Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκ με αγαπημένο τρόφιμο στην αγορά: Βρείτε μέσα του... ναρκωτικά!

Προσοχή!

2 Μαΐου 2019 14:16
Σοκ με αγαπημένο τρόφιμο στην αγορά: Βρείτε μέσα του... ναρκωτικά!

Τεράστια προσοχή χρειάζεται με τις γαρίδες, καθώς με αυτό που βρήκαν μέσα τους οι επιστήμονες θα πρέπει να σταματήσετε και να τις τρώτε! Διαβάστε επίσης ποια είναι τα 8 μαγικά τρόφιμα που χρειάζεσαι πλούσια σε μαγνήσιο!

Η αποκάλυψη προκάλεσε σοκ!

Oι επιστήμονες εντόπισαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες οι οποίες ζουν στο αλμυρό νερό, όταν εξέτασαν διάφορους ποταμούς της Βρετανίας σχετικά με την παρουσία χημικών ουσιών στα νερά τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν 15 τοποθεσίες από τα ποτάμια της ευρύτερης περιοχής του Σάφολκ. Από όλες τις τοποθεσίες μέσα στις γαρίδες που εξετάστηκαν βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης.

Άλλο ναρκωτικό που βρέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις ήταν η κεταμίνη.

Σύμφωνα με τον Νίκ Μπιούρι, από το πανεπιστήμιο του Σάφολκ το οποίο συμμετείχε στη μελέτη, «το αν η παρουσία κοκαΐνης μέσα στα ζώα που ζουν στο νερό είναι ένα θέμα του Σάφολκ ή ένα ευρύτερο φαινόμενο που αφορά όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες χρειάζεται περισσότερη έρευνα».

«Τα ζητήματα περιβαλλοντικής υγείας έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την μικροπλαστική ρύπανση. Όμως οι επιπτώσεις "αόρατης" χημικής ρύπανσης, όπως τα ναρκωτικά, στην υγεία των άγριων ζωών είναι κάτι που απαιτεί περισσότερη προσοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Οι τοποθεσίες από τις οποίες συλλέχθηκαν και εξετάστηκαν οι γαρίδες βρίσκονται σε 5 ποτάμια της περιοχής του Σάφολκ.

Εκτός από ναρκωτικά, μέσα στις γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη από απαγορευμένα φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, οι επιπτώσεις από τις ουσίες στην υγεία των ζώων «πιθανότατα είναι μικρές»

Ο Λέον Μπάρον από το Kings College του Λονδίνου λέει πως ο εντοπισμός των ναρκωτικών ήταν «κάτι που δεν είχαμε προβλέψει. Ίσως περιμέναμε να βρούμε κάτι τέτοιο σε αστικές περιοχές όπως το Λονδίνο, αλλά όχι σε μικρότερος αγροτικές περιοχές», λέει όσον αφορά την κοκαΐνη και προσθέτει πως «η παρουσία των φυτοφαρμάκων που έχουν απαγορευτεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης κάτι σημαντικό, καθώς η προέλευση τους παραμένει ασαφής». Σάλος με τα ελληνικά σουβλάκια! Από 1η Μαΐου ανεβαίνει η τιμή στα ύψη!

Αυτές είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να μείνετε πάντα νέοι!

Θέλετε να μείνετε πάντα νέοι και όμορφοι αλλά δεν ξέρετε πως μπορείτε να το πετύχετε; Σας έχουμε βρει ποια είναι τα μικρά μυστικά νεότητας που θα σας κάνουν να διατηρηθείτε για πάντα νέοι! Το βασικό μυστικό κρύβεται στις τροφές που καταναλώνετε! Αν εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τις 9 τροφές που κάνουν καλό για την υγεία και την ομορφιά σας, τότε θα αποκτήσετε νεανική εμφάνιση και θα καθυστερήσετε τη διαδικασία της γήρανσης.

Εσείς το γνωρίζατε; Αυτές είναι οι 12 «μαγικές» τροφές που θα σας προστατεύσουν από τις αρρώστιες!

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που θα σας βοηθήσουν:

Αβοκάντο

Περιέχει καλά λιπαρά, Βιταμίνη C, κάλιο και φολικό οξύ, και ισχυρά αντιοξειδωτικά ενώ βοηθά στο να μειώσετε τα επίπεδα χοληστερίνης. Επίσης κάνει θαύματα στη διαδικασία της ανάπλασης του δέρματος. Παρέχει στο σώμα σας Βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικά και είναι πλούσιο σε φολικό οξύ.

