Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

11 απροσδόκητοι τρόποι για να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες και να λάμψει από υγεία!

Υπάρχει λύση για να τις διώξετε άμεσα!

23 Μαΐου 2019 13:29
11 απροσδόκητοι τρόποι για να απελευθερώσετε το σώμα σας από τις τοξίνες και να λάμψει από υγεία!

Τόσο πολλές τοξίνες και τοξικές ουσίες περιβάλλουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε, καθιστώντας μας ευάλωτους στην δράση τους. Υπάρχουν χημικές τοξίνες στο φαγητό μας, στον αέρα, ακόμα και στα αγαπημένα μας gadgets: τα παρασιτοκτόνα, ο υδράργυρος και ακόμη και το ουράνιο είναι μεταξύ αυτών που συμβάλλουν στην υποβάθμιση της υγείας.

Με την αποτοξίνωση του σώματος μας, μπορούμε να αποτρέψουμε μια σειρά από δυσάρεστες καταστάσεις υγείας που έχουν ως αφορμή την έκθεση μας στις τοξίνες.

Εμείς βρήκαμε 11 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας και να είστε και πάλι υγιείς.

Πίνετε κόκκινο κρασί

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι ένα αλκοολούχο ποτό χρησιμοποιείται για να καθαρίσει το σώμα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν πως μόνο ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο χοληστερόλης σας και ακόμη και να καταπολεμήσει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Χρησιμοποιήστε ενεργό άνθρακα

Ο ενεργός άνθρακας είναι ουσιαστικά καμένα ξύλα, υπολείμματα ή ακόμα και κελύφη καρύδας. Η καμένη ουσία δεν έχει οξυγόνο και γίνεται πολύ απορροφητική. Μπορεί κυριολεκτικά να αφαιρέσει τις περισσότερες από τις τοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και τα δηλητήρια από το σώμα σας. Συνιστάται να παίρνετε ένα χάπι πριν το γεύμα ή την κατανάλωση αλκοόλ.

Πίνετε άφθονο νερό

Το νερό είναι μια φυσική πηγή για την «εξάλειψη» κακών ουσιών – όσο περισσότερο πίνετε, τόσο πιο γρήγορα οι τοξίνες θα απομακρυνθούν από το σώμα σας μέσω του ουροποιητικού σας συστήματος. Υπάρχει ένα υπέροχο ποτό με βάση το νερό που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σώμα σας – απλά προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό ξύδι μήλου σε ένα γαλόνι νερού και ανακινήστε το. Πίνετε καθημερινά το πρωί.

Αποφύγετε τα εξευγενισμένα σάκχαρα

Τα εξευγενισμένα σάκχαρα και τα τεχνητά γλυκαντικά αναγκάζουν το σώμα να εμποδίσει τον φυσικό του μεταβολισμό και να δημιουργήσει υπερβολική γλυκόζη στο αίμα. Δημιουργώντας έτσι μεγάλες πιθανότητες να αποκτήσετε διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Μετάβαση σε βιολογική καστανή ζάχαρη, σιρόπι σφενδάμου και άλλα υγιή γλυκαντικά θα κάνουν τη διαφορά.

Φάτε βιολογικά

Τα βιολογικά λαχανικά, τα φρούτα και το κρέας δεν περιέχουν τοξίνες όπως παρασιτοκτόνα ή αντιβιοτικά. Το να ακολουθείτε βιολογική διατροφή θα βελτιώσει το μεταβολισμό σας και θα βοηθήσει το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα για την απομάκρυνση των περιττών τοξικών στοιχείων από το σώμα σας.

Καθαρίστε τον αέρα από τις τοξίνες

Τοξίνες και τοξικές ουσίες μπορεί να εισέλθουν στο σπίτι σας μέσω ανοιχτών παραθύρων. Έτσι, ο καθαρισμός του αέρα είναι μια καλή ιδέα να σιγουρευτείτε ότι δεν αναπνέετε τα «κακά» πράγματα – πάρετε έναν καθαριστή αέρα και θα κάνει τη δουλειά. Το απλό ξεσκόνισμα των επίπλων και ο καθαρισμός του δαπέδου με μια βρεγμένη σφουγγαρίστρα κάθε μέρα θα βοηθήσει επίσης.

Αντί του καφέ το πρωί, πιείτε πράσινο τσάι

Ο καφές, ειδικά όταν είναι αδιάλυτος, περιέχει καφεστόλη, ένα διτερπενοειδές μόριο που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Αποφύγετε τη συσσώρευση της κακής χοληστερόλης και μεταβείτε στο πόσιμο πράσινο τσάι ή σε οποιοδήποτε τσάι από βότανα.

Δοκιμάστε νηστεία από καιρό σε καιρό

Τρώμε και τρώμε και τρώμε όλο και περισσότερο. Και τα πιο πολλά από αυτά που φτιάχνουμε είναι επεξεργασμένα τρόφιμα και ραφιναρισμένα σάκχαρα. Η νηστεία για μια ημέρα ή δύο μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σώμα σας από επιβλαβείς ουσίες, καθώς και να το προετοιμάσετε για μια πιο υγιεινή διατροφή μειώνοντας την όρεξη σας.

Πηγαίνετε για σάουνα ή ασκηθείτε

Ο ιδρώτας είναι ένας φυσικός τρόπος καθαρισμού του σώματος από τοξίνες. Όσο περισσότερο ιδρώνετε, τόσο πιο καθαρό γίνεται. Πηγαίνετε στη σάουνα και ξεκουραστείτε. Ωστόσο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν πάτε, επειδή η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες δεν συνιστάται για μερικά άτομα με προβλήματα υγείας.

Ένας άλλος τρόπος για ιδρώτα είναι, βεβαίως, η άσκηση. Επιλέξτε τι σας ταιριάζει περισσότερο και υιοθετήστε το. Μην ξεχάσετε να κάνετε ντους μετά την γυμναστική, για να καθαρίσετε το δέρμα σας από όλο τον ιδρώτα!

Κάνετε τα προβιοτικά τρόφιμα τα αγαπημένα σας

Το πεπτικό σας σύστημα και το πόσο καλά λειτουργεί είναι το κλειδί για ένα καλό καθαρισμό του σώματος. Για να διευκολύνετε την καλύτερη λειτουργία του στομάχου και των εντέρων, πάρτε προβιοτικά ως συμπληρώματα ή τρώτε προβιοτικά τρόφιμα. Ένα από τα περισσότερο πλούσια σε προβιοτικά τρόφιμα είναι το κεφίρ ή το απλό γιαούρτι. Βεβαιωθείτε ότι το έχετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα στη διατροφή σας και το πεπτικό σας σύστημα θα σας ευχαριστήσει.

Μάθετε πως να φτιάχνετε αποτοξινωτικά ροφήματα

Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σας μπορεί να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική για την αποτοξίνωση του οργανισμού σας. Η κατανάλωση πολλών ακατέργαστων φυτικών ινών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης σας και, ως εκ τούτου, να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σύστημα σας φυσικά. Κάνετε smoothies με φρούτα και λαχανικά ή προβιοτικά τρόφιμα όπως κεφίρ ή γιαούρτι. Μπορείτε να παίξετε με τα συστατικά μόνο για όσο διάστημα βεβαιώνεστε ότι παραμένουν ωμά (και φυσικά τα πλένετε πριν από την κατανάλωση).

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share