημα την επιδερμίδα σου να αλλάζει υφή!

7. Scrub κατά της κυτταρίτιδας!
Τρίψε το σώμα σου! Τρίψε το δέρμα σου με τραχύ γάντι ειδικό για κυτταρίτιδα ή μια βούρτσα από λούφα! Ξεκίνησε με μικρές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω και συνέχισε για 5 λεπτά!

8. Αντικυτταριδικά προϊόντα όλο το χρόνο!
Πολλές φορές η κυτταρίτιδα μαζί με τη χαλάρωση του δέρματος εμφανίζονται μαζί! Μπορείς να υιοθετήσεις μια πολύ καλή καθημερινή συνήθεια λοιπόν όλο το χρόνο. Κρέμες κατά της κυτταρίτιδας στο σώμα από το φαρμακείο με βάση την καφεΐνη, το ginger κεκρόπια και acai berry, είναι από τις ιδανικότερες που μπορείς να βάζεις στο σώμα σου!

9. Ποιοτικός ύπνος.
Όταν ξεκουράζεσαι και κοιμάσαι 7-8 ώρες κάθε βράδυ, βοηθάς την καρδιά σου να λειτουργήσει σωστά! Έτσι έχεις πολύ καλή κυκλοφορία του αίματος που είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share