Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτo: Oι τροφές που μας κάνουν καλό στην υγεία μοιάζουν με τα όργανα του σώματός μας! (photo)

Το θαύμα της φύσης!

5 Απριλίου 2019 14:05
Απίστευτo: Oι τροφές που μας κάνουν καλό στην υγεία μοιάζουν με τα όργανα του σώματός μας! (photo)

Ίσως να μην το γνωρίζετε, όμως η όψη μερικών τροφίμων, μας δείχνει πιο ζωτικό όργανο ενισχύει, παρέχοντας περισσότερη υγεία. Αν παρατηρήσετε προσεχτικά τα καρύδια, θα διαπιστώσετε πως μοιάζουν με ανθρώπινο εγκέφαλο. Παρατηρήστε επίσης τα φασόλια και θα δείτε ότι μοιάζουν με τα νεφρά. 8 σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας δεν «ανέχεται» τη γλουτένη!

Αν μια γυναίκα φάει ένα αβοκάντο την εβδομάδα, θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των ορμονών, και θα συμβάλλει στη μείωση κινδύνου εμφάνισης καρκίνου ωοθηκών και μήτρας.
Τα πάντα στη φύση είναι αρμονικά φτιαγμένα και συνδέονται μεταξύ τους. Όπως θα δούμε στη συνέχεια του άρθρου υπάρχουν ορισμένες τροφές που έχουν παρόμοια όψη με ζωτικά όργανα του ανθρωπίνου σώματος, και μάλιστα μπορούν να βοηθήσουν χαρίζοντας περισσότερη υγεία.

Ντομάτα και Καρδιά


Η ντομάτα είναι κόκκινη και έχει 4 κοίλες επιφάνειες, όπως και η καρδιά μας. Είναι πλούσια σε κάλιο που είναι ευεργετικό για την καρδιά και το αίμα.

Καρύδια βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου


Τα καρύδια, όπως προαναφέραμε μοιάζουν με το σχήμα του εγκεφάλου. Έχουν αριστερό και δεξί ημισφαίριο, όπως επίσης και ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Η επιστήμη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Σέλινο και οστά


Εκτός ότι μοιάζει με τα οστά, είναι αποτελεσματικό στην ενδυνάμωση τους. Αυτό οφείλεται στην πλούσια περιεκτικότητα νατρίου που περιέχεται στο σέλινο, και μας χαρίζει υγιή και γερά οστά. Ακόμη μια αξιόλογη ομοιότητα, είναι η περιεκτικότητα νατρίου. Υπολογίζεται πώς στα οστά περιέχεται 23% νάτριο, όπως συμβαίνει και στο σέλινο. Προσοχή, αν ο οργανισμός δε λαμβάνει την απαραίτητη ποσότητα νατρίου, τότε την απορροφά από τα οστά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται. Υπάρχουν όργανα στο σώμα μας που μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά!

Αβοκάντο


Είναι ευεργετικό για την υγεία της μήτρας και μπορεί να μειώσει της πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου ωοθηκών και μήτρας. Στις γυναίκες συνίσταται η κατανάλωση ενός αβοκάντο, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Αυτό θα φέρει σε ισορροπία τις ορμόνες, και θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από το ανεπιθύμητο βάρος, που αποκτήσαμε κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Γλυκοπατάτα για το πάγκρεας


Η γλυκοπατάτα μοιάζει αρκετά με το πάγκρεας. Η κατανάλωση της θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Καρότα για την όραση


Μια λεπτή φέτα καρότο, μοιάζει αρκετά με το ανθρώπινο μάτι. Η επιστήμη έχει ανακαλύψει, ότι η κατανάλωση καρότου βελτιώνει τη ροή του αίματος στα μάτια και γενικά τη λειτουργία τους. Είναι πλούσιο σε β-καροτένιο, μια φυτοχημική ουσία που δίνει το πορτοκαλί χρώμα στο φρούτο, και είναι κατάλληλη για να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καταρράκτη του ματιού.

Πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ


Ανήκουν στα εσπεριδοειδή και μοιάζουν αρκετά με γυναικείο μαστό. Η κατανάλωση τους θα βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Τζίντζερ


Ομοιάζει εμφανισιακά με το στομάχι και είναι γνωστό ότι μπορεί να μειώσει το φούσκωμα και τις κράμπες του στομάχου. Το τζίντζερ περιέχει ειδικά ένζυμα, που εμποδίζουν την εμφάνιση κράμπας και έλκος στομάχου. Ένα από τα πολλά οφέλη στην υγεία, είναι η συνεισφορά τους στην πέψη του φαγητού.

Μανιτάρια


Κόψτε στη μέση τα μανιτάρια και θα δείτε ότι μοιάζουν με ανθρώπινο αυτί. Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και μπορούν να βελτιώσουν την ακοή μας. Η βιταμίνη D, είναι αρκετά αποτελεσματική και στην ενδυνάμωση των οστών.

