Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Πως να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα!

Ευτυχώς είναι κάτι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα!

19 Απριλίου 2019 13:34
Πως να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα!

Αν έχετε πόνους στο λαιμό, βήχα, πονοκεφάλους, πόνους στο σώμα και πυρετό...

Το πιο πιθανό είναι πως βγήκατε έξω και δεν προσέξατε και πολύ! Μπορεί επίσης να συναντήσατε κάποιο φίλο σας που ήταν ήδη κρυωμένος. Ευτυχώς είναι κάτι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε γρήγορα με λίγη παραπάνω προσοχή.

1. Χλιαρό μπάνιο

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι ένα χλιαρό μπάνιο. Βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος αλλά και τους πόνους,καθώς μύες να χαλαρώσουν. Επίσης, βοηθάει στο αναπνευστικό σύστημα αφού ο ατμός από το ντους μπορεί να απαλύνει τη φλεγμονή στους βλεννογόνους.

2. Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη του οργανισμού.

Oι σούπες με μοσχάρι ή κοτόπουλου είναι η ιδανική επιλογή, διότι συνδυάζουν την απαραίτητη λήψη υγρών και πρωτεϊνών. Επίσης, τα πολλά φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσουν στην άμυνα του οργανισμού όπως και το κάρι, οι πιπεριές , το τζίντζερ, το τσίλι και άλλα καυτερά μπαχαρικά μπορούν να βοηθούν, αφού είναι γνωστά για τις αντιβακτηριακές τους ιδιότητες...

Πως να αντιμετωπίσετε το κρυολόγημα!

3. Τσάι και άλλα ζεστά ροφήματα

Τα ζεστά ροφήματα , το τσάι αλλά και οι χυμοί θα βοηθήσουν σημαντικά στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος, αφού μαλακώνουν το λαιμό και βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού ...

4. Πολύ νερό

Καταναλώστε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα. Το νερό βοηθάει στην ενυδάτωση του οργανισμού και στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό.

5. Καλό ύπνο και ξεκούραση

Νιώθετε κόπωση και υπνηλία λόγω της αρρώστιας,οπότε ένας καλός ύπνος και σωματική ξεκούραση είναι ότι πρέπει για να την ανάκαμψη του οργανισμού .Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι για 2 μέρες ,τουλάχιστον. Δώστε στον οργανισμό σας τον χρόνο που χρειάζεται για να αναρρώσει πλήρως από το κρυολόγημα...

Αυτά είναι τα σημάδια για να καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα!

Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός σκληρού και δύσκολου χειμώνα και τα πρώτα συμπτώματα από κρυολογήματα και ιώσεις αρχίζουν έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους. Το σύνηθες ερώτημα για όλους μας πάντα είναι αν τα συμπτώματα που έχετε προέρχονται από κρυολόγημα ή από ίωση, τότε είναι καλό να γνωρίζετε τα σημάδια που θα σας βοηθήσουν να τα διαχωρίσετε. Αυτά είναι λοιπόν τα σημάδια, όπως τα περιγράφει η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά (Public Health Agency of Canada).

Πυρετός Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Ο υψηλός πυρετός (πάνω από 38°C) μπορεί να διαρκέσει 3-4 ημέρες. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Το κρυολόγημα συνοδεύεται σε μερικές μόνο περιπτώσεις από πυρετό και αυτός είναι χαμηλός (δέκατα). Πονοκέφαλος Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να είναι ιδιαίτερα οξύς. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Καταρροή Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ. Πόνοι στο σώμα Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σύμπτωμα κρυολογήματος;

Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε είναι ήπιοι πόνοι. Κόπωση/Αδυναμία Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Μπορεί μάλιστα να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Σπάνια. Φτέρνισμα Σύμπτωμα ίωσης; Μόνο περιστασιακά/σπάνια. Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ. Πονόλαιμος Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σύμπτωμα κρυολογήματος; ΝΑΙ. Βήχας Σύμπτωμα ίωσης; ΝΑΙ. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ έντονος και προκαλούνται πληγές στο εσωτερικό του φάρυγγα. Σύμπτωμα κρυολογήματος; Μερικές φορές, αλλά ακόμα και τότε δεν είναι πολύ έντονος.

Προσοχή! Αν και τα περισσότερα κρυολογήματα και ιώσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς φάρμακα, εάν αισθανθείτε πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή, ζάλη, βαριάς μορφής εμετό, αλλαγή στο χρώμα του δέρματος και εκδηλώσετε πολύ υψηλό πυρετό που διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share