Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πόσες θερμίδες έχουν 6 καθημερινά σνακ!

Δείτα τα όλα!

7 Ιουνίου 2019 15:28
Πόσες θερμίδες έχουν 6 καθημερινά σνακ!

Συχνά έχουμε την απορια πόσες θερμίδες παίρνουμε με διάφορα συνηθισμένα σνακ που καταναλώνουμε.

Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν διαφοροποιήσεις γιατί το κάθε σνακ μπορεί να έχει διάφορες παραλλαγές.

Δείτε για παράδειγμα παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν:

Ένα κουλούρι θεσσαλονίκης: 120 θερμίδες
Μπάρα δημητριακών με σοκολάτα: 130 θερμίδες
Μια μπανάνα: 70 θερμίδες
Ένα τόστ με τυρί και γαλοπούλα: 250 θερμίδες
Ένα φλυτζάνι ποπ κορν: 120 θερμίδες
Ένα μικρό σοκολατάκι: 30 θερμίδες

7+1 τρόποι να κάψεις 100 θερμίδες χωρίς κόπο!

Μισή ώρα ποδήλατο καίει περίπου 250 θερμίδες. Λίγες παραπάνω καίει και το ελλειπτικό, στην ίδια διάρκεια. Τι γίνεται όμως τις μέρες (μη σου πω τις εβδομάδες ή και τους μήνες ακόμα) που δεν έχεις χρόνο ή διάθεση για να μπεις σε αυστηρό πρόγραμμα γυμναστικής; σε τρώει ο καναπές; όχι βέβαια. Εναλλακτικές που είτε θα βάλουν το σώμα σου σε λειτουργία είτε απλά θα σε θέσουν σε κίνηση, υπάρχουν και είναι πολλές. Κάποιες τις εφαρμόζεις ήδη κι άλλες δεν τις έχεις σκεφτεί. Δεν είναι λοιπόν όλα ή τίποτα. Υπάρχουν πάντα τρόποι για να κάψεις και μάλιστα χωρίς να μπεις στο περίφημο mood «κάνω γυμναστική και άρα πρέπει να κουραστώ ή να βαρεθώ πριν καν ξεκινήσω». Χάστε μίσο κιλό κάθε βδομάδα μόνο με περπάτημα!
Κάνε πατίνια: Αυτός κι αν είναι ευχάριστος τρόπος, αρκεί βέβαια να ξέρεις να ισορροπείς καλά πάνω σε rollers. Δώδεκα λεπτά έμπειρου πατιναρίσματος καίνε 100 θερμίδες.

Στόλισε το χριστουγεννιάτικο δέντρο: Οι γιορτές έρχονται, κοντοζυγώνουν. Μάθε λοιπόν πως το να κατεβάσεις το δέντρο από το πατάρι ή να το ανεβάσεις από την αποθήκη μαζί με όλα τα λαμπάκια/μπαλάκια/μπιχλιμπιδάκια και να το στήσεις μεγαλοπρεπώς, καίει τις περίφημες 100 θερμίδες.

Φτιάξε ένα μπελαλίδικο φαΐ: Πόσο καιρό έχεις να κάνεις ένα μουσακά; γεμιστά; Μία συνταγή που απαιτεί μεγάλη προετοιμασία, έχει ένα καλό. Ξέρεις τι εννοώ. Αρκεί βέβαια να μην φας το μισό ταψί μετά. Απαραίτητη προϋπόθεση.

Πήδα το σκοινάκι για 11 λεπτά: Ίσως η πιο κουραστική δραστηριότητα της λίστας, αλλά αξίζει τον κόπο. Γιατί σε μέσα σε λίγο χρόνο θα 'χει γίνει δουλίτσα. Αν μάλιστα κάνεις σε γρήγορη ταχύτητα, 7 λεπτά αρκούν. Στο τέταρτο δηλαδή θα 'χεις κάψει 200.

Κάνε τζόκινγκ για 10 λεπτά: Επαναλαμβάνω, δεν χρειάζεται να έχεις πολύ χρόνο. Περιμένεις τον καλό σου να ετοιμαστεί να πάτε σούπερ μάρκετ, λέω 'γω τώρα; Βάλε τα αθλητικά σου και πες του ότι θα τον περιμένεις κάτω. Για δέκα λεπτάκια, κάνε χαλαρό τρεξιματάκι γύρω γύρω τα στενά. Συγχαρητήρια. Μόλις έκαψες 100 θερμιδούλες.

Χόρεψε φλαμένγκο: Τέλεια είδηση για τις χορευταρούδες. Σε 15 λεπτά καίγονται, φαντάσου τι γίνεται αν χορέψεις για μία ώρα.

Βγάλε το σκύλο βόλτα: Παίρνεις τον Τζα κ με το λουρί και ξεκινάτε το αλώνισμα για την επόμενη μισή ώρα. Αν μένεις κοντά σε βουνό, ακόμα καλύτερα, και για εκείνον και για τη φόρμα σου. Η βόλτα με το σκύλο σου σε γεμίζει ορμόνες χαράς (τον Τζακ να δεις) και σε γυμνάζει χωρίς να το καταλαβαίνεις.

Σιδέρωσε: Να και μια παρηγοριά στην περίπτωση που το ντουλάπι με τα ασιδέρωτα έχει γεμίσει και σε περιμένει. Σαράντα λεπτά σιδερώματος, καίνε 100 θερμίδες.


 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share