Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αν τρώτε μέλι με κανέλα αυτά θα συμβούν στο σώμα σας!

Μήπως είναι η τέλεια θεραπεία για πολλά;

8 Απριλίου 2019 08:55
Αν τρώτε μέλι με κανέλα αυτά θα συμβούν στο σώμα σας!

Είστε από εκείνους τους ανθρώπους που λατρεύουν το μέλι και το εντάσσουν στην καθημερινή τους διατροφή; Διαβάστε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν τρώτε κάθε μέρα μέλι με κανέλα! Τι ρόλο παίζει στην υγεία μας;

Το μείγμα του μελιού και κανέλας έχει θεωρηθεί ως θεραπεία για κάθε είδους ασθένεια επί αιώνες.

Σήμερα, αυτή η μέθοδος της ανατολικής Ευρώπης που θεωρείται το πιο ευεργετικό δώρο της φύσης. Το ελιξήριο έχει χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία όλων των ασθενειών για αιώνες. Δείτε ακόμα: Καρύδια με μέλι: 6 λόγοι που είναι απαραίτητα για την υγεία σας!

**Το μέλι μπορεί να δράσει ευεργετικά έναντι καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου σε υγιείς αλλά και σε άτομα με αυξημένους παράγοντες κινδύνου. Σε σχετικές μελέτες φάνηκε πως σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, η μέτρια κατανάλωση μελιού αντί ζάχαρης μείωσε ήπια το σωματικό βάρος και λίπος τους, την ολική και την ‘κακή’ χοληστερόλη τους, και τα τριγλυκερίδια. Αποτελώντας λοιπόν μια θαυμάσια πηγή ενέργειας και υδατανθράκων για παιδιά και αθλητές το μέλι οφείλει να είναι ενταγμένο στο καθημερινό διαιτολόγιο.

**Η κανέλα έχει εκπληκτικές ιδιότητες για την υγεία μας και το σώμα μας. Είναι αντιμικροβιακή και παρεμποδίζει την ανάπτυξη μυκήτων που είναι ανθεκτικοί σε φαρμακευτική αγωγή. Όταν προστίθεται στα τρόφιμα, σταματά την ανάπτυξη μικροβίων, είναι δηλαδή φυσικό συντηρητικό. Διατηρεί τα επίπεδα της χοληστερίνης χαμηλά, είναι φυσικό αντιπηκτικό και ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας, ιδίως όταν συνδυάζεται με μέλι.

Διεγείρει την έκκριση ινσουλίνης και την επακόλουθη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, δρώντας προληπτικά κατά του διαβήτη τύπου 2. Επίσης φαίνεται ότι αυξάνει τη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, κρατώντας μας σε εγρήγορση και ενισχύοντας τη μνήμη. Είναι εξαιρετική πηγή θρεπτικών στοιχείων, όπως μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και φυτικές ίνες.

Όταν όμως καταναλώνουμε καθημερινά κανέλα και σε μεγάλες ποσότητες θα πρέπει να

επιλέγουμε την κανέλα Κεϋλάνης και όχι την κασσία και αυτό εξαιτίας της κουμαρίνης που περιέχεται σε μεγάλο ποσοστό στην κασσία.

Επιπλέον, διαβάστε τι “μπορεί να θεραπεύσει” αυτός ο συνδυασμός

1. Αρθρίτιδα

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό. Πιείτε το μείγμα το πρωί και το βράδυ. Με την τακτική κατανάλωση, ακόμη και η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί.

2. Ακμή

Ανακατέψτε το μέλι με λίγη κανέλα σε σκόνη και εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει απ ‘ευθείας πάνω στην ακμή πριν πάτε για ύπνο. Ξεβγάλτε το πρόσωπό σας, το επόμενο πρωί.

Ακμή: Τι δείχνει για την υγεία σας το πού εμφανίζονται τα σπυράκια

3. Στομαχόπονος

Το μέλι σε συνδυασμό με τη κανέλλα να θεραπεύσει πόνους στο στομάχι. Καταναλώστε το μείγμα τακτικά, προκειμένου να βοηθήσετε το έλκος του στομάχου.

4. Γρίπη

Το μέλι περιέχει φυσικά συστατικά που σκοτώνουν τους ιούς και προστατεύουν από τη γρίπη.

