Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2019

Φάτε 7 καρύδια και περιμένετε για 4 ώρες. Αυτό που θα σας συμβεί θα σας εκπλήξει!

Απίστευτο!

6 Ιουνίου 2019 20:53
Φάτε 7 καρύδια και περιμένετε για 4 ώρες. Αυτό που θα σας συμβεί θα σας εκπλήξει!

Φαίνεται πως τα αμύγδαλα έχουν πάρει όλα τα φώτα της δημοσιότητας, όταν πρόκειται για ξηρούς καρπούς. Αν και είναι αλήθεια ότι είναι θρεπτικά, δεν είναι όμως τα μόνα!
Τα καρύδια είναι ένα υπέροχο παράδειγμα!

Τα καρύδια είναι θρεπτικά και γεμάτα με:
ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα
μαγγάνιο
χαλκό
ψευδάργυρο
φώσφορο
μαγνήσιο
σίδερο
θειαμίνη
φολικό οξύ
βιταμίνη Β6
Πώς τα καρύδια προστατεύουν την καρδιά σας
Σε μια μελέτη του 2014, ο Δρ Penny Kris Eterton εξηγεί ότι είναι δυνατό να μειώσουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων κατά 30% μόνο με την κατανάλωση μιας χούφτας καρύδια ή καρυδέλαιο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα. Η αύξηση της δόσης έως 5 φορές την εβδομάδα ή και περισσότερο μειώνει τον κίνδυνο κατά 40%.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης σημαντική βελτίωση στα επίπεδα της χοληστερόλης και την ευελιξία των αιμοφόρων αγγείων, η οποία βοηθά την ομαλή ροή του αίματος, μόλις τέσσερις ώρες μετά την κατανάλωση είτε είναι αποφλοιωμένοι ξηροοί καρποί είτε καρυδέλαιο.
Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα μακροπρόθεσμα.
Λεπτομέρειες για τη μελέτη
Οι ερευνητές έδωσαν σε 15 συμμετέχοντες με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, δύο χούφτες καρύδια με κέλυφος (85 g) ή τρεις κουταλιές της σούπας καρυδέλαιο(51g)

Σημείωση: 1 χούφτα = 7 πλήρη καρύδια

undefined
Εξέτασαν τις απαντήσεις τους μετά από 30 λεπτά, μία ώρα, δύο ώρες, τέσσερις ώρες και έξι ώρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από την πρώτη κιόλας κατανάλωση καρυδέλαιου ή αποφλοιωμένων καρυδιών βελτιώθηκε η υγεία των αιμοφόρων αγγείων μετά από τέσσερις ώρες.

Με άλλα λόγια, τρώγοντας μόνο δύο χούφτες καρύδια μπορείτε να παρέχετε στον εαυτό σας μία σχεδόν άμεση προστασία από τις καρδιακές παθήσεις.


Μήπως λοιπόν να ξεκινήσετε να καταναλώνετε καρύδια πιο συχνά;

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά!

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά!

Οι ξηροί καρποί είναι υγιεινοί και θρεπτικοί και φυσικά όλοι οι διαιτολόγοι συστήνουν να τους προτιμούμε.

Όμως τα αμύγδαλα ξεπροβάλλουν ανάμεσά τους ως το superfood!

Τα αμύγδαλα προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, μονοακόρεστα λιπαρά και 37% της ημερήσιας ανάγκης σε βιταμίνη Ε.

Κλινική μελέτη έδειξε πως ο συγκεκριμένος καρπός μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της “καλής” HDL χοληστερόλης. Στη μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν ήδη παρουσιάσει στεφανιαία νόσο κατανάλωναν 10 γρ. αμύγδαλα τη μέρα (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 12-15 αμύγδαλα).

Εκτός από τη βελτίωσης της χοληστερόλης, η μελέτη ανακάλυψε επίσης πως η συγκεκριμένη ποσότητα αμυγδάλων μπορεί να συμβάλει στη μείωση των τριγλυκεριδίων και της LDL χοληστερόλης. Τα αμύγδαλα βοήθησαν επίσης στον περιορισμό του δείκτη αθηρωμάτωσης, που σχετίζεται με χρόνια φλεγμονή και καρδιαγγειακά νοσήματα.

 Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά!

4 ακόμη λόγοι να τρώτε αμύγδαλα κάθε μέρα

Θα παίρνετε μια “γερή” δόση αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρκίνο, πρόωρη γήρανση και άλλα νοσήματα.

Η βιταμίνη Ε προστατεύει τις κυτταρικές μεμβράνες από τις φθορές, θωρακίζοντας τον οργανισμό σας από το Αλτσχάιμερ, τις καρδιοπάθειες και διάφορες μορφές καρκίνου.

Αν έχετε διαβήτη, τα αμύγδαλα είναι μια πολύ καλή τροφή. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά ενώ έχουν μικρή ποσότητα υδατανθράκων.

Το μαγνήσιο στα αμύγδαλα συμβάλει επίσης στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και της υπέρτασης, μιας παθολογικής κατάστασης που σχετίζεται με εγκεφαλικό, νεφρική ανεπάρκεια και καρδιακές προσβολές.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share