Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πως να μειώσετε και να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας!

Τι να αποφύγετε!

11 Απριλίου 2019 20:41
Πως να μειώσετε και να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας!

Εάν είστε αλλεργικοί στη γύρη ή στην σκόνη πιθανότατα να έχετε αναπτύξει ήδη μια ρινική καταρροή.Για πολλούς οι αλλεργίες από την άνοιξη προκαλούν ήπιο φτέρνισμα, φαγούρα στα μάτια,ακόμη και σοβαρά συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, τα οποία διαρκούν μήνες.

Δέντρα, χόρτα και ζιζάνια απελευθερώνουν γύρη στον αέρα για να αναπαραχθούν. Υπάρχει μια σειρά τεχνικών για την πρόληψη των αλλεργιών κατά την άνοιξη, είτε είστε σε εξωτερικούς χώρους είτε στο σπίτι. Αν σας ταλαιπωρεί η αλλεργία σας μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να προστατευτείτε από αλλεργίες από εδώ και στο εξής...

Να σας θυμίσουμε οτι αν Κρυώσατε! 6 τρόποι για να καταλάβετε αν είναι κρύωμα ή αλλεργία!


1. Αποφύγετε να πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους όταν η μέτρηση της γύρης είναι σε υψηλά επίπεδα. Η μέτρηση των γύρων συνήθως κορυφώνεται τα πρωινά, οπότε είναι καλύτερα να παραμείνετε κλεισμένοι σε εσωτερικούς χώρους μεταξύ 5 π.μ. και 10 μ.μ.
2. Κρατήστε τα παράθυρα του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε κλειστά. Κατά την περίοδο αιχμής, το αεράκι είναι φορτωμένο με αλλεργιογόνα. Χρησιμοποιήστε τον κλιματισμό για να διατηρήσετε τις θερμοκρασίες σταθερές. Αυτό θα εμποδίσει το μεγαλύτερο μέρος της γύρης, της σκόνης και της μούχλας να εισέλθουν στο αυτοκίνητό σας.
3. Αλλάξτε τα ρούχα σας και πλύνετε τα μαλλιά σας όταν επιστρέψετε στο σπίτι .Τα μαλλιά σας είναι σημαντικός φορέας σωματιδίων γύρης. Αλλάξτε και τα ρούχα σας, καθώς η γύρη μπορεί να προσκολληθεί στο ύφασμα και να συνεχίσει να παράγει συμπτώματα πολύ καιρό μετά.

4. Αν έχετε περάσει από όλα τα προληπτικά μέτρα και εξακολουθείτε να υποφέρετε από αλλεργίες, εξετάστε το ενδεχόμενο να παίρνετε τακτικά αντιισταμινικά. Πάρτε το τριάντα λεπτά πριν βγείτε έξω για να αποφύγετε τα συμπτώματα αλλεργίας. Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη φαρμάκων και σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις σωστές οδηγίες δοσολογίας.

5.Καταναλώνετε πράγματα που περιέχουν κουερσετίνη. Είναι ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να αποτρέψει και να ανακουφίσει τις εποχιακές αλλεργίες. Επίσης η κερκετίνη βρίσκεται σε ποικίλες πηγές, όπως κρεμμύδια, μήλα, σκούρα μούρα,κεράσια, κόκκινο κρασί και τσάι.

6. Αν ψάχνετε για ανακούφιση από την αλλεργία στην κουζίνα, σκεφτείτε να μαγειρέψετε λίγο πιο πικάντικα από ότι συνήθως. Τα ζεστά και πικάντικα τρόφιμα όχι μόνο προσθέτουν περισσότερη γεύση, αλλά μπορούν να μειώσουν τις εκκρίσεις βλέννας. Οι ειδικοί συστήνουν τα μπαχαρικά όπως το πιπέρι καγιέν, το τζίντζερ και το σκόρδο.


7.Τελος, περιορίστε τα τρόφιμα που κάνουν τις αλλεργίες χειρότερες. Ορισμένα τρόφιμα μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες όπως πεπόνι, μπανάνα, αγγούρι, ηλιόσπορους και χαμομήλι.

