Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η δίαιτα των 8 ωρών που συστήνουν ακόμα και οι γιατροί!

Δοκιμάστε την!

14 Μαΐου 2019 18:33
Η δίαιτα των 8 ωρών που συστήνουν ακόμα και οι γιατροί!

Αυτή την δίαιτα την συνιστούν μέχρι και οι γιατροί! Είναι 8 ωρών και κάνει θραύση!

Τα βιβλία δίαιτας που υπόσχονται να σε κάνουν λεπτή εμφανίζονται σαν μανιτάρια. Ένα από αυτά είναι το βιβλίο «The 8-Hour Diet: Watch the Pounds Disappear Without Watching What You Eat!», δηλαδή «Η δίαιτα των 8 ωρών: βλέπεις τα περιττά κιλά να εξαφανίζονται χωρίς να προσέχεις τη διατροφή σου»
Οι συγγραφείς είναι δύο άντρες, οι David Zinczenko και Peter Moore οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα ξενύχτια και το γεμάτο 24ωρο ευθύνεται για τα περιττά κιλά αλλά και την αύξηση του διαβήτη στις ημέρες μας.

Σύμφωνα με την δίαιτα των 8 ωρών, το σώμα μας, δεν μπορεί να επεξεργαστεί τα τρόφιμα που καταναλώνουμε μετά από κάποιες ώρες και έτσι οι θερμίδες καταλήγουν εκεί που δεν θα έπρεπε, γύρω από την κοιλιά και τους γλουτούς μας.

Η εν λόγω δίαιτα υπόσχεται να χάσεις περί τα 3 κιλά σε μια εβδομάδα και 10 κιλά σε έξι εβδομάδες. Το πλάνο είναι απλό: τρως ό,τι θέλεις από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα ή από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Με τον τρόπο αυτό προστατεύεις το πεπτικό σου σύστημα και βοηθάς τις ορμόνες και τα ένζυμα να κινούνται σωστά μέσα στο σώμα σου.

Το κλειδί στην δίαιτα τούτη είναι ο καλός ύπνος όσο πιο νωρίς γίνεται. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε ποντίκια που λάμβαναν τον ίδιο αριθμό θερμίδων, μια ομάδα ποντικιών κατανάλωνε τις θερμίδες αυτές ελεύθερα μέσα στην ημέρα ενώ η άλλη ομάδα κατανάλωνε τις θερμίδες που έπρεπε μέσα σε 8 ώρες.

Μέσα σε 100 ημέρες μελέτης, ήταν τα ποντίκια που έτρωγαν όλη μέρα, εκείνα που τελικά πήραν βάρος.

Ο ένας από τους συγγραφείς, ο Ziczenk που είναι και συντάκτης του περιοδικού Men's Health εμφανίστηκε στην εκπομπή Today, όπου και πρότεινε την κατανάλωση καφέ ή τσαγιού νωρίς το πρωί και την γυμναστική για 8 λεπτά κατόπιν για να δώσεις στο μεταβολισμό σου το ξεκίνημα που πρέπει. Έπειτα, οφείλεις να καταναλώσεις ένα πρωινό πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία

Παρότι στην εν λόγω δίαιτα επιτρέπεται να τρως ό,τι θέλεις μέσα στις 8 επιτρεπόμενες ώρες, οφείλεις να στοχεύεις στην κατανάλωση υγιεινών τροφών. Ουσιαστικά, όσο περισσότερες ώρες μέσα στην ημέρα σπαταλάς για να τρως, τόσο επιτρέπεις στο μεταβολισμό σου να τεμπελιάσει. Δηλαδή, καις περισσότερες θερμίδες, προλαμβάνεις ασθένειες όπως ο διαβήτης και τα καρδιαγγειακά νοσήματα και αδυνατίζεις!

Τι προτείνει ο Zinczenko:

Σνακ: σαλάτα ή 2 κομμάτια πίτσα ή μια σούπα.

Δείπνο: το δείπνο λαμβάνει χώρα νωρίς το απόγευμα αλλά μπορείς να καταναλώσεις μια μεγάλη ποσότητα φαγητού όπως παϊδάκια ή λαχανικά.

Γλυκό: μετά το τελευταίο γεύμα, μπορείς να απολαύσεις ένα γλυκάκι ή ένα ποτήρι κρασί αφού το σώμα σου έχει αρκετό χρόνο από τις 6 -7 το απόγευμα για να το επεξεργαστεί σωστά.

Το βιβλίο καταλήγει: Για χρόνια, μας έλεγαν πως είμαστε ό,τι τρώμε. Πλέον ξέρουμε πως είμαστε ό,τι τρώμε και όποτε τρώμε.

H γνώμη του ειδικού Υovi Freedhoff:

Ενώ στην αρχή ο βασικός κανόνας είναι να τρως ό,τι θες μέσα σε 8 ώρες από τη στιγμή που ξυπνάς, μπαίνουν και δεύτεροι κανόνες. Ο Ζινψζενκο προτείνει να καταναλώνεις σε κάθε γεύμα ή σνακ μια από τις 8 υπερτροφές του που περιλαμβάνουν άπαχη πρωτεϊνη, φυτικές ίνες, πράσινα λαχανικά, μούρα, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς.

Το πρωινό γεύμα είναι πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς πως το καταναλώνεις μετά από 16 ώρες αφαγίας ενώ πρέπει και να γυμναστείς! Τα πρωινά που προτείνει το βιβλίο αποτελεούνται από ένα smoothie που δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες ή μια τηγανήτα με μούρα που φτάνει τις 300.

Παρ' όλο που στο βιβλίο υπάρχει συγκεκριμένο κεφάλαιο με το 100 τρόπους για να κόψεις θερμίδες με συμβουλές όπως "δες ένα θρίλερ, μίλα στο τηλέφωνο, μασούλησε πάγο, άναψε κεριά με άρωμα βανίλιας, κανέλας, μπανάνας, πράσινου μήλου ή μέντας" και πάλι θα νιώθεις να πεινάς, ειδικά αν δεν συνηθίζεις να κοιμάσαι νωρίς!

Τέλος, αν εργάζεσαι, πρέπει να ετοιμάζεις όλα σου τα γεύματα από την προηγούμενη ημέρα, καθώς το έτοιμο φαγητό θα σε φορτώσει θερμίδες και λίπος!

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share