Σύκα


Γεμάτα με σπόρους και φυτικές ίνες που κρέμονται από λεπτές «κλωστές». Τα σύκα αυξάνουν τον πληθυσμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, συμβάλλοντας στην αποτροπή της ανδρικής υπογονιμότητας.

Φασόλια για τα νεφρά


Πραγματικά θεραπεύουν και βοηθούν τη λειτουργία των νεφρών, και όπως διαπιστώνετε και μόνοι σας, έχουν εκπληκτική ομοιότητα με τα νεφρά.

6+1 μυστικά για να συνδυάζεις τις τροφές ώστε να είναι πιο ωφέλιμες στην υγεία!

Οι συνδυασμοί τροφών με σκοπό την τέρψη- το λεγόμενο food pairing- είναι γνωστό στη γαστρονομία. Ωστόσο, πέρα από την απόλαυση, υπάρχει και το χρήσιμο του πράγματος. Οι παρακάτω συνδυασμοί τροφών έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως κάνουν καλό στην υγεία και μάλιστα σε συγκεκριμένες λειτουργίες του οργανισμού.

Μήλο & κόκκινα μούρα
Το ένα φρούτο συμπληρώνει το άλλο και τα δυο μαζί συνθέτουν ένα πανίσχυρο αντικαρκινικό δίδυμο, σύμφωνα με έρευνα δημοσιευμένη στην Αμερικανική Επιθεώρηση της Διατροφής. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μήλου ολοκληρώνονται από εκείνες των μούρων και το αποτέλεσμα πλήττει τα καρκινικά κύτταρα. Επίσης εσύ ξέρεις πιο γάλα σου κάνει καλό;

Κρεμμύδι & ρεβίθια
Για φοβερή ενέργεια. Σύμφωνα με μελέτη του 2010 στο Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ενώσεις θείου στα κρεμμύδια, το σκόρδο συμβάλλουν στην απορρόφηση του σιδήρου και ψευδάργυρο από σπόρους και όσπρια, όπως είναι τα ρεβίθια. Ο σίδηρος εμπλέκεται στη μεταφορά οξυγόνου στο σώμα, οπότε μια ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να προκαλέσει κόπωση. Γι' αυτό ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι τόσο πολύτιμος.

Tofu & jalapenos
Μία ένωση με πανίσχυρη αντιφλεγμονώδη δράση. Επιστήμονες στην Κορέα διαπίστωσαν πως η γενιστίνη, μια ισοφλαβίνη που εντοπίζεται στα προϊόντα σόγιας, όταν συνδυάζεται με την αντιοξειδωτική καψαϊκίνη των καυτερών jalapenos, μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου και τις καρδιακές παθήσεις.

Πράσινο τσάι & χυμός λεμονιού
Αντιοξειδωτικά στο φουλ, χάρη στις κατεχίνες του τσαγιού και τη σύσταση των εσπεριδοειδών. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία με 40.000 συμμετέχοντες έδειξε πως η κατανάλωση πράσινου τσαγιού με φυσικό λεμόνι βοηθάει στην ταχύτερη απορρόφηση των κατεχινών από τον οργανισμό.Είσαι στα 30; Αυτές τις συνήθειες πρέπει να τις ακολουθήσεις!

Σολομός & σουσάμι
Συνδυασμός που μειώνει δραστικά τα συμπτώματα του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου. Η βιταμίνη D του σολομού (μία μερίδα καλύπτει σημαντικό μέρος της ημερήσιας ανάγκης σου) βρίσκει το ασβέστιο του σουσαμιού και ο πόνος περνάει πιο εύκολα. Αν δε θες σουσάμι, τρως τον σολομό με kale ή με αμύγδαλα (αντί για γαλακτοκομικά που δεν ταιριάζουν καθόλου γευστικά).

Γιαούρτι & μπανάνα
Το καλύτερο γεύμα που μπορείς να φας μετά την προπόνηση. Η σωματική άσκηση καίει τη γλυκόζη, οπότε τα υπογλυκαιμικά επεισόδια είναι πιο συνηθισμένα τότε. Ρίχνοντας μια μπανανούλα μέσα σε γιαούρτι, αναπληρώνεις ενέργεια με υδατάνθρακα και νιώθεις πληρότητα με πρωτεΐνη.

Ψάρι & κρασί
Τερπνό κι ωφέλιμο το ψαράκι με το λευκό κρασί, αφού σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές οι γυναίκες που τα προτιμούν σε συνδυασμό (ειδικά όταν το ψάρι είναι σαρδέλα, σολομος ή πέστροφα), έχουν υψηλότερα ποσοστά Ω3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους και λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης ωχράς κηλίδας (η κυριότερη αιτία τύφλωσης). Οι πολυφαινόλες του κρασιού συμβάλλουν στην απορρόφηση των Ω3 από τον οργανισμό. Στην υγειά σου λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και νέα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στοAthensmagazine.gr.

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share