Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Mε αυτό τον τρόπο θα αποβάλλεις τις τοξίνες του εντέρου!

Ξεκίνα τώρα!

6 Απριλίου 2019 13:25
Mε αυτό τον τρόπο θα αποβάλλεις τις τοξίνες του εντέρου!

Πώς το μήλο, το τζίντζερ και το λεμόνι φτιάχνουν το πιο ισχυρό καθαριστικό του παχέος εντέρου, που θα ξεπλύνει με το «κιλό» τις τοξίνες από το σώμα σας

Η σωστή λειτουργία του παχέος εντέρου είναι ουσιαστικής σημασίας, επειδή είναι το όργανο που ρυθμίζει την απομάκρυνση των αποβλήτων.
Σας δίνουμε την απόλυτη λύση για τον καθαρισμό του. Μπορείτε να την εφαρμόσετε από την άνεση του σπιτιού σας. Υπάρχουν όργανα στο σώμα μας που μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά!
Η σπιτική μέθοδός μας αποτοξίνωσης του παχέος εντέρου θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα βλαβερά απόβλητα και θα ενισχύσει την πέψη σας.
Δείτε Γαστρεντερικό η Βάση της Καλής Υγείας – Προστατέψτε το
Όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο. Ιπποκράτης (460-370 π.κ.χ.)
και Πεπτικό: Γιατί Είναι Σημαντική η Σωστή Πέψη στην Καθολική Υγιεία;

Το θετικό με αυτή τη μέθοδο καθαρισμού είναι το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητη μια επίσκεψη στο γιατρό σας. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα στο σπίτι σας.

Ο συγκεκριμένος ισχυρός καθαρισμός ανακουφίζει επίσης από τη δυσκοιλιότητα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μία ημέρα άδεια, ή να την πραγματοποιήσετε κατά την διάρκεια ενός σαββατοκύριακου και να δημιουργήσετε ένα άνετο περιβάλλον που να ταιριάζει στις απαιτήσεις της αποτοξίνωσης. Το σώμα σας πρόκειται να αντιμετωπίσει ορισμένες μικρές αλλαγές, καθώς θα περάσετε από μια εσωτερική διαδικασία καθαρισμού.

Η μεγάλη… εκκαθάριση!
Οι ειδικοί συμφωνούν ότι μπορείτε να ελπίζετε για σίγουρα αποτελέσματα μόνο αν πιείτε το ελιξίριο καθαρισμού το πρωί, πριν να φάτε ή να πιείτε τίποτα. Θα πρέπει επίσης να το πίνετε και πριν από το γεύμα σας, και άλλη μία φορά το απόγευμα.

Οι ειδικοί προσθέτουν, επίσης, ότι κατά την διάρκεια της ημέρας τα γεύματά σας θα πρέπει να είναι ελαφρά, κάτι σαν ψημένος σολομός και λαχανικά μαγειρεμένα στον ατμό. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό σε θερμοκρασία δωματίου κατά την διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να πιείτε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια. Φροντίστε δε, να το λιγοστέψετε μετά το απόγευμα ώστε να αποτρέψετε τις μεταμεσονύχτιες επισκέψεις στο μπάνιο. Πόσο καλό κάνουν τα μούρα στην υγεία μας;

Η εκπληκτική σπιτική συνταγή καθαρισμού παχέος εντέρου με 3 χυμούς

Συστατικά:

½ φλιτζάνι 100% καθαρό βιολογικό χυμό μήλου
2 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κουτ. χυμό τζίντζερ
½ κουτ. ανεπεξέργαστο Θαλασσινό αλάτι
½ φλιτζάνι ζεστό φιλτραρισμένο νερό
Παρασκευή:
Αυτή η μέθοδος καθαρισμού περιλαμβάνει μερικές απλές οδηγίες. Χρειάζεστε ένα μεγάλο ποτήρι και ένα κουτάλι. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να ζεστάνετε το νερό. Δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο. Φροντίστε να είναι χλιαρό σε μία θερμοκρασία στην οποία να είναι ασφαλές να το πιείτε.