Αβοκάντο: Σύμμαχος κατά της χολιστερίνης, της πίεσης ακόμα και του καρκίνου!

Βατόμουρα

Όχι μόνο έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες που εμποδίζουν ή καθυστερούν ορισμένους τύπους βλάβης των κυττάρων και μπορεί να μειώσουν το οίδημα στις αρθρώσεις και τον πόνο.αλλά έχει αποδειχτεί πως βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες και βοηθούν στην πρόληψη των ουροποιητικών ασθενειών, του Αλτσχάιμερ και της άνοιας.

Καρότα

Προστατεύει το δέρμα από την φωτογήρανση – πρόωρη ρυτίδωση που προκαλείται από την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και η κατανάλωσή του είναι απαραίτητη ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παράλληλα προστατεύει τα μάτια, χάρη στην βήτα-καροτίνη, μια ουσία που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α και βοηθά τον αμφιβληστροειδή και τα άλλα μέρη του ματιού στην σωστή λειτουργία τους.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι μια πρωταρχική πηγή βιταμίνης C και φολικού οξέος. Βοηθούν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και του ουρικού οξέος στο αίμα. Αν τα καταναλώνετε τακτικά, θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε προβλήματα του κυκλοφορικού, καρδιακές παθήσεις και ασθένειες όπως η ουρική αρθρίτιδα που προκαλούν τρομερό πόνο στις αρθρώσεις.

Πίνοντας χυμό λεμονιού με άδειο στομάχι καθαρίζει το κόλον (παχύ έντερο) και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Επιπλέον, το σώμα σας θα απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά του πρώτα απ ‘όλα, και θα νιώσετε υγιής και λαμπερή.

Σκόρδο

Το σκόρδο σκοτώνει τις περισσότερες λοιμώξεις, αν χρησιμοποιηθεί σωστά. Είναι μυκητοκτόνο και βακτηριοκτόνο, γεγονός που το καθιστά μια αντιγηραντική υπερτροφή και ένα από τα καλύτερα φυσικά αντιβιοτικά. Ισορροπεί επίσης τη χοληστερόλη, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την υπέρταση, και βοηθά στη μείωση του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου.

Είναι 10 φορές ισχυρότερο από την πενικιλίνη και θεραπεύει σχεδόν τα πάντα!

Μαύρη σοκολάτα

Περιέχει αντιοξειδωτικά όπως τα φλαβονοειδή που βοηθούν την επιδερμίδα σας να προστατεύεται από την φθορά που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτινές του ήλιου, να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και να βελτιώνει την ενυδάτωση και το πάχος της. Προσοχή όμως, αυτό αφορά μόνο την σοκολάτα με τουλάχιστον 75% κακάο, που θα σας δώσει όλα τα αντιοξειδωτικά οφέλη και οχι σοκολάτες με πολλή ζάχαρη.

Ελαιόλαδο

Τα οφέλη του ελαιόλαδου στη διατροφή ειναι γνωστά. Όμως έχει και ισχυρή ανιγηραντική δράση καθώς είνα μία από τις σημαντικότερες πηγές άλφα-λινολενικού οξέος το οποίο κρατά το δέρμα σας ενυδατωμένο και ήπιο, προλαμβάνοντας την γήρανση του.

Δείτε ακόμα: Eλαιοθεραπεία η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού αίματος!

Ντομάτες

Είναι ιδανικές πηγές Βιταμίνης Α, Βιταμίνης C και φολικού οξέος, ενώ το λυκοπένιο που είναι υπεύθυνο για το κόκκινο χρώμα των ώριμων τοματών, είναι ένα αντιοξειδωτικό 14 φορές πιο ισχυρό σε σύγκριση με την ρεσβερατρόλη που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί. Προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία και έχει επίσης μεγάλη επίδραση στην πρόληψη καρδιαγγειακών, εκφυλιστικών και μολυσματικών ασθενειών. Με την ευκαιρία, το λυκοπένιο είναι ευκολότερο να απορροφηθεί όταν οι ντομάτες μαγειρεύονται και συνδυάζονται με λίγο ελαιόλαδο.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο τόνος, οι αντζούγιες, και το καλκάνι, αποτελούν μια μεγάλη πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων που βοηθούν την αναγέννηση των κυττάρων και κρατούν τη χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα. Επίσης, είναι πολύ καλά στην περιποίηση του δέρματος, καθώς αντιστρέφουν και αποτρέπουν την οξειδωτική βλάβη που έρχεται με την ηλικία. Μια ιδανική τροφή για να δείχνετε 10 χρόνια νεότερη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share