Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Το γνωρίζατε; Αν κάνετε αυτά τα λάθη, οι πετσέτες μπάνιου μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας!

Το ήξερες...;

17 Μαΐου 2019 08:35
Το γνωρίζατε; Αν κάνετε αυτά τα λάθη, οι πετσέτες μπάνιου μπορεί να κάνουν κακό στην υγεία μας!

Οι πετσέτες μπάνιου είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως αν δεν είμαστε προσεκτικοί μπορεί να κακό στη υγεία μας. Όσο απίστευτο και αν φαίνεται ισχύει..

Όλοι θέλουν να έχουν απαλές και μυρωδάτες πετσέτες μπάνιου αλλά μετά από μερικές πλύσεις αυτές σκληραίνουν. Υπάρχουν μερικά λάθη που κάνουμε και οι πετσέτες φαίνονται παλιές ακόμη και μετά από 2-3 πλύσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά λάθη:

Αφήνετε τις πετσέτες να στεγνώνουν διπλωμένες

Οι περισσότεροι μετά το μπάνιο διπλώνουν τις πετσέτες σας και τις αφήνουν να στεγνώσουν κρεμασμένες σε άγκιστρα στο μπάνιο.

Αυτό δεν είναι μια καλή επιλογή καθώς η υγρασία τις καταστρέφει και οδηγεί στο να αυξάνεται η μούχλα και τα βακτήρια στο εσωτερικό τους. Φροντίζετε να τις απλώνετε ανοιχτές σε εξωτερικό χώρο.

Δεν τις τινάζετε μετά το πλύσιμο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι να τινάζουμε καλά τις πετσέτες μετά το πλύσιμό τους. Αυτό το βήμα θα βοηθήσει στο να παραμένουν αφράτες για πολύ περισσότερο και να στεγνώνουν όντας αφράτες.

Βάζετε πολύ μαλακτικό

Γεμίζοντας τη θήκη του πλυντηρίου σας με μαλακτικό δεν σημαίνει πως θα έχετε και καλύτερο αποτέλεσμα. Η καλύτερη λύση-όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο-είναι να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλύσιμο των πετσετών σας ή να το κάνετε μια φορά το μήνα.

Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

Το μπάνιο αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας για τους περισσότερους, όμως αν σου περάσει από το μυαλό να αφήσεις την καθαριότητά σου για αύριο επειδή βιάζεσαι, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις.

Όπως υποστηρίζει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο TwentyTwoWords, το σώμα μας επηρεάζεται για διαφορετικούς λόγους πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε όταν δεν κάνουμε ντους για δύο μέρες συνεχόμενα, με τον πρώτο και σημαντικότερο να σχετίζεται με τα βακτήρια.

ο ανθρώπινο σώμα έχει πάνω του περίπου 1.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένων και 40 ειδών μύκητα. Και παρ’όλο που πολλά από αυτά μπορούν να δράσουν με ωφέλιμο τρόπο, τα «κακά» βακτήρια είναι αναγκαίο να απομακρύνονται με σαπούνι. Αποφεύγοντας λοιπόν το πλύσιμο του σώματος, τα κακά αυτά βακτήρια μπορούν πολύ εύκολα να βρουν πρόσβαση στα μάτια, τη μύτη και το στόμα σου και να σε κάνουν να αρρωστήσεις.

Εκτός αυτού, τα βακτήρια είναι ο βασικός παράγοντας για τη μυρωδιά του σώματος, με τα αέρια που παράγονται από τα αυτά να μπορούν να προκαλέσουν μέχρι και 30 δυσάρεστες μυρωδιές από ένα μόνο σώμα.

Και αν αυτές οι πληροφορίες δεν αρκούν για να σε πείσουν να μπαίνεις καθημερινά στη ντουζιέρα, είναι σημαντικό να ξέρεις ότι το καθημερινό ντους οδηγεί σε πιο υγιές δέρμα, αφού απομακρύνει τη λιπαρότητα και εμποδίζει την εμφάνιση σπυριών. Σύμφωνα με την γιατρό Holly L. Phillips, αν φοράς ιδρωμένα ρούχα αυξάνεται η πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης, και αν μετά τη γυμναστική ή την οποιαδήποτε δραστηριότητα που σε έκανε να ιδρώσεις δεν προλαβαίνεις να κάνεις μπάνιο, θα πρέπει τουλάχιστον να αλλάξεις ρούχα και να κρατήσεις καθαρές τις περιοχές στις οποίες είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν βακτήρια (μασχάλες, πρόσωπο και ηβική περιοχή).

Αν, από την άλλη, είσαι από αυτούς που απολαμβάνουν να κάθονται στους ντους για πολλή ώρα, δυστυχώς ούτε και αυτό είναι ιδιαίτερα καλό, γιατί με αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται η απαραίτητη λιπαρότητα από την επιδερμίδα και την αφήνει ξηρή. Τουλάχιστον όμως κανείς δε θα παραπονεθεί για τη μυρωδιά σου.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share