Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Έρευνα: Mεγάλος κίνδυνος για όσους πιέζονται να χαμογελούν στην εργασία τους!

Όσα επαγγέλατα έχουν επαφή με κοινό...

15 Απριλίου 2019 14:33
Έρευνα: Mεγάλος κίνδυνος για όσους πιέζονται να χαμογελούν στην εργασία τους!

Το να αναγκάζεσαι να χαμογελάς στους περλάτες μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε μία νέα μελέτη αμερικανικού πανεπιστημίου, όπως αναφέρει η New York Post.

Όσοι ασκούν επαγγέλματα στα οποία έχουν επαφή με το κοινό και πιέζουν τον εαυτό τους να χαμογελάει ή αποφεύγουν τις κινήσεις με τα μάτια όταν ακούνε ή βλέπουν κάτι περίεργο, συγκεντρώνουν μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους να καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ αφού τελειώνουν τη δουλειά τους.

Να σας θυμίσουμε οτι Στη Σουηδία μπορείς να πάρεις άδεια από την δουλειά σου… για να κάνεις άλλη δουλειά!

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Penn State Alicia Grandey, επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το να προσποιείται κάποιος και να καταπνίγει τα συναισθήματά του απέναντι στους πελάτες συνδέεται με την κατανάλωση αλκοόλ μετά την εργασία ή με αρνητικά συναισθήματα».

Η Grandey προσέθεσε: «Δεν είναι μόνο το να νιώθει κάποιος άσχημα που τον ωθεί στο ποτό. Επιπλέον όσο περισσότερο αναγκάζεται να ελέγξει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα στη δουλειά, τόσο λιγότερο είναι σε θέση να ελέγξει την πρόσληψη αλκοόλ μετά από αυτήν».

Σας αφορά: Πότε μπορεί ο εργοδότης να «μπει» στον υπολογιστή του υπαλλήλου του!

Πότε ο εργοδότης δικαιούται να προβεί σε έλεγχο των αποθηκευµένων δεδομένων που βρίσκονται στον υπολογιστή ενός εργαζομένου;

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα για να τύχουν νόμιμης επεξεργασίας πρέπει α) να συλλέγονται κατά τρόπο θεμιτό και νόμιμο για καθορισμένους, σαφείς και νόμιμους σκοπούς και να υφίστανται θεμιτή και νόμιμη επεξεργασία ενόψει των σκοπών αυτών, β) Να είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share