Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πόσο συχνά κάνεις μάσκα προσώπου; - Ποια είναι τα οφέλη;

Εσύ περιποίηση προσώπου;

2 Απριλίου 2019 11:59
Πόσο συχνά κάνεις μάσκα προσώπου; - Ποια είναι τα οφέλη;

Μήπως είσαι από τις γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους και θέλουν να είναι πάντα όμορφες και λαμπερές; Θέλεις η επιδερμίδα του προσώπου σου να είναι πάντα λαμπερή και φρέσκια; Πόσο συχνά λοιπόν κάνετε μάσκα προσώπου για να για να έχετε υγιή, λαμπερό και εύπλαστο δέρμα μέσα σε λίγα λεπτά και όχι μόνο;

Οι μάσκες προσώπου είναι ένα από τα πολλαπλά είδη φροντίδας του δέρματος. Δείτε ακόμα κάτι που σας ενδιαφέρει: 4 ανεκτίμητες συμβουλές για την φροντίδα του προσώπου, που θα σας κάνουν να δείχνετε μέχρι και 10 χρόνια νεότερες!

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας, συντείνοντας και στην αντιγήρανση του προσώπου! Σημαντικά όμως είναι τα οφέλη όταν κάνεις μάσκα προσώπου, δες λοιπόν γιατί πρέπει να κάνεις τακτικά μια μάσκα προσώπου:

Δείτε εδώ: Σπιτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι!

Καθαρίζει τους πόρους του δέρματος: H μάσκα προσώπου μπορεί να σε βοηθήσει να έχεις ένα πιο καθαρό δέρμα με ανοιχτούς πόρους. Η μάσκα προσώπου καθαρίζει βαθιά τους πόρους αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα απόβλητα του μεταβολισμού και τις ελαιώδεις ουσίες που μπορούν να τους φράξουν.

Αυξάνει την ενυδάτωση: Μπορεί να επαναφέρει την υγρασία και την ενυδάτωση σε ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα. Το νερό από τη μάσκα διεισδύει βαθιά στην επιδερμίδα του δέρματος, μαλακώνοντας το δέρμα και ενισχύοντας την ελαστικότητά του. Όταν το δέρμα είναι καλά ενυδατωμένο είναι πιο εύκολο να εφαρμόσεις το μακιγιάζ σου προσδίδοντας σου ένα πιο φρέσκο και νεανικό αποτέλεσμα.

Μειώνει τις λεπτές γραμμές: Η τακτική χρήση της μάσκας προσώπου μπορεί να μειώσει τα σημάδια της γήρανσης, όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες και καφέ κηλίδες. Επίσης, θα δώσει μια πιο ήπια και πιο λεία υφή στο δέρμα.

Διορθώνει τον τόνο του δέρματος: Οι μάσκες έχουν επίσης σχεδιαστεί για να μειώνουν την υπερ – μελάγχρωση, διορθώνοντας τον τόνο στο χρώμα του δέρματος και την υφή του. Προωθεί επίσης την έκκριση αδένων ιδρώτα, έτσι ώστε να αυξηθεί η περιεκτικότητα σε οξυγόνο του δέρματος.

Δείτε ακόμα: Πώς θα κάνεις απολέπιση προσώπου μόνη σου στο σπίτι! - Η μάσκα που υπόσχεται "θαύματα"!

Σύσφιξη του δέρματος: Η χαλάρωση του δέρματος σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου. Το πρόβλημα του χαλαρού δέρματος μπορεί να λυθεί εύκολα με τη τακτική χρήση της μάσκας προσώπου. Υπάρχουν ορισμένα είδη μασκών που βοηθούν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου και την καταπολέμηση της γήρανσης που θα σας οδηγήσουν σταδιακά στην σταθερή και πιο νεανική εμφάνιση του δέρματος.

Καθαρισμός προσώπου: Δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζεις!

Είναι σημαντικό για την κάθε γυναίκα να έχει λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα! Δεν είναι τόσο απλό όμως! Πρέπει να προσέχουμε όταν πλένουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι ή γενικά όταν το περιποιούμαστε!

Ο καθαρισμός του προσώπου είναι το πιο σημαντικό βήμα στην φροντίδα της επιδερμίδας και πρέπει να γίνεται σχολαστικά, πρωί και βράδυ.

Με τον προσεκτικό καθαρισμό, με ένα προϊόν που καλύπτει τις ανάγκες της επιδερμίδας, ουσιαστικά στοχεύουμε να απομακρύνουμε βακτήρια, λιπαρότητα και make up.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι ότι καθαρίζουν το πρόσωπό τους μόνο με νερό: έτσι απομακρύνουν μόλις το 65% όλων των προαναφερθέντων. Αντίθετα, ο καθαρισμός με ένα εξειδικευμένο προϊόν απομακρύνει μέχρι και το 99%.

Τα προϊόντα που υπάρχουν στην αγορά είναι ποικίλα και με διαφορετική σύσταση. Κάθε γυναίκα επιλέγει αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες της και της προσφέρει τα περισσότερα οφέλη.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος καθαρισμού με σαπούνι για να αποφύγουμε ερεθισμούς, ξηρότητα, κνησμό και άλλα ανεπιθύμητα συμπτώματα;

Το πρόσωπο μας μαρτυρά πολλά και για την υγεία μας μην το αμελείτε!

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και ομορφιάς στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share