5. Μακροζωία

Η ημερήσια κατανάλωση του τσαγιού σε συνδυασμό με μέλι και κανέλα μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας. Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Μαγειρέψτε το μείγμα όπως κάνετε το τσάι. Πιείτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και φρέσκο.

Αναρωτιέστε πόσο θα ζήσουμε; - Αλγόριθμος θα προβλέπει τον χρόνο ζωής!

6. Λο’ιμωξη του δέρματος

Ανακατέψτε το μέλι και με τη κανέλα και εφαρμόστε το μείγμα πάνω στα μέρη του δέρματος που επηρεάζονται από λοιμώξεις. Αφήστε το μείγμα για περίπου μισή ώρα πριν το ξέπλυμα με χλιαρό νερό.

7. Χοληστερόλη

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσαγιού. Μόλις πιείτε το τσάι, το επίπεδο της χοληστερόλης, θα πρέπει να μειωθεί κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

8. Οι καρδιακές παθήσεις

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη. Απλώστε την πάστα σε μια φέτα ψωμί και να το τρώτε τακτικά ως πρωινό . Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και θα αποτρέψει επίσης την καρδιακή προσβολή.

9. Κρύολόγημα

Σε περίπτωση που προσπαθείτε να απαλλαγείτε ένα κρυολόγημα, τότε καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε συνδυασμό με το ένα τέταρτο του από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Καταναλώστε αυτό το μείγμα τρεις ημέρες στη σειρά. Ο υγιής συνδυασμός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το κρύωμα, καθώς και τον χρόνιοο βήχα και τη φλεγμονή των κόλπων.

Αυτά είναι τα σημάδια για να καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα

10. Ανοσοποιητικό σύστημα

Καταναλώστε τακτικά μέλι με κανέλα. Αυτός ο συνδυασμός θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα προστατεύσει τον οργανισμό σας από τα βακτήρια και τους ιούς.

11. Υπογονιμότητα

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, καθημερινά πριν κοιμηθείτε, μπορεί να θεραπεύσει τη στειρότητα στους άνδρες. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να καταναλώνουνε λίγη κανέλα σε συνδυασμό με μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι.

12. Χάστε βάρος

Βάλτε λίγο μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε τα καλά. Πίνετε το μείγμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν από το πρωινό. Με την τακτική κατανάλωση, θα χάσετε βάρος ακόμη και τα άτομα που είναι παχύσαρκα.

Αυτό είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σου!

13. Τριχόπτωση

Όσοι πάσχουν από τριχόπτωση ή φαλάκρα πρέπει να συγχέουμε το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Απλώστε το μείγμα που προκύπτει στο στεφάνι και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά πριν να λούσετε τα μαλλιά σας.

Δείτε ακόμα: Τριχόπτωση- Έξι αιτίες για την εμφάνιση της!

14. Τσίμπημα εντόμου

Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και δύο κουταλάκια του γλυκού χλιαρό νερό. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Μετά απλώστε το μείγμα που προκύπτει πάνω στην πληγείσα περιοχή με ήπιο μασάζ. Έχει αποδειχθεί ότι ο πόνος μειώνεται μέσα σε δύο λεπτά.

15. Πονόδοντος

Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και πέντε κουταλάκια του γλυκού μέλι. Τοποθετήστε το μείγμα πάνω στο άρρωστο δόντι. Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι και τρεις φορές την ημέρα.

16. Καρκίνος

Πρόσφατη έρευνα έχει δείξει ότι το μέλι και η κανέλα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτό το είδος του καρκίνου θα πρέπει να καταναλώνουν ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη καθημερινά για τρεις ολόκληρους μήνες.

Αδιανόητο: Λογισμικό αλλοιώνει μαγνητικές και αξονικές εξετάσεις με αποτέλεσμα να δημιουργεί ψεύτικους καρκίνους!

17. Κόπωση

Ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας μέλι και μισή κουταλιά της σούπας κανέλα σε ένα φλιτζάνι νερό. Πιείτε το μίγμα το απόγευμα, όταν νιώθετε πιο κουρασμένοι. Καταναλώνοντας αυτό το μείγμα καθημερινά, θα μειώσειτε σημαντικά το αίσθημα της κόπωσης.

Αισθάνεσαι συνέχεια κουρασμένος; Να γιατί!

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Athensmagaizne.gr.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share