Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Smoothies "φωτιά" που καίνε το λίπος της κοιλιάς!

Ότι χρειάζεστε αυτήν την περίοδο!

30 Απριλίου 2019 13:54
Smoothies

Πλησιάζει το καλοκαίρι και θέλετε να έχετε κορμί λαμπάδα χωρίς λίπος στην κοιλιά; Τότε τα δυο smoothies που θα δείτε παρακάτω θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος στην κοιλιά και να φαίνεστε αδύνατοι και όμορφοι!

Είναι εξαιρετικά θρεπτικά, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και συμβάλλουν στη διάλυση του συσσωρευμένου λίπους. Δοκιμάστε τα τώρα και βγείτε στην παραλία χαλαροί! Δείτε τις συνταγές:

1η Συνταγή..

Υλικά:

Φουντούκια: σούπερ αντιοξειδωτικά και πλούσια σε βιταμίνη E

½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι: πλούσιος σε βιταμίνη C

½ Μήλο: πλούσιο σε πηκτίνη και φυτικές ίνες

½ Μπανάνα: πλούσια σε κάλιο

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι: αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο

Λίγη κανέλλα: αντιοξειδωτική με μηδέν θερμίδες

Εκτέλεση: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύετε καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Απολαύστε το χυμό σας παγωμένο ως πρωινό ή δεκατιανό.

2η Συνταγή

Μόνο με 237 θερμίδες, το πράσινο σμούθι, θα σε κάνει να χάσεις πόντους στην κοιλιά.

Yλικά (για 2 μερίδες)

1 φλυτζάνι γάλα αμυγδάλου

2 μήλα

3 χούφτες σπανάκι
1/2 αβοκάντο

2 κουτ. του γλυκού μέλι

χυμός από ένα λεμόνι

½ ποτήρι νερό ή 4 παγάκια

Eκτέλεση:

Τα λιώνουμε όλα στο μπλέντερ
Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 237 θερμίδες, 9,05 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 1,2 γρ. κορεσμένα), 39 γρ. υδατάνθρακες, 3,2 γρ. πρωτεΐνες, 4 γρ. φυτικές ίνες

Η σοκολάτα τελικά μόνο καλό μπορεί να μας κάνει!

Μπορεί να σας λένε ότι η σοκολάτα δεν κάνει καλό αλλά έρευνα απέδειξε ότι τελικά έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας! Μην αγχώνεστε λοιπόν αν καταναλώνετε κάθε μέρα μια λογική ποσότητα σοκολάτας!

Αυτό που πιθανότατα αγνοείται όμως από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι τα οφέλη του κακάο στην υγεία αλλά και τη ψυχολογία μας. Πιο αναλυτικά, 100 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν μεγάλο ποσοστό φυτικών ινών, κάλιου, φωσφόρου, ψευδάργυρου, σελήνιου αλλά και 67% σιδήρου, 58% μαγνησίου, 89% χαλκού και 98% μαγγανίου από τη συνιστώμενη ημερήσια δόση αυτών των χρήσιμων στοιχείων.

Επιπλέον, έχει αποδεχτεί πως ένα φλυζάνι αγνής σκόνης κακάο περιέχει τα διπλάσια αντιοξειδωτικά συστατικά από αυτά που βρίσκονται στο πράσινο τσάι, αλλά και ότι η κατανάλωση σοκολάτας μειώνει κατά ένα τρίτο τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές ασθένειες, σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal.

Στα οφέλη της σοκολάτας περιλαμβάνεται και η διατήρηση της καλής μνήμης στους μεγαλύτερους ανθρώπους, σύμφωνα με μία μελέτη της ιατρικής σχολής του Harvard, η διατήρηση υγιών επιπέδων ευαισθησίας στην ινσουλίνη με την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, η οποία μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του οργανισμού αλλά και η αύξηση της ινσουλίνης και της ντοπαμίνης, που αποτελούν οργανικές ουσίες που ανακουφίζουν από τον πόνο και δημιουργούν ευχάριστα συναισθήματα αντίστοιχα.

Παρ’όλα αυτά, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας ζάχαρης που διαθέτει, συμβουλέυεται το μέτρο στην κατανάλωση της σοκολάτας, έτσι ώστε ο οργανισμός να επωφελείται με το σωστό και υγιή τρόπο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share