Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι 3 ''ύπουλες'' τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη!

Τα τρως "γιατί προσέχεις" κι αυτά σε κάνουν να πεινάς περισσότερο...

22 Απριλίου 2019 10:12
Οι 3 ''ύπουλες'' τροφές που σου ανοίγουν την όρεξη!

Η σωστή διατροφή έχει κι αυτή τις παγίδες της. Ωραία θα ήταν να προκαλούν όλες οι τροφές κορεσμό στο άψε σβήσε, αλλά τότε η ζωή θα ήταν εύκολη και όλοι μας θα είχαμε παρκάρει στον ιδανικό δείκτη μάζας σώματος. Αμ δε. Οι παρακάτω αγαπημένες τροφές αξίζει να υπάρχουν στο πιάτο σου, αλλά το αίσθημα πληρότητας, στην περίπτωσή τους, μας αφήνει νωρίς, ειδικά αν έχεις να φας για αρκετή ώρα.

Ασπράδια Αυγών
Τα αυγά προκαλούν κορεσμό, αυτό δεν είναι ψέμα. Αλλά τα ασπράδια μονάχα τους χωρίς ούτε έναν κρόκο, ο οποίος εκτός των άλλων είναι και θρεπτικός, θα σου δημιουργήσουν την εντύπωση ότι έχεις φάει αέρα με βαμβάκι. Ρίξε ένα ολόκληρο αυγό στην ομελέτα να σε χαρώ. Κανείς δεν πάχυνε από έναν κρόκο.

Τυρί
Μην το βλέπεις έτσι κίτρινο κι αθώο. Το τυρί είναι εθισμός, εξάρτηση, ντόπα, πώς να σου το πω να το καταλάβεις. Η πιο φανταστική τροφή του πλανήτη έχει μέσα της καζεΐνη, η οποία επιδρά στον εγκέφαλό σου παρόμοια με την μορφίνη και την ηρωίνη. Έχεις καταφέρει ποτέ να φας "ένα σπιρτόκουτο" ένταμ ή μία φέτα τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών ΜΟΝΟ;

Δημητριακά (λευκά)
Το γάλα ή το γιαούρτι με τα δημητριακά είναι μια εξαιρετική επιλογή αρκεί να μην έχουν ζάχαρη. Γιατί όσα είναι πλούσια σε σάκχαρα και λιπαρά προκαλούν αυξομείωση στο σάκχαρο του αίματος, η οποία έχει ως συνέπεια την έντονη πείνα. Να προτιμάς τα δημητριακά ολικής αλέσεως και την απλή βρώμη.

Αυτή είναι οι 4 πειρασμοί - λόγοι που σε κάνουν να χαλάς τη δίαιτά σου!

Και να τι μπορείς να κάνεις για να μην σπάσεις τη δίαιτα
Σε έναν ιδανικό κόσμο, η υγιεινή διατροφή θα αποτελούσε καθημερινότητά του και δεν θα ξεκινούσες ένα μήνα πριν το Πάσχα ή τις πρώτες βουτιές δίαιτα για να χάσεις τα κιλά που πήρες το χειμώνα απολαμβάνοντας brunch και pancakes τα Σου Κου και τις καθημερινές. Επίσης δες ποιες είναι οι τροφές που δεν κάνουν καθόλου καλό στην υγεία!

Επειδή όμως μαζί τα φάγαμε, μπήκαμε σε πρόγραμμα διατροφής και πολύ καλά πράξαμε.

Έλα όμως που η δίαιτα εύκολα μπορεί να χαλάσει και βρετανοί επιστήμονες εξέτασαν τις στιγμές εκείνες που είναι πιθανό να κάμψουν ακόμα και τον πιο αφοσιωμένο στην δίαιτά του άνθρωπο.

Ποιες είναι οι στιγμές αυτές;

Α. Πολύ αργά τη νύχτα, ξέρεις εκεί που το ψυγείο και τα αλμυρά ή γλυκά σνακς σε προσκαλούν με το όνομά σου σαν σειρήνες.

Β. Όταν είσαι κουρασμένη, γιατί ποιος θα μαγειρέψει κάτι υγιεινό όταν το ντελιβεράδικο έχει προσφορά την πίτσα 1+1 δώρο.
Γ. Όταν μπαίνει στη μέση το αλκοόλ, γιατί πως θα πιούμε εκείνο το τσιπουράκι χωρίς μεζεδάκι.

Δ. Όταν είσαι με φίλους γιατί ο μαραθώνιος Game Of Thrones βγαίνει καλύτερα με σουβλάκια κι όχι με αγγουράκια τουρσί.

Οι μελετητές λοιπόν έθεσαν σε δοκιμασία κυρίως γυναίκες και οι συμμετέχουσες είχαν το κινητό τους μαζί για να καταγράψουν την στιγμή της απιστίας στην δίαιτα ή τη στιγμή που σκέφτηκαν να τα χαλάσουν όλα αλλά δεν ενέδωσαν. Τουλάχιστον τις μισές από τις περιπτώσεις που περιγράψαμε παραπάνω, οι συμμετέχουσες χάλασαν την δίαιτα.

Το θαύμα της Σίας Κοσιώνη: Η απίστευτη δίαιτα που την έκανε να χάσει τα περιττά κιλά της εγκυμοσύνης!

Η Σία Κοσιώνη ακολουθεί επισταμένως ένα διατροφικό πρόγραμμα μετά τη γέννα της που μέσα σε λίγους μήνες μήνες έχει καταφέρει να χάσει όλο το περιττό βάρος και, σε συνδυασμό με χαλαρή άσκηση και περπάτημα που κάνει τις ελεύθερες ώρες της παίρνοντας μαζί της και τον γιο της με το καρότσι, έχει καταφέρει να κάνει θαύματα...

Η διατροφή μετά τη γέννα:

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα ενδεικτικό καθημερινό διατροφικό πρόγραμμα για μια μητέρα που θηλάζει, σύμφωνα με τους διατροφολόγους και τους συμβούλους θηλασμού;

4 μερίδες από γαλακτοκομικά προϊόντα (αν και εφόσον δεν δημιουργούν αλλεργική αντίδραση στο μωρό). Ως μερίδα μπορείτε να υπολογίσετε 1 ποτήρι γάλα, 1 κεσεδάκι γιαούρτι και 30 γραμμάρια τυρί (ένα κομμάτι στο μέγεθος του σπιρτόκουτου).

3-5 μερίδες φρούτα εποχής. Ως μερίδα μπορείτε να υπολογίσετε ένα φρούτο μεσαίου μεγέθους ή μία φέτα καρπούζι.

3-5 μερίδες την ημέρα ωμά ή βραστά λαχανικά.

5-7 μερίδες από τροφές όπως ψωμί, δημητριακά ή βρώμη, ρύζι, μακαρόνια ή κράκερς/ρυζογκοφρέτες κτλ.

2 μερίδες πρωτεΐνη: Την πρωτεΐνη την προτιμούμε από τροφές όπως κόκκινο κρέας, ψάρι, αυγά, όσπρια και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Ως μερίδα μπορείτε να υπολογίσετε 80-100 γραμμάρια κρέας ή πουλερικά ή ψάρι, μισό φλιτζάνι όσπρια, 2 αυγά ή 8-10 ξηρούς καρπούς.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share