Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

Πως να σταματήσετε το ροχαλητό!

Δείτε τους τρόπους!

24 Μαΐου 2019 18:29
Πως να σταματήσετε το ροχαλητό!

Το ροχαλητό μπορεί να είναι κάτι φυσικό, αλλά μπορεί να είναι ενοχλητικό. Εάν εσείς,ο σύντροφός σας ή κάποιος φίλος και συγγενής ροχαλίζετε όλη τη νύχτα, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

1. Διαγνώστε το ροχαλητό σας.

Το ροχαλητό με ανοιχτό στόμα μπορεί να προκληθεί από τη στάση τους σώματός σας όσο κοιμάστε. Το ροχαλητό μπορεί να υποδεικνύει άπνοια ή άλλα σημαντικά ζητήματα που απαιτούν πιο ουσιαστική ιατρική θεραπεία.

2. Αποφύγετε πράγματα που κάνουν το ροχαλητό χειρότερο.

-Το αλκοόλ, τα υπνωτικά χάπια, ο καφές και τα λιπαρά τρόφιμα πριν από τον ύπνο μπορούν να αυξήσουν το ροχαλητό κάνοντας τους μυς του λαιμού να χαλαρώσουν και να περιορίσουν τον αεραγωγό σας. Τα μεγάλα γεύματα περιορίζουν επίσης τη ροή του αέρα σας πιέζοντας το διάφραγμα σας.

-Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αποτελεί συχνή αιτία του ροχαλητού και γενικά αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Αν είστε καπνιστής και αγωνίζεστε να απαλλαγείτε από το ροχαλητό, σκεφτείτε να το κόψετε.
-Εάν λαμβάνετε τακτικά οποιοδήποτε είδος φαρμάκου, μιλήστε στο γιατρό σας σχετικά με εναλλακτικές λύσεις. Τα φάρμακα που καταναλώνετε μπορεί να κάνουν το ροχαλητό σας χειρότερο.

Πως να σταματήσετε το ροχαλητό!

3. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας πιο υγρή.

Η ξηρότητα είναι συχνά η αιτία του ροχαλητού, οπότε χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ή ένα ζεστό μπάνιο πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του ροχαλητού.

4. Χρησιμοποιείστε το τραγούδι.

Ενώ μπορεί να ακούγεται περίεργο, το τραγούδι ενισχύει τους μυς του λαιμού, θα σταθεροποιήσει τον ιστό του λαιμού και του στόματος σας. Κάνοντας μερικές απλές ασκήσεις στο στόμα και το λαιμό θα σας ενισχύσει έτσι ώστε να μη μπλοκάρει ο αέρας όταν κοιμάστε.
Αν δεν είστε του τραγουδιού, αναπτύξτε μερικές ασκήσεις. Βγάλτε τη γλώσσα σας όσο μπορείτε, στη συνέχεια χαλαρώστε και επαναλάβετε 10 φορές. Βγάλτε ξανά τη γλώσσα σας και προσπαθήστε να αγγίξετε το πηγούνι σας. Κρατήστε και επαναλάβετε.

5. Τέλος, κολλήστε στη μύτη σας με ρινικές λωρίδες.

Είναι διαθέσιμο στα περισσότερα φαρμακεία. Ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τοποθετήστε το στη μύτη σας. Λειτουργούν ανυψώνοντας και ανοίγοντας τα ρουθούνια σας για να αυξήσετε τη ροή του αέρα.

Εσείς το γνωρίζατε; - Αυτή είναι η φανταστική τροφή που τροφή που «κόβει» μαχαίρι το ροχαλητό!

Εσύ το γνώριζες ότι υπάρχει μία πεντανόστιμη και μαγική τροφή που «κόβει» μαχαίρι το ροχαλητό και θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από το πρόβλημα αυτό!

Πρόκειται για ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα ανεξαρτήτως αν ανήκει σε εσένα ή στον… διπλανό σου.

Ο λόγος για το ροχαλητό, η ένταση του οποίου μπορεί να μειωθεί ή ακόμη και να εξαφανιστεί με έξυπνα τρικ.

Φάε μια κουταλιά μέλι πριν πέσεις για ύπνο.

ροχαλητό

Η κατανάλωση μελιού βοηθά τη διέλευση του αέρα, λειτουργώντας σαν λιπαντικό στο λαιμό με αποτέλεσμα να αποτρέπει το ροχαλητό.

Ρίξτο στη γυμναστική. Η τόνωση των μυικών ομάδων του οργανισμού μας, που επιτυγχάνεται με την τακτική άσκηση, βελτιώνει μεταξύ άλλων και το αναπνευστικό σύστημα, γεγονός που μπορεί να περιορίσει το ροχαλητό.

Μην τρως και μην πίνεις αλκοόλ τρεις με τέσσερις ώρες πριν από τον βραδινό ύπνο. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μύες, γεγονός που εντείνει το ροχαλητό, ενώ το φαγητό προκαλεί εκκρίματα σάλιου και βλέννας, που ενδέχεται να εμποδίσουν την απρόσκοπτη αναπνοή.

ροχαλητό

Παράλληλα, διάβασε τα 3 ''χρυσά'' φρούτα για μακροζωία και βάλτα τώρα στη διατροφή σου!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share