Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019

Πως το φαγητό της "μαμάς" μπορεί να γίνει πιο υγιεινό!

Δείτε αναλυτικά...

18 Απριλίου 2019 09:29
Πως το φαγητό της

Το φαγητό της "μαμάς" είναι αυτό το φαγητό που αγαπάμε όλοι! Όσο χρονών και να είμαστε το σπιτικο φαγητό πάντα μα πάντα θα μας αρέσει και θα μας γυρίζει και χρόνια πίσω. Ασε που με τέτοιους ρυθμούς που χρόνος για μαγείρεμα; Η χαρά των delivery έχουμε γίνει...!

Έτσι όποτε έχουμε χρόνο "αναπαραγάγουμε" τις φοβερές συνταγές της μαμάς, της θείας, της γιαγιάς! Ωραίο το φαγητό της "μαμάς" αλλά πολλές θερμίδες... Λάδια, σάλτσες χαμός...

Τι μπορουμέ να κάνουμε λοιπόν;

Απλά μπορουύμε να φροντίσουμε κάποιες λεπτομέρειες και το φαγητό μας γίνεται και υγιεινό. Ιδού ορισμένα τέτοια πιάτα.

Λαζάνια λαχανικών
Ποιος δεν αγαπάει τα λαζάνια; Κανείς μάλλον. Αντί να τα φορτώσετε με λιπαρά τυριά και αλλαντικά, προτιμήστε να τα γεμίσετε με λαχανικά. Πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδι, πράσο, καρότο, είναι ορισμένα από αυτά. Σκεφτείτε επίσης το ενδεχόμενο να το φτιάξετε με ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Σπαγγέτι με φρέσκια ντομάτα
Χρησιμοποιήστε αποκλειστικά ελαιόλαδο σε αυτήν τη συνταγή και στη σάλτσα χρησιμοποιήστε μόνο φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά και βότανα της ελληνικής γης, από βασιλικό και δεντρολίβανο μέχρι ρίγανη και θυμάρι.

Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο
Αφαιρέστε την πέτσα και το λίπος από τα μπούτια και το στήθος του κοτόπουλου, χρησιμοποιήστε μόνο ελαιόλαδο, μπαχαρικά και λεμόνι. Μειώστε το αλάτι και αυξήστε τα μυρωδικά, για ένα ακόμη περισσότερο υγιεινό γεύμα.

Ψητή πατάτα με κιμά και φασόλια (τσίλι)

Είναι δύσκολο να θεωρηθεί μια ψητή πατάτα ως μέρος ενός καλού, σπιτικού γεύματος. Ωστόσο, δεν φταίει η πατάτα για αυτό, αλλά τα ανθυγιεινά συνοδευτικά που τη σκεπάζουν (αλάτι, βούτυρο, μπέικον, κρέμα γάλακτος). Αντ’ αυτού, φτιάξτε τη σκέτη με τσίλι (από μοσχαρίσιο κιμά και κόκκινα φασόλια) και απολαύστε ένα πραγματικά θρεπτικό γεύμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Ομελέτα με μανιτάρια και ρόκα
Ένα πλήρες πρωτεϊνικό γεύμα εξαιρετικά χαμηλών θερμίδων και λιπαρών. Εδώ το μυστικό είναι να μην επιβαρύνετε το πιάτο με αλλαντικά, τυριά, πατάτες και άλλα παχυντικά πράγματα.

Ένα μικρό μυστικό
Μπορείτε να κάνετε όλα τα ανθυγιεινά γεύματα πιο υγιεινά, αρκεί να τα παρασκευάσετε εσείς. Θα γλιτώσετε ακόμη και το 50% των θερμίδων. Επίσης, θα γλυτώσετε όλα αυτά τα πρόσθετα. Για παράδειγμα, φτιάχνοντας εσείς τη μαγιονέζα (με αυγά και ελαφρύ ελαιόλαδο) και τηγανίζοντας εσείς τα πατατάκια, θα μπορέσετε να εξοικονομήστε έως και το 50% των θερμίδων, αλλά να απολαύσετε εξίσου το αγαπημένο σας comfort food. Με το ίδιο πνεύμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά και αλλαντικά με χαμηλά λιπαρά για την αγαπημένη σας πίτσα, για παράδειγμα. Το «κόλπο» είναι να αντικαστήσετε το φυσικό με το επεξεργασμένο, το σπιτικό με το αγοραστό.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share