Ρίξτε το νερό στο ποτήρι, και ανακατέψτε το μισό κουταλάκι του γλυκού με το αλάτι της θάλασσας. Το θαλασσινό αλάτι ωθεί τα απόβλητα έξω από το σώμα, και έτσι διευκολύνει την εξάλειψή τους και βελτιώνει την πέψη.
Δείτε και Αλάτι για άμεσο καθαρισμό παχέος εντέρου και πεπτικού συστήματος

Στην συνέχεια προσθέστε στους χυμούς.
– Οι θρεπτικές ουσίες του μήλου διατηρούν την υγεία σε ένα υψηλό επίπεδο, και είναι αναγκαίο για τον οργανισμό, το παχύ σας έντερο να είναι υγιές. Μόνο ένα μήλο την ημέρα θα αποτρέψει την εμφάνιση δυσάρεστων παθήσεων, και θα αποτρέψει την χρήση διάφορων φάρμακων, όπως φαίνεται σε μια πρόσφατη μελέτη.
Δείτε και Οι ευεργετικές ιδιότητες του μήλου!
– Το τζίντζερ μειώνει το φούσκωμα και διεγείρει το έντερο ώστε να ωθήσει προς τα έξω τις τοξίνες.
Δείτε και Γιατροσόφια: Τζίντζερ για βαρυστομαχιά, κρυολόγημα, χοληστερίνη, αρθρίτιδα, διαβήτη και τις δίαιτες!
– Ο χυμός λεμονιού βελτιώνει την πέψη και ενισχύει την αποτοξίνωση. Είναι γεμάτο με ποσότητες βιταμίνης C και γι ‘αυτό αποτελεί και έναν εξαιρετικό αντιοξειδωτικό παράγοντα.
Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών μπορεί να κάνει θαύματα για το έντερο.
Δείτε και Λεμόνι και καθαρισμός του εντέρου

Πιθανοί κίνδυνοι
Θα πρέπει να γνωρίζετε λίγα πράγματα για να αποφύγετε οποιαδήποτε ανεπιθύμητη επίδραση.

Εάν είστε έγκυος, άρρωστοι ή έχετε αλλεργία σε κάποιο από τα συστατικά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε την αποτοξίνωση.

Οι διαβητικοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς ο χυμός μήλου περιέχει φυσικά σάκχαρα.

Μην εκτελέσετε τον καθαρισμό περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα.
«Τροφή»: Μετά την εκτέλεση οποιουδήποτε είδους καθαρισμού, θα πρέπει να λάβετε προβιοτικό συμπλήρωμα και πολλά υγιεινά τρόφιμα, που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε υγιή βακτήρια στην εσωτερική εντερική χλωρίδα, τα οποία θα σας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Δείτε Μικροβίωμα: Μικροβιακή Χλωρίδα και η Ιατρική Επανάσταση του Αιώνα
και Σημασία, μορφές προβιοτικών και τα τρόφιμα που τα περιέχουν
7 ωφέλιμα προβιοτικά που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας

Ο ιδανικός τρόπος για να πετύχουμε την άριστη υγιεία και πρόληψη του πεπτικού μας είναι η δική μας πολύ ιδιαίτερη μαστίχα της Χίου: Μαστίχα Χίου, το “Ελληνικό δάκρυ”, ασπίδα του πεπτικού!

Αυτό θα γίνει στο σώμα σου αν σταματήσεις να τρως υδατάνθρακες!

Για πολλά χρόνια, όσοι ήθελαν να αδυνατίσουν ή να ακολουθήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή, άκουγαν πως έπρεπε να εξαφανίσουν από τη διατροφή τους τους υδατάνθρακες, αλλά πλέον οι επιστήμονες εξηγούν πως η πλήρη απουσία υδατανθράκων από το διαιτολόγιο μας, όχι μόνο δεν κάνει καλό, αλλά έχει συνδεθεί ακόμα και την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων και πρόωρων θανάτων. Με αυτό το μυστικό θα καταφέρεις να κοντρολάρεις την όρεξή σου και θα χάσεις κιλά!

Τροφές όπως η ζάχαρη, τα ζυμαρικά, το ψωμί, τα αρτοσκευάσματα, αλλά και το ρύζι και οι πατάτες και τα όσπρια και τα δημητριακά, θεωρούνταν "απαγορευμένες" τροφές για κάποιον που κάνει δίαιτα.
Όμως η αλήθεια είναι πως οι υδατάνθρακες είναι η βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και πλέον οι διατροφολόγοι δηλώνουν πως πρέπει να αποτελούν μέχρι και το 55% της ημερήσιας διατροφής, ένα μοντέλο, που ταιριάζει με αυτό της μεσογειακής διατροφής.
Η πλήρης απουσία υδατανθράκων από τη διατροφή μας, μπορεί να έχει και κάποιες θετικές, αλλά και αρνητικές συνέπειες στον οργανισμό.
Δείτε τι θα συμβεί να ακολουθήσετε μια δίαιτα ιδιαίτερα "φτωχή" σε υδατάνθρακες ή χωρίς καθόλου τροφές αυτής της ομάδας.

