Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό όταν ξυπνάμε;

Μάθε το λόγο!

10 Απριλίου 2019 14:36
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό όταν ξυπνάμε;

Το νερό είναι πολύτιμο για χίλιους δυο λόγους. Η έλλειψή του οδηγεί σε αρνητικές συνέπειες για την υγεία σου. Μην περιμένεις να νιώσεις ότι κορακιάζεις για να βρέξεις τα χείλη σου, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τότε είναι ήδη αργά. Όσον αφορά τώρα στο πρωινό ξύπνημα, οι ώρες που έχουν μεσολαβήσει από την τελευταία φορά που ήπιες νερό, είναι πολλές και δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο το ότι κοιμόσουν στο ενδιάμεσο. Η ανάγκη του οργανισμού σου είναι εκεί, ανικανοποίητη.

Το πρώτο ωφέλιμο πράγμα, λοιπόν, που πρέπει να κάνεις όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι, είναι να πίνεις ένα ποτήρι δροσερό νερό. Όσα θα σου συμβούν, είναι απολύτως επιθυμητά:

> Θα ενυδατωθείς: Μετά από τόσες ώρες που λειτουργεί χωρίς «καύσιμα» το νερό που πέφτει σ' ένα άδειο στομάχι θα αναζωογονήσει συνολικά το σώμα σου και θα το ισορροπήσει. Η κατανάλωση υγρών λειτουργεί σα βενζίνη σ' ένα σχεδόν άδειο ντεπόζιτο. Παράλληλα, θα καθαρίσει ο οργανισμός σου από τις τοξίνες. Τα νεφρά και το έντερο θα υποδεχτούν το νερό σωτήρια.

> Θα ενεργοποιηθείς: Το κρύο νερό που πέφτει πάνω στο πρόσωπο τονώνει, αλλά αυτό που πίνεις κάνει πληρέστερη δουλειά. Όταν ο εγκέφαλος είναι ενυδατωμένος, λειτουργεί σε πλήρη ανάπτυξη. Ξύπνησες με πονοκέφαλο; νιωθεις κουρασμένη παρόλο τον ύπνο; αισθάνεσαι κάπως; πιες νερό, σήμερα, αύριο, για πάντα. Βοηθάει.

> Ο μεταβολισμός σου θα δουλέψει καλύτερα: Σύμφωνα με έρευνα, ένα μεγάλο ποτήρι νερό που πίνεται το πρωί πριν από οτιδήποτε άλλο, μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό έως και 24%. Καθόλου κακό.

> Θα φας λιγότερο: Συμβουλή για κάθε ώρα της ημέρας. 30 λεπτά πριν φας, πιες ένα ποτήρι νερό. Θα φας λιγότερο και πιο συνετά, αφού το στομάχι δε θα είναι πλέον εντελώς άδειο και το κυριότερο, με τον πιο απλό και υγιεινό τρόπο θα έχεις πετύχει ένα, έστω, σύντομο, αίσθημα πληρότητας.

Νερό και λεμόνι: Όσα δεν γνωρίζετε για την χρήση τους!

Νερό και λεμόνι: Όσα δεν γνωρίζετε για την χρήση τους!

Ωφέλιμο, είναι να προσθέσουμε ένα ευεργετικό στοιχείο στο νερό που πίνουμε : και αυτό είναι το λεμόνι, που συγκεντρώνει από μόνο του εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες.

Τα οφέλη για την υγεία μας από το λεμόνι.Το λεμόνι συγκεντρώνει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επίτευξη ενός καλού επιπέδου υγείας.

Νερό και λεμόνι- Όσας δεν γνωρίζετε για την χρήση τους!

Να σας θυμήσουμε Γιατί πρέπει να βάλεις φλούδες λεμονιού πίσω από την… εξώπορτα!


Αντισηπτικές ιδιότητες – Το λεμόνι προλαμβάνει τη σήψη (τη συγκέντρωση παθογόνων βακτηρίων) ή/και την αποσύνθεση των ιστών.
Aντι-σκορβουτικό– Το λεμόνι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, προλαμβάνοντας τις ασθένειες και υποβοηθώντας τον «καθαρισμό» του οργανισμού.
Βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης – Το λεμόνι συγκεντρώνει ιδιότητες που ανακουφίζουν ορισμένα συμπτώματα δυσπεψίας και βελτιώνει τη γενικότερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Νερό με λεμόνι: Εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία
Οφέλη για τα ήπαρ – Το νερό με λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό του ήπατος. Υποβοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής ροής της χολής μέσω της υγροποίησής της. Το νερό με λεμόνι παρέχει επίσης ένα φυσικό μέσο για την ενίσχυση των ηπατικών ενζύμων στις περιπτώσεις που τα τελευταία αραιώνονται. Βοηθά επίσης και στη ρύθμιση των επιπέδων οξυγόνου και ασβεστίου στο ήπαρ, διαδικασία που επηρεάζει τα γενικότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.
Υποβοηθά την πέψη – Το νερό με λεμόνι βοηθά σημαντικά τη διαδικασία πέψης και αποβολής. Η συχνή κατανάλωσή του επιδρά θετικά στη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα.
Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος– Το νερό με λεμόνι διαθέτει αλκαλοποιητική επίδραση, και έτσι τα βακτήρια και οι ιοί που μπορούν να επιβιώσουν μόνο σε όξινα περιβάλλοντα δεν μπορούν να αναπυχθούν. Επιπρόσθετα, το νερό με λεμόνι συγκεντρώνει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που βοηθούν στον έλεγχο της ανάπτυξης βακτηρίων στον οργανισμό μας. Η γαργάρα με νερό και λεμόνι δημιουργούν μία άριστη θεραπεία για τον πονόλαιμο.
Απώλεια Βάρους – Η υποβοήθηση της λειτουργίας της πέψης καθιστά το νερό με λεμόνι «σύμμαχο» στην απώλεια βάρους.
Καθαρίζει το Αίμα
Οφέλη για το Αναπνευστικό Σύστημα – Το νερό με λεμόνι βοηθά στην θεραπεία των αναπνευστικών παθήσεων, καθότι καθιστά την αναπνοή ευκολότερη.
Συνεισφέρει στον έλεγχο της αιμορραγίας
• Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
Προλαμβάνει προβλήματα στους νεφρούς.
Βοηθά στην Ανάπτυξη των Παιδιών – Κατά την εγκυμοσύνη, το νερό με λεμόνι θωρακίζει τα οστά του μωρού.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share