Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πως να κάνετε περισσότερες καύσεις χωρίς άσκηση!

Έξι απλοί τρόποι!

14 Μαΐου 2019 10:00
Πως να κάνετε περισσότερες καύσεις χωρίς άσκηση!

Η άσκηση φυσικά είναι απαραίτητη για να αυξηθεί ο ρυθμός του μεταβολισμού, αλλά υπάρχουν και πολλά ακόμη πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και δεν απαιτούν να γυμναστούμε.

Τα βήματα είναι απλά:

1.Πρώτα απ'όλα δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό. Όταν τρώμε πρωινό καίμε περισσότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος, συγκριτικά με κάποιον που παραλείπει το πρωινό γεύμα. Μια εξήγηση είναι ότι ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε το πρωινό «πυροδοτεί» την επάνοδό του.

2.Τα μικρά και συχνά γεύματα αυξάνουν ελαφρώς το ρυθμό του μεταβολισμού επειδή μετά από κάθε γεύμα ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες για τη διαδικασία της πέψης. Γι’ αυτό το λόγο είναι προτιμότερα τα πολλά μικρά γεύματα την ημέρα από τα τρία μεγάλα.

3. Οι ολιγοθερμιδικές δίαιτες μπορεί να οδηγούν σε μια γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν κρατάει πολύ επειδή αυτού του τύπου οι δίαιτες απειλούν τον μεταβολισμό για δυο λόγους.

Ο πρώτος είναι ότι πολύ γρήγορα ξαναπαίρνουμε τα κιλά που χάσαμε μόνο που αυτή τη φορά αποτελούνται κυρίως από λίπος, ενώ αυτά που «χάθηκαν» αποτελούνται από λίπος, υγρά και μυϊκό ιστό. Υπενθυμίζουμε ότι όσο περισσότερο το λίπος στο σώμα, τόσο λιγότερες οι καύσεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ο οργανισμός εκλαμβάνει μια στερητική δίαιτα ως απειλή υποσιτισμού και αμύνεται καθιστώντας τα ένζυμα που συμβάλλουν στην αποθήκευση του λίπους πιο αποτελεσματικά!

4. Δίνονται έμφαση στις πρωτεΐνες (κατά προτίμηση άπαχο κρέας, αυγό, ανάλατοι ξηροί καρποί) στη διατροφή μας αυξάνουμε τις θερμίδες που καίμε καθημερινά έως και κατά 150-200 σύμφωνα με τα διαθέσιμα ερευνητικά στοιχεία. Επίσης η προσθήκη μπαχαρικών στα φαγητά φαίνεται ότι οδηγεί σε πρόσκαιρη αύξηση των καύσεων, αλλά και σε μεγαλύτερο αίσθημα κορεσμού.

5. Όσο περισσότερο καταπονούμε τον οργανισμό μας και στερούμαστε ώρες ύπνου τόσο παρεμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού συμπεριλαμβανομένων και των διαδικασιών καύσης του λίπους.

6. Τέλος στο στρές. Το στρες παίζει περίεργα παιχνίδια στο μεταβολισμό μας. Από την μια μας παχαίνει και από την άλλη μας αδυνατίζει. Tο έντονο στρες, αυξάνει την έκκριση ορισμένων ορμονών όπως η αδρεναλίνη, γεγονός που μπορεί ακόμη και να διπλασιάσει το ρυθμό καύσης των θερμίδων. Όταν το στρες είναι χρόνιο προκαλεί το αντίθετο. Στην περίπτωση αυτή προκαλείται αύξηση του βάρους επειδή οι ορμόνες του στρες που κυκλοφορούν επί μακρόν στον οργανισμό, ευνοούν την αποθήκευση του λίπους κυρίως στην κοιλιά.

Πως να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και να χάσετε πιο εύκολα βάρος!

Ο μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα σας επεξεργάζεται τα τρόφιμα που καταναλώνετε. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, η αύξηση του μεταβολικού σας ρυθμού μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερα κιλά χωρίς να κόψετε θερμίδες.

Ένας υψηλός μεταβολισμός σημαίνει ότι καίτε γρήγορα το λίπος .Ο μεταβολισμός ελέγχεται κυρίως από την ηλικία και το φύλο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επηρεάσετε φυσικά το μεταβολισμό σας με θετικό τρόπο... Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε πώς να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.


1. Φάτε μικρά και συχνά γεύματα όλη την ημέρα. Η επέκταση του χρόνου μεταξύ των γευμάτων κάνει το σώμα σας να βρίσκεται σε "κατάσταση πείνας", η οποία μειώνει το μεταβολισμό σας. οι περισσότεροι άνθρωποι τρώνε γενικά λιγότερο όταν τρώνε μικρά και συχνά γεύματα. Εκτός από τα τέσσερα έως έξι μικρά γεύματα την ημέρα, η κατανάλωση υγιεινών σνακ θα αυξήσει επίσης το μεταβολισμό.


2. Επιλέξτε άπαχες πρωτεΐνες. Τρώγοντας άπαχες πρωτεΐνες θα αυξήσετε το μεταβολισμό σας επειδή χρειάζεται περισσότερη ενέργεια. Επιλέξτε πρωτεΐνες όπως γαλοπούλα, ψάρι, αυγά και φασόλια.

3. Προσθέστε μπαχαρικά στα αγαπημένα σας φαγητά. Η προσθήκη πικάντικων πιπεριών, κόκκινο πιπέρι ή πιπέρι καγιέν στις συνταγές σας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του μεταβολισμού σας. Η ζεστή σάλτσα είναι μια άλλη μεγάλη προσθήκη σε κάθε γεύμα. Όχι μόνο βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού σας, αλλά δεν έχει πολλές θερμίδες.Λάβετε υπόψη ότι αν και τα πικάντικα τρόφιμα αυξάνουν το μεταβολισμό, αυξάνουν μόνο το μεταβολισμό κατά περίπου 8%, οπότε εξακολουθεί να είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τις θερμίδες σας εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος.


4. Πίνετε άφθονο νερό. Μελέτες έχουν δείξει ότι με την αύξηση της ποσότητας νερού που πίνετε, μπορείτε επίσης να αυξήσετε το ρυθμό μεταβολισμού σας κατά 40%. Αυτή η αύξηση μπορεί να οφείλεται στην προσπάθεια του σώματός σας να θερμάνει το νερό που απορροφάτε. Τα σώματα μας συγχέουν συχνά τη δίψα και την πείνα, γι 'αυτό είναι σημαντικό να παραμείνετε ενυδατωμένοι και για τον λόγο αυτό.


5. Πίνετε καφέ. Ο καφές έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει το μεταβολισμό λόγω της περιεκτικότητας σε καφεΐνη. Μια μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση καφέ αύξησε σημαντικά τον μεταβολικό ρυθμό τόσο του φυσιολογικού βάρους όσο και των παχύσαρκων ατόμων. Λάβετε υπόψη ότι οι μεταβολικές επιδράσεις της καφεΐνης είναι μικρές.Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης μπορεί επίσης να προκαλέσει νευρικότητα, αϋπνία και άλλες αρνητικές παρενέργειες.


6. Τέλος, πιείτε πράσινο τσάι. Ο συνδυασμός πράσινου τσαγιού σε συνδυασμό με δίαιτα και άσκηση μπορεί να βελτιώσει το μεταβολικό σας ρυθμό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share