1) Κόπωση

Μετά από δύο εβδομάδες, η αίσθηση κόπωσης γίνεται παρατεταμένη. Δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε το πρωί και θέλουμε να κοιμηθούμε νωρίτερα το βράδυ. Αυτή η κόπωση προκαλείται από έλλειψη γλυκόζης, ο πιο σημαντικός υδατάνθρακας για τα ανθρώπινα κύτταρα. Χωρίς γλυκόζη, δεν έχουμε ενέργεια, άρα νιώθουμε συνεχώς εξουθενωμένοι και ζαλισμένοι. Νιώθετε κόπωση; Με αυτές τις τροφές θα κάνετε τον εγκέφαλο και το σώμα σας τούρμπο!

2) Έλλειψη συγκέντρωσης

Δεν θα πιστεύαμε ποτέ πως αυτή η διατροφική αλλαγή θα άλλαζε δραστικά την εργασιακή ζωή και παραγωγικότητά μας. Μπορεί να νιώσουμε ότι χάνουμε το κίνητρό μας και δυσκολευόμαστε να συγκεντρωθούμε. Και αυτό συμβαίνει, επειδή ο εγκέφαλός μας χρειάζεται ενέργεια για να συγκεντρωθεί και τυπικά εξαρτάται από μια σταθερή πρόσληψη υδατανθράκων για να παραμείνει σε εγρήγορση.

3) Λιγότερο φούσκωμα

Ένα θετικό αποτέλεσμα της έλλειψης υδατανθράκων είναι η απότομη μείωση του πρηξίματος. Νιώθουμε κορεσμό, χωρίς κοιλιακό φούσκωμα. Επίσης η μείωση της κατανάλωσης υδατανθράκων, μπορεί να έχει διουρητικές επιδράσεις, που σημαίνει ότι μειώνεται έτσι η κατακράτηση υγρών. Όμως, το υπερβολικό διουρητικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.

4) Στομαχόπονος

Ο στομαχόπονος προκαλείται από τη δυσπεψία, η οποία μπορεί να μας ταλαιπωρεί ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου. Και αυτό επειδή η αυξημένη πρόσληψη λιπαρών και η παντελής απουσία υδατανθράκων προκαλεί δυσπεψία και πιθανότατα παλινδρόμηση οξέων και καούρες.

5) Αλλαγή στις διατροφικές προτιμήσεις

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, μετά από λίγες εβδομάδες χωρίς υδατάνθρακες, αλλάζουν και οι προτιμήσεις μας. Σταδιακά δεν έχουμε καμία όρεξη να καταναλώσουμε πια ζυμαρικά ή ψωμί και επιλέγουμε περισσότερο “φυσικές” τροφές, όπως φρούτα ή σαλάτες.

6) Κυκλοθυμία

Αυτή η επίδραση είναι εξαιρετικά έντονη τις πρώτες μέρες αποκλεισμού των υδατανθράκων και συνδέεται με την αίσθηση κόπωσης και την έλλειψη συγκέντρωσης. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι υπάρχει μια σύνδεση ανάμεσα στην έλλειψη υδατανθράκων και στα χαμηλά επίπεδα της σεροτονίνης – ενός νευροδιαβιβαστή που ενισχύει τα συναισθήματα της χαράς και της ικανοποίησης.

7) Έντονοι πονοκέφαλοι

Μετά από μόλις λίγες μέρες διακοπής της κατανάλωσής τους, είναι πιθανό να εμφανίσετε έντονους, επίμονους πονοκεφάλους. Οι υδατάνθρακες μπορεί να είναι τόσο εθιστικοί που να προκαλούν συμπτώματα στέρησης παρόμοια με εκείνα της διακοπής καφεΐνης.

8) Μείωση βάρους

Είναι πράγματι αλήθεια πως οι δίαιτες που αποκλείουν ή διαθέτουν ελάχιστους υδατάνθρακες οδηγούν σε αισθητή μείωση του βάρους. Μέρος αυτής της απώλειας οφείλεται στο νερό που χάνουμε, όπως προαναφέραμε, και το υπόλοιπο συνδέεται με την κατανάλωση τροφών με λιγότερες θερμίδες. Αν όμως επανεντάξουμε τους υδατάνθρακες στην καθημερινότητά μας, το πιθανότερο είναι πως θα αποκτήσουμε και πάλι το βάρος που χάσαμε. Κάποιες έρευνες ισχυρίζονται μάλιστα πως ίσως πάρουμε και περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και νέα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στοAthensmagazine.gr.



 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share