Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μεγάλη προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κόψεις το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ σου!

Τι επιπτώσεις έχουν στην υγεία μας;

24 Απριλίου 2019 17:29
Μεγάλη προσοχή: Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κόψεις το γάλα και τη ζάχαρη από τον καφέ σου!

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ! Ωστόσο, εσείς γνωρίζετε γιατί δεν πρέπει να βάζετε ζάχαρη και γάλα στον καφές σας, καθώς βλάπτει την υγεία!

Ωστόσο, λίγοι από εμάς πίνουμε τον καφέ μας σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουμε την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουμε την υγεία μας. Τι θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγουμε;

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό.

Σύμφωνα με έρευνες, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αυτό αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα.

Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές.

Επιπλέον, οι διατροφολόγοι συμπληρώνουν πως το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που μπορεί να μην χάνει κανείς βάρος.

Επίσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, οι οποίοι έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια.

Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων.

Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 300 θερμίδες! Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού.

Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να “φορτωθείς” περιττές θερμίδες, προτίμησε να προσθέσεις φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, μιας και κάποιες έρευνες ενοχοποιούν την ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα.

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο!

Πηγή: olivemagazine.gr

Οι 3 ''ύπουλες'' τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη!

Η σωστή διατροφή έχει κι αυτή τις παγίδες της. Ωραία θα ήταν να προκαλούν όλες οι τροφές κορεσμό στο άψε σβήσε, αλλά τότε η ζωή θα ήταν εύκολη και όλοι μας θα είχαμε παρκάρει στον ιδανικό δείκτη μάζας σώματος. Αμ δε. Οι παρακάτω αγαπημένες τροφές αξίζει να υπάρχουν στο πιάτο σου, αλλά το αίσθημα πληρότητας, στην περίπτωσή τους, μας αφήνει νωρίς, ειδικά αν έχεις να φας για αρκετή ώρα.

Ασπράδια Αυγών
Τα αυγά προκαλούν κορεσμό, αυτό δεν είναι ψέμα. Αλλά τα ασπράδια μονάχα τους χωρίς ούτε έναν κρόκο, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και θρεπτικός, θα σου δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχεις φάει αέρα με βαμβάκι. Ρίξε ένα ολόκληρο αυγό στην ομελέτα να σε χαρώ. Κανείς δεν πάχυνε από έναν κρόκο.

Τυρί
Μην το βλέπεις έτσι κίτρινο κι αθώο. Το τυρί είναι εθισμός, εξάρτηση, ντόπα, πώς να σου το πω να το καταλάβεις. Η πιο φανταστική τροφή του πλανήτη έχει μέσα της καζεΐνη, η οποία επιδρά στον εγκέφαλό σου παρόμοια με την μορφίνη και την ηρωίνη. Έχεις καταφέρει ποτέ να φας "ένα σπιρτόκουτο" ένταμ ή μία φέτα τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών ΜΟΝΟ;

Δημητριακά (λευκά)
Το γάλα ή το γιαούρτι με τα δημητριακά είναι μια εξαιρετική επιλογή αρκεί να μην έχουν ζάχαρη. Γιατί όσα είναι πλούσια σε σάκχαρα και λιπαρά προκαλούν αυξομείωση στο σάκχαρο του αίματος, η οποία έχει ως συνέπεια την έντονη πείνα. Να προτιμάς τα δημητριακά ολικής αλέσεως και την απλή βρώμη.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share