Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιο φρούτο μας χαρίζει την μακροζωία και την νιότη;

Το τρώμε όλοι!

4 Απριλίου 2019 07:41
Ποιο φρούτο μας χαρίζει την μακροζωία και την νιότη;

Πολλοί ψάχνουν το μυστικό της μακροζωίας γιατί θέλουν να είναι όμορφοι και να φαίνονται πάντα λαμπεροί! Ποιο είναι όμως το φρούτο που χαρίζει μακροζωία και νιότη σε όλους; Κι όμως είναι το ρόδι!

Υποστηρίζουν ότι δυναμώνει τους μύες και χαρίζει μακροζωία καθώς διατηρεί σε φόρμα τα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων! Δείτε ακόμα: Τι πρέπει να τρως για να ζήσεις αιώνια;

Επιστήμονες από την Ελβετία υποστηρίζουν ότι ένα συστατικό του ζουμερού αυτού φρούτου δυναμώνει τους μύες και χαρίζει μακροζωία.

Δείτε ακόμα: Αναρωτιέστε πόσο θα ζήσουμε; - Αλγόριθμος θα προβλέπει τον χρόνο ζωής!

Η θετική του επίδραση οφείλεται στο ότι διατηρεί σε φόρμα για περισσότερο χρονικό διάστημα τα μιτοχόνδρια, τα "εργοστάσια παραγωγής ενέργειας" των κυττάρων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση "Nature Medicine", χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στο ρόδι, μετατρέπονται από τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσιολογικά στο έντερο σε μια σύνθετη ουσία με την ονομασία "ουρολιθίνη Α".

Η ουσία αυτή προωθεί την "ανακύκλωση" των μιτοχονδρίων ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους τα κύτταρα και να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης. Στο πλαίσιο πειραμάτων σε οργανισμούς όπως τα ποντίκια και οι σκώληκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η "ουρολιθίνη Α" μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής και βελτιώνει τις επιδόσεις.

Να σας θυμίσουμε: Να γιατί πρέπει να τρώτε ή να πίνετε ένα ρόδι τη μέρα!

Συγκεκριμένα, οι σκώληκες που έλαβαν τη σύνθετη ουσία έζησαν σχεδόν κατά 50% περισσότερο, ενώ τα ηλικιωμένα ποντίκια μπορούσαν να καλύψουν κατά 42% μεγαλύτερη απόσταση τρέχοντας. Με την πάροδο των ετών, τα μιτοχόνδρια λειτουργούν λιγότερο αποδοτικά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι μύες και να ενισχύεται η αδυναμία του οργανισμού. Κρατώντας τους μύες νέους μέσω της ενίσχυσης των μιτοχονδρίων μπορεί να παραταθεί σημαντικά η περίοδος λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας ενός ατόμου αλλά και να περιοριστούν σημαντικά τα περιστατικά πτώσης και τραυματισμού στους ηλικιωμένους.

Οι επιστήμονες έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους, χορηγώντας την ουρολιθίνη Α σε μορφή συμπληρώματος.«Εκτιμούμε ότι η έρευνα αυτή αποτελεί ορόσημο στο πεδίο της αντιγήρανσης» δηλώνουν οι Ελβετοί επιστήμονες από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης.

Αυτή είναι η απαγορευμένη τροφή που χαρίζει μακροζωία!

Ρόδι: Από ποιες τρεις πολύ σοβαρές ασθένειες προστατεύει;

Το ρόδι με τους κατακόκκινους καρπούς του που μοιάζουν με… ρουμπίνια, χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια για ιατρικούς σκοπούς, κυρίως στις χώρες της Μ. Ανατολή από όπου και είναι η προέλευσή του. Αυτές τις μέρες έχει και την… τιμητική του, καθώς έχει συνδυαστεί στην παράδοση της χώρας μας με τις ευχές για καλή χρονιά και καλή τύχη.

Το ρόδι είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, C και Ε, σίδηρο και άλλα αντιοξειδωτικά (κυρίως τανίνες).

Δείτε πόσα έχετε να κερδίσετε αν προσθέσετε το ρόδι στη διατροφή σας, σύμφωνα με την Βρετανική Διαιτητική Ένωση (British Dietetic Association):

Καρκίνος του προστάτη

Μια μικρή μελέτη από το 2006 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση 227ml από χυμό ροδιού επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη των καρκινικών όγκων σε άνδρες με επαναλαμβανόμενο καρκίνο του προστάτη.

Στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας

Μια μεγάλη έρευνα από το 2004 σε ασθενείς με στένωση της καρωτιδικής αρτηρίας (στένωση των αρτηριών), διαπίστωσε ότι η ημερήσια κατανάλωση μόλις 50ml από χυμό ροδιού (σε διάστημα τριών ετών) μείωσε τη βλάβη που προκαλείται από τη χοληστερόλη στην αρτηρία σχεδόν κατά 50% και επίσης μειώνει αισθητά και τη συνολική χοληστερόλη στο αίμα.

Καρδιακή ασθένεια

Έρευνα του 2005 σε 45 ασθενείς με στεφανιαία νόσο έδειξε ότι ένα καθημερινό ρόφημα 238ml από χυμό ροδιού (για τρεις μήνες) οδήγησε στη βελτίωση της ροής του αίματος προς την καρδιά και σε μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share