Αλλεργικό σοκ: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Πάρα πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται από αλλεργίες ή έχουν κάποιο χρόνιο αλλεργικό πρόβλημα και πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα! Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από τις αλλεργίες και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε..Η υγεία μας είναι πάνω από όλα και πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα! Έχει τύχει σε όλους να έχουμε κάποιον φίλο ή συγγενή που έπαθε αλλεργικό σοκ και δεν ξέραμε ή δεν είχαμε τα απαραίτητα για να το αντιμετωπίσουμε..

Πρόκειται για επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση. Το αλλεργικό σοκ εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα μετά τη χορήγηση του αλλεργιογόνου, συνήθως με ένεση και σπανιότερα μετά από εισπνοή - κατάποση. Το ήξερες ότι υπάρχει αλλεργία στο νερό; - Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις!

Το αλλεργικό σοκ εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως αναπνευστική δυσχέρεια, βήχα, βράχνιασμα, δερματικά εξανθήματα ακολουθούμενων συχνά από αγγειακή κατάρρευση.

Δείτε ακόμα: Υποφέρεις από τις εποχιακές αλλεργίες; - 8 λάθη που κάνεις μέσα στο σπίτι και τις επιδεινώνεις!

Οίδημα λάρυγγα, βρογχόσπασμος, πτώση πίεσης, ταχυκαρδία είναι κλινικά σημεία κατά την ιατρική εξέταση. Οι παθολογικές αυτές εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν ταχέως, εντός λεπτών ή ωρών στον θάνατο.

Οι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν επικίνδυνες αλλεργικές αντιδράσεις περιλαμβάνουν ουσίες όπως η γύρη, το τρίχωμα ζώων, τα ακάρεα, ορισμένες τροφές, ορμόνες (π.χ. ινσουλίνη, αγγειοπιεσίνη, παραθορμόνη), ένζυμα (π.χ.

θρυψίνη, χυμοθρυψίνη), αντιοροί (π.χ. αντιλεμφοκυτταρική γ σφαιρίνη), πρωτεΐνες σχετικές με το επάγγελμα (π.χ. latex), δηλητήρια από υμενόπτερα (π.χ. μέλισσες σφήκες), πολυσακχαρίτες (π.χ. ορισμένα συντηρητικά εμβολίων), φάρμακα (π.χ.

πενικιλίνη), βιταμίνες (π.χ. φυλλικό οξύ), ουσίες χρησιμοποιούμενες για διαγνωστικούς σκοπούς (πχ. ορισμένα σκιαγραφικά), χημικές ουσίες (πχ αιθυλενοξείδιο).

Η θεραπεία περιλαμβάνει την άμεση χορήγηση ειδικής ενέσιμης θεραπείας, ενδοφλέβιου καθετήρα, χορήγηση οξυγόνου. Μέτρα πρόληψης του αλλεργικού σοκ:

Απαγορεύεται η χρήση αρωμάτων, αρωματικών γαλακτωμάτων σώματος ή αντιηλιακών που μπορεί να προσελκύσουν τα υμενόπτερα κατά τις εκδρομές στην ύπαιθρο. Δεν πρέπει να εκτίθενται τα τρόφιμα στον αέρα (αποτελούν πόλο έλξης για έντομα όπως σφήκες κ.λπ.).

Μην λαμβάνετε φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή και μην αμελείτε να αναφέρετε τυχόν αλλεργίες σας κατά τη λήψη του ιατρικού ιστορικού.

Εάν έχετε γνωστές αλλεργίες, να αποφεύγετε τις ουσίες που σας προκαλούν συμπτώματα. Τα υπερευαίσθητα άτομα πρέπει να έχουν μαζί τους φάρμακα αμέσου ανάγκης. Σε ορισμένες περιπτώσεις απαιτείται η εφαρμογή προληπτικής ανοσοθεραπείας.

Το αλλεργικό σοκ εμφανίζεται σε ευαίσθητα άτομα μετά τη χορήγηση του αλλεργιογόνου, συνήθως με ένεση και σπανιότερα μετά από εισπνοή - κατάποση.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share