Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πασχαλινό σοκολατένιο αυγό: Πόσες θερμίδες έχει;

Και έχει αρκετές...

25 Απριλίου 2019 11:13
Πασχαλινό σοκολατένιο αυγό: Πόσες θερμίδες έχει;

Το Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Με κατάνυξη παρακολουθούμε το Θείο δράμα και γινόμαστε μάρτυρες του πιο θαυμαστού θαύματος...τη νίκη της ζωής πάνω από το θάνατο.

Ωστόσο το Πάσχα εκτός από θέματα θρησκείας έχει πολλά ακόμα έθιμα. Έθιμα που περνάνε και από το στομάχι...

Μετά το Μ. Σάββατο και για άλλες 3 μέρες περνούν από μπροστά μας μαγειρίτσα, αρνιά, τσουρέκια και το αγαπημένο σοκολατένιο αυγό!

Έρχεται τυλιγμένο με ιλουστρασιόν κόκκινο και χρυσό χαρτί και καταναλώνεται σχεδόν αμέσως αφού κανένα παιδί δεν μπορεί να του αντισταθεί. Τι κρύβει όμως αυτό το «αθώο» αυγό, εκτός από ένα μικρό δωράκι;
Θερμίδες.
Όσο πιο μεγάλο, τόσο το χειρότερο. Με την αντιστοιχία ότι η σοκολάτα γάλακτος έχει 535 θερμίδες/100 γραμμάρια, έχουμε και λέμε:

Πασχαλινό αυγό (μεσαίο) 100γραμ = 535 θερμίδες
Σοκολατένιος λαγός 180γραμ = 963 θερμίδες
Πασχαλινό αυγό (μεγάλο) 200γραμ = 1070 θερμίδες

Κι όμως υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζαμε για το Πάσχα!

Υπάρχουν πράγματα όπως ήθη και έθιμα που δεν γνωρίζαμε για το Πάσχα! Ποια είναι όμως τα παράξενα ήθη, έθιμα και τελετουργικά σχετικά με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, για τα οποία σπάνια ακούμε ή δεν γνωρίζουμε καθόλου;

1. Ο εορτασμός της Μεγάλης Εβδομάδας αλλά και της Ανάστασης πιστεύεται ότι ξεκίνησε μόλις ένα χρόνο μετά τη χρονιά που τοποθετείται ιστορικά η πιθανή σταύρωση του Χριστού. Οι πρώτες επίσημες γραπτές μαρτυρίες τέτοιων τελετουργικών εμφανίζονται όμως σε κείμενα του 4ου αιώνα μετά Χριστόν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share