Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 τροφές που δεν κάνουν καθόλου καλό στην υγεία!

Προσπάθησε να τα αποφεύγεις!

19 Απριλίου 2019 15:56
4+1 τροφές που δεν κάνουν καθόλου καλό στην υγεία!

Δώσε προσοχή σε αυτές τις τροφές που ακολουθούν για να αποφύγεις τους μαύρους κύκλους για πάντα!
5 τροφές που σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη:
1) Το αλάτι
Αν και λίγο αλάτι στο φαγητό σου είναι απαραίτητο, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού συνήθως σε αφυδατώνουν, δηλαδή ξηραίνουν το δέρμα σου και σε κάνουν να δείχνεις πολύ πιο κουρασμένη. Το καλύτερο είναι να επιλέγεις άλλες τροφές με χαμηλό νάτριο ή φαγητά που παίρνουν τη γεύση τους από άλλα μπαχαρικά και όχι από το αλάτι.


2) Τα τεχνητά γλυκαντικά
Μπορεί όλοι να κατηγορούν την κανονική ζάχαρη για την ακμή, αλλά και τα τεχνητά γλυκαντικά ίσως είναι χειρότερα, καθώς σε κάνουν να δείχνεις πρησμένη. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν ασπαρτάμη, που είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό συνδεδεμένο με τους πόνους στις αρθρώσεις, το οποίο βέβαια μπορεί να σε κάνει να λαχταράς μετά περισσότερη ζάχαρη. Προτίμησε καλύτερα τροφές με φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα, προκειμένου να αποφύγεις όλα τα αρνητικά της ζάχαρης.

3) Το αλκοόλ
Οτιδήποτε περισσότερο από 1 ποτήρι κρασί στο δείπνο σου μπορεί να σε αφυδατώσει σοβαρά, απορροφώντας τη λάμψη που έχει μείνει στο δέρμα σου. Εάν όμως δεν μπορείς να το αποφύγεις, προσπάθησε να πίνεις ανάμεσα στα ποτά και νερό, για να μην αφυδατωθείς εντελώς.

4) Οτιδήποτε τηγανητό
Οι τηγανητές πατάτες, τα τηγανητά αυγά και γενικά οποιαδήποτε τροφή μαγειρευμένη στο τηγάνι είναι ο χειρότερος εχθρός για το δέρμα σου. Αυτές οι τροφές είναι γεμάτες λάδι και ακόρεστα λιπαρά, πράγμα που σημαίνει ότι θα βουλώσουν τις αρτηρίες και θα σκληρύνουν τα κύτταρα του αίματος, κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Επίσης, αυτές οι τροφές σου προσθέτουν κιλά και καταστρέφουν και το υπόλοιπο σώμα σου.

5) Τα κατεψυγμένα επεξεργασμένα κρέατα
Τα συντηρητικά που περιέχουν αυτά τα κρέατα, όπως το λουκάνικο ή το μπέικον, σε κάνουν να δείχνεις ωχρή και κουρασμένη, γι’ αυτό προσπάθησε να μειώσεις τις ποσότητες που τρως από αυτά εάν θέλεις να κρατήσεις λαμπερή την επιδερμίδα σου.

3+1 λόγοι που τα φυστίκια κάσιους είναι από τους πιο υγιεινούς καρπούς!

Οι ξηροί καρποί κάνουν συνολικά καλό. Αυτό το γνωρίζεις ήδη. Ωστόσο κάποιους απ' αυτούς τους έχεις τοποθετήσει ψηλότερα στη λίστα. Για παράδειγμα, τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι σταφίδες θεωρούνται εξαιρετικά ωφέλιμες τροφές, όπως και τα βραζιλιάνικα φιστίκια. Τα νόστιμα κάσιους, είναι για κάποιο λόγο πιο «παρεξηγημένα». Αδίκως σίγουρα.
Αφού ξεκαθαρίσουμε πως στην κουβέντα περί ξηρών καρπών, η όποια αναφορά γίνεται στην ωμή κι ανάλατη εκδοχή τους, πάμε να μετρήσουμε λόγους για τους οποίους πρέπει να κρατήσεις μια θέση ανάμεσα στα κυρίως γεύματα για λίγα κάσιους, να τα προσθέσεις στη σαλάτα, στη σάλτσα ή στο υγιεινό γλυκό σου και γενικώς να σταματήσεις να θεωρείς ότι συνοδεύουν μόνο το ουίσκι.

Τα κάσιους λοιπόν:

Ρίχνουν τη χοληστερόλη
Δεν είναι μόνο γευστικός ο καρπός του κάσιους, αλλά και σωτήριος στη μείωση των τριγλυκεριδίων. Πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά (παλμιτολεϊκά και ολεϊκά), τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της «κακής» LDL χοληστερόλης κι αυτό σημαίνει πως μειώνεται ο κίνδυνος για καρδιοαγγειακές παθήσεις και το εγκεφαλικό.

Κάνουν καλό στο μεταβολισμό σου
Για την ακρίβεια, ενισχύουν τον μεταβολισμό για 3 λόγους. Ο ένας είναι πως το κάσιους είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες. Ο άλλος πως το 75% των λιπαρών του είναι ακόρεστα. Ο τρίτος πως διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως είναι η B6 και η Β1 (θειαμίνη), οι οποίες συμμετέχουν σε πολλές μεταβολικές διεργασίες.

Είναι ιδιαίτερα θρεπτικοί
Μία χούφτα ανάλατα κάσιους καλύπτουν το 20% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας σε μαγνήσιο κατά 30%, χαλκό κατά 20% και σίδηρο κατά 10%. Επίσης είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο. Μάλιστα το γεγονός ότι είναι τόσο πλούσια σε μαγνήσιο τα καθιστούν «όπλα» κατά των πονοκεφάλων και της κόπωσης.

Είναι αντιοξειδωτική τροφή
Χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει και των άλλων συστατικών, όπως είναι ο χαλκός και οι προανθοκυανίνες, τα οποία πέρα από αντικαρκινική δράση συντελούν και στην προστασία από τις αρνητικές συνέπειες του αντιοξειδωτικού στρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share