Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

10 Φυσικοί τρόποι για να γλιτώσετε από τα κουνούπια!

Εκτός από ενοχλητικά, τα κουνούπια μεταφέρουν και ασθένειες!

5 Απριλίου 2019 18:10
10 Φυσικοί τρόποι για να γλιτώσετε από τα κουνούπια!

Τώρα που ο καιρός έχει ανοίξει, θα αρχίσουμε να περνάμε όλο και περισσότερη ώρα έξω. Αλλά δυστυχώς αυτό σημαίνει κουνούπια που προκαλούν φαγούρα και πρήξιμο όταν μας τσιμπήσουν.

Υπάρχουν και τα χημικά εντομοαπωθητικά αλλά τα συστατικά τους είναι βλαβερά και έχουν συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν και αρκετοί φυσικοί τρόποι να διώξουμε τα κουνούπια.


1. Απωθητικό έλαιο

Το έλαιο λεβάντας κάνει πολύ καλή δουλειά και θα κάνει το δέρμα σας να μυρίζει υπέροχα. Ανακατέψτε 30 σταγόνες από το έλαιο με 2 κ.σ ελαιόλαδο και βάλτε το μείγμα στο δέρμα σας.

2. Φυτέψτε βότανα

Οι άνθρωποι αγαπάνε βότανα όπως ο βασιλικός, το δεντρολίβανο και την λεβάντα αλλά τα κουνούπια δεν τα αντέχουν. Μπορείτε να φυτέψετε αυτά τα βότανα στο μπαλκόνι σας, δίπλα από τις πόρτες και τα παράθυρα.

3. Χειροποίητα κεριά με κιτρονέλλα

Να σας θυμήσουμε τον Κίνδυνο από τα κουνούπια και τις σκνίπες στην Χαλκίδα

Είναι ένα έλαιο που διώχνει αποτελεσματικά τα έντομα και το χρησιμοποιούν τα περισσότερα εντομοαπωθητικά. Φτιάξτε κεριά με το λάδι αυτό για καλύτερο αποτέλεσμα.

4. Ξηρός πάγος

Τα κουνούπια έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα. Οπότε μπορείτε να τα παγιδεύσετε με ένα δοχείο ξηρού πάγου, που εκπέμπει επίσης διοξείδιο του άνθρακα. Το δοχείο θα πρέπει να έχει καπάκι για να τα παγιδεύσετε όταν αρχίσουν να μαζεύονται.

5. Λεμόνι και γαρίφαλο

Τα κουνούπια απεχθάνονται το κιτρικό οξύ. Για καλύτερο αποτέλεσμα, βάλτε και μερικά γαρίφαλα. Αφήστε ένα λεμόνι με γαρίφαλα σε ένα πιάτο σε μία περιοχή που έχει πρόβλημα.

6. Έλαιο βανίλιας

Η βανίλια μυρίζει πολύ ωραία στους ανθρώπους αλλά τα περισσότερα έντομα την αποφεύγουν. Βάλτε 1 κ.σ από το έλαιο σε μία κούπα νερό και ψεκάστε με το μείγμα το δέρμα σας για να μην σας πλησιάζουν τα έντομα.

7. Τριμμένος καφές

Το νερό τραβάει τα κουνούπια. Μία καλή μέθοδος είναι να σκοτώνετε τα αβγά με τριμμένο καφέ. Απλά ρίξτε τον στο έδαφος όπου δείτε στάσιμο νερό. Αυτό θα κάνει τα αβγά να βγουν στην επιφάνεια και τελικά να πεθάνουν από έλλειψη οξυγόνου.

8. Baby oil

Η οσμή και το γεγονός πως το δέρμα θα γλιστράει θα δυσκολέψουν τα κουνούπια. Απλά να χρησιμοποιείτε μία εταιρεία που έχει φυσικά συστατικά και να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο.

9. Μηλόξιδο

Δεν έχει πολύ ωραία γεύση αλλά μειώνει την φαγούρα μετά από ένα τσίμπημα. Απλά διαλύστε 1 ή 2 κ.σ ξύδι σε μισό λίτρο νερό και πιείτε το. Μπορείτε να βάλετε και λίγο μέλι για να γίνει πιο γλυκό.

Αφού πιείτε αυτό το ρόφημα, το σώμα σας θα εκπέμπει ένα άρωμα που θα διώχνει τα κουνούπια.

10. Κόκκινος κέδρος

Όχι μόνο θα κάνει τον κήπο σας πιο ελκυστικό, αλλά θα κρατήσει και τα κουνούπια μακρυά. Το ειδικό ξύλο έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες.

Αττική: Ξεκίνησε ο ψεκασμός για τα κουνούπια!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, συνεχίζει η υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την Αττική!

Αυτό τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής προσθέτοντας ότι με συντονιστή την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής, ξεκίνησε σήμερα την πρώτη εφαρμογή από αέρος, ενώ ήδη έχουν εφαρμοστεί δύο επίγειοι ψεκασμοί!

Το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του 2019, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, αφορά εφαρμογές ψεκασμών από εδάφους και από αέρος στον περιαστικό ιστό όλων των Δήμων και στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές στην Ανατολική Αττική.

Επίσης, οι ψεκασμοί θα εφαρμοστούν σε σημεία που υπάρχει συλλογή υδάτων (ρέματα, κανάλια, στάσιμα νερά, πλημμυρισμένες εκτάσεις κλπ)

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share