Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν τρως junk food για μια βδομάδα!

Απίστευτη αλλαγή!

17 Μαΐου 2019 17:21
Δες τι θα συμβεί στο σώμα σου αν δεν τρως junk food για μια βδομάδα!

Το αγαπάς, το ζητάς, τρελαίνεσαι να το γεύεσαι, όμως ξέρεις ότι κάνει κακό στον οργανισμό σου. Το πρόχειρο φαγητό ή αλλιώς το junk food όπως είναι γνωστό, ξέρεις ότι σε παχαίνει αφού είναι φουλ στις θερμίδες και τα λιπαρά και γενικά ότι προκάλει διάφορα κακά στην υγεία σου όταν το καταναλώνεις σε συνεχή βάση. Γνωρίζεις όμως τι συμβαίνει στον οργανισμό σου όταν το κόψεις για μια ολόκληρη εβδομάδα;

undefined
Αν το πάρεις απόφαση και μειώσεις ή καταφέρεις να κόψεις εντελώς το junk food από την καθημερινότητα σου, τότε θα μειωθούν οι θερμίδες που καταναλώνεις και αυτό θα έχει σαν συνέπεια την απώλεια βάρους. Εκτός όμως από αυτό, μπορούν να συμβούν και άλλα πράγματα στον οργανισμό σου, αν κόψεις το junk food. Δες στο βίντεο που ακολουθεί ποια είναι αυτά, αναλυτικά.

Πως να κάνετε περισσότερες καύσεις χωρίς άσκηση!

Πως να κάνετε περισσότερες καύσεις χωρίς άσκηση!

Η άσκηση φυσικά είναι απαραίτητη για να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού, αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμη πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και δεν απαιτούν να γυμναστούμε.

Τα βήματα είναι απλά:

1.Πρώτα απ'όλα δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό. Όταν τρώμε πρωινό καίμε περισσότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, συγκριτικά με κάποιον που παραλείπει το πρωινό γεύμα. Μια εξήγηση είναι ότι ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε το πρωινό «πυροδοτεί» την επάνοδό του.

2.Τα μικρά και συχνά γεύματα αυξάνουν ελαφρώς το ρυθμό του μεταβολισμού επειδή μετά από κάθε γεύμα ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερα τα πολλά μικρά γεύματα την ημέρα από τα τρία μεγάλα.

3. Οι ολιγοθερμιδικές δίαιτες μπορεί να οδηγούν σε μια γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν κρατάει πολύ επειδή αυτού του τύπου οι δίαιτες απειλούν τον μεταβολισμό για δυο λόγους.

Πως να κάνετε περισσότερες καύσεις χωρίς άσκηση!

Ο πρώτος είναι ότι πολύ γρήγορα ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε μόνο που αυτή τη φορά αποτελούνται κυρίως από λίπος, ενώ αυτά που «χάθηκαν» αποτελούνται από λίπος, υγρά και μυϊκό ιστό. Υπενθυμίζουμε ότι όσο περισσότερο το λίπος στο σώμα, τόσο λιγότερες οι καύσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο οργανισμός εκλαμβάνει μια στερητική δίαιτα ως απειλή υποσιτισμού και αμύνεται καθιστώντας τα ένζυμα που συμβάλλουν στην αποθήκευση του λίπους πιο αποτελεσματικά!

4. Δίνονται έμφαση στις πρωτεΐνες (κατά προτίμηση άπαχο κρέας, αυγό, ανάλατοι ξηροί καρποί) στη διατροφή μας αυξάνουμε τις θερμίδες που καίμε καθημερινά έως και κατά 150-200 σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία. Επίσης η προσθήκη μπαχαρικών στα φαγητά φαίνεται ότι οδηγεί σε πρόσκαιρη αύξηση των καύσεων, αλλά και σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού.

5. Όσο περισσότερο καταπονούμε τον οργανισμό μας και στερούμαστε ώρες ύπνου τόσο παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών καύσης του λίπους.

6. Τέλος στο στρές. Το στρες παίζει περίεργα παιχνίδια στο μεταβολισμό μας. Από την μια μας παχαίνει και από την άλλη μας αδυνατίζει. Tο έντονο στρες, αυξάνει την έκκριση ορισμένων ορμονών όπως η αδρεναλίνη, γεγονός που μπορεί ακόμη και να διπλασιάσει το ρυθμό καύσης των θερμίδων. Όταν το στρες είναι χρόνιο προκαλεί το αντίθετο. Στην περίπτωση αυτή προκαλείται αύξηση του βάρους επειδή οι ορμόνες του στρες που κυκλοφορούν επί μακρόν στον οργανισμό, ευνοούν την αποθήκευση του λίπους κυρίως στην κοιλιά.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share