Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αγαπάς τις γάτες; Τότε είσαι εξυπνότερος!

Η επιστήμη μίλησε!

12 Απριλίου 2019 14:34
Αγαπάς τις γάτες; Τότε είσαι εξυπνότερος!

Αυτή η κόντρα είναι παλιά, βαθιά και δυνατή. Ο πόλεμος ανάμεσα σε ιδιοκτήτες γάτων και σκύλων, είναι σχεδόν χειρότερος απ’ τη “μάχη” που δίνουν τα ίδια τα ζώα όποτε βρίσκονται το ένα απέναντι στο άλλο. Κι ως τώρα, το πεδίο της μάχης αυτής, ήταν η εξυπνάδα των τετράποδων. “Οι σκύλοι είναι πιο έξυπνοι”, “οι γάτες είναι πιο έξυπνες”, όμως μια νέα έρευνα έρχεται να βάλει φωτιά σ’ αυτόν τον πόλεμο. Κι αυτό γιατί, αντικείμενό της δεν είναι πια η εξυπνάδα των ζώων, αλλά των ιδιοκτητών!

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 600 φοιτητές πανεπιστημίων και καταρχάς τους ρώτησαν αν προτιμούν γάτες ή σκύλους. Στη συνέχεια έκαναν πολλές άλλες ερωτήσεις στους συμμετέχοντες: ερωτήσεις ευφυΐας, συμπεριφοράς, προτιμήσεων κτλ. Το συμπέρασμα που βγήκε απ’ τις απαντήσεις των φοιτητών ήταν ξεκάθαρο.

Ο διοργανωτής της έρευνας, καθηγητής ψυχολογίας Ντένις Γκουαστέλο, δήλωσε διπλωματικά πως “Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το κατοικίδιό τους με βάση τον δικό τους χαρακτήρα. Για παράδειγμα, ένας σκύλος -άρα κι ο ιδιοκτήτης του- είναι περισσότερο εξωστρεφής και φιλικός, κι αντίστοιχα μια γάτα περισσότερο επιφυλακτική και ανεξάρτητη”.

Ο ψυχαναλυτής Στιβ ΜακΚέουν ωστόσο ήταν πιο ευθύς στις δηλώσεις του. “Με βάση την έρευνα, οι άνθρωποι που προτιμούν τις γάτες, είναι πιθανότερο να έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, να πιάνουν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ iq, να έχουν καλύτερες δουλειές, να είναι αντικομφορμιστές και να παλεύουν για όσα πιστεύουν. Μπορεί οι ιδιοκτήτες σκύλων να είναι περισσότερο εξωστρεφείς και επικοινωνιακοί, όμως στα σίγουρα όσοι έχουν γάτες είναι πιο έξυπνοι”.

Για την ιστορία, οι “γατό-φιλοι” μπορεί να είναι εξυπνότεροι, όμως είναι εμφανώς λιγότεροι: μόλις το 11% της έρευνας. Το 60% περίπου προτίμησε σκύλο, ενώ το υπόλοιπο 29 % επέλεξε “και τα δύο” ή “κανένα απ’ τα δύο” κατοικίδια.

Αυτά είπαν οι επιστήμονες. Έχουν δίκιο; Είναι οι ιδιοκτήτες γάτων, ιδιοφυΐες; Είναι οι ιδιοκτήτες σκύλων, χαζοβιόληδες; Εμείς απλώς αναφέρουμε τα γεγονότα. Η τελική απάντηση, δική σου!

Και όμως υπάρχουν γάτες που είναι... travel bloggers!

Οι 1,3 εκατομμύρια ακόλουθοί την έχουν παρακολουθήσει να εξερευνά τα δάση του Βανκούβερ, τους ορεινούς όγκους των ελβετικών Άλπεων και τις απόκρημνες ομορφιές της ακτής της Λιγουρίας στην Ιταλία,όπως και κάθε επιτυχημένος travel blogger!

Η Suki έχει διασχίσει την Καλιφόρνια οδικώς, ανέβηκε σε ανέγγιχτα χιονισμένα βουνά και έκανε πικ νικ έξω από γερμανικά κάστρα!

Στην πραγματικότητα, η μόνη διαφορά μεταξύ της Suki και των περισσότερων travel bloggers είναι ότι η Suki είναι μια γάτα Βεγγάλης.

Να σας θυμήσουμε μια Αξιολάτρευτη γάτα κάνει κοιλιακούς και τρελαίνει το διαδίκτυο!

Η Λόρα Μος, η οποία έγραφε άρθρα για κατοικίδια στην Huffington Post και στο Forbes, δημιούργησε το δικό της website, «Adventure Cats» το 2016 όταν άρχισε να παρατηρεί ότι ένας μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών έπαιρναν τις γάτες τους μαζί στις αποδράσεις τους.

«Οι άνθρωποι όχι μόνο εκπαιδεύουν τις γάτες τους, αλλά και τις παίρνουν μαζί τους όταν ταξιδεύουν. Ήμουν περίεργη για το πώς εκπαιδεύουν τις γάτες να βγαίνουν έξω με λουρί και τις παίρνουν μαζί τους σε πεζοπορίες σε ταξίδια με διανυκτερεύσεις. Δημιούργησα στο Instagram τον λογαριασμό "Adventure Cats" για να δημοσιεύω φωτογραφίες από αυτές τις καταπληκτικές γάτες και επίσης να καταρρίψω τα αρνητικά στερεότυπα που έχουμε για τις γάτες και τους ανθρώπους που τις αγαπούν» ανέφερε στην εφημερίδα «Evening Standard».

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share