Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα για τα παιδιά και την υγιή ανάπτυξή τους!

Δώστε προσοχή!

31 Μαρτίου 2019 20:47
Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα για τα παιδιά και την υγιή ανάπτυξή τους!

Είστε γονείς και αγχώνεστε ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για τα παιδιά σας; Σας έχουμε βρει ποια είναι τα καλύτερα φρούτα για τα παιδιά!

Τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες αλλά και πολλά θρεπτικά συστατικά τα οποία θα τους εφοδιάσουν με την απαραίτητη ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες, έχοντας παράλληλα ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.

Δώστε προσοχή!

Μπανάνα

Τα παιδιά λατρεύουν τις μπανάνες γιατί είναι γευστικές, γλυκιές και εύκολες στην μεταφορά. Οι μπανάνες παρέχουν πολλά θρεπτικά πλεονεκτήματα τόσο σε θέμα ενέργειας, αλλά και συμβάλλουν στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης ενώ παράλληλα μειώνουν την πιθανότητα μυϊκών κραμπών. Η μπανάνα ανεβάζει την διάθεση, είναι πλούσια σε βιταμίνη B6, βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες!

Αυτά είναι τα 12 πιο ''βρώμικα'' φρούτα και λαχανικά που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο!

Πορτοκάλι

Τα πορτοκάλια προσφέρουν βιταμίνη C στο σώμα σας και είναι ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε φυσικές βιταμίνες Α & Β, φυτικές ίνες, κάλιο, και ανόργανα άλατα ασβεστίου.

Ακτινίδιο

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά φρούτα που υπάρχουν σε ολόκληρο το ημερολογιακό έτος, το ακτινίδιο μπορεί να βοηθήσει στην διατήρηση της πίεσης, την κατάλληλη ισορροπία υγρών στο σώμα, τη σωστή λειτουργία των κυττάρων και του εγκεφάλου, την κανονική σύσπαση των μυών, και την αντιμετώπιση του άγχους. Περιλαμβάνει περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια. Έχει επίσης ίνες, αντιοξειδωτικά, και κάλιο.

Σταφύλια

Το σταφύλι είναι θαυμάσιο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την τόνωση της υγείας στα παιδιά. Περιλαμβάνει πολύ ισχυρά αντιοξειδωτικά που είναι επωφελή για την υγεία της καρδιάς. Περιλαμβάνει βιταμίνη Α, C, Β6 & K, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, κάλιο και ίνες ώστε να βελτιώσει την λειτουργία του πεπτικού συστήματος σε ένα παιδί.

Εσύ το ήξερες; 5 φρούτα και λαχανικά που πρέπει να τρως με την φλούδα!

Γκουάβα

Μεταξύ των πλουσιότερων πηγών βιταμίνης C, το γκουάβα περιλαμβάνει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων. Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, συμβάλλει στην απορρόφηση του σιδήρου και και ενισχύει την όραση. Πέραν του ότι είναι φουλ στην βιταμίνη C, το γκουάβα περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες Α, Β, Ε, Κ, κάλιο, χαλκό, σίδερο, μαγγάνιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, φώσφορο και σελήνιο.

Ανανάς

Ο ανανάς είναι ένα απίστευτο και σούπερ ζουμερό φρούτο που είναι σαφώς μια άριστη πηγή βιταμίνης C, μαγγανίου, και φυτικών ίνών, ενισχύει την ικανότητα καταπολέμηση των ασθενειών και βοηθά στο σχηματισμό των οστών.

Ρόδι

Το ρόδι είναι γεμάτο με περισσότερα αντιοξειδωτικά από ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού ή τα μούρα. Ενισχύει την ικανότητα καταπολέμησης των ασθενειών, προσφέρει ενέργεια και είναι ιδανικό για συκώτι και την επιδερμίδα. Είναι ένα άριστος τρόπος να ληφθεί απο τα παιδιά σας το κάλιο, άπειρες βιταμίνες και σίδηρο.

Μήλο

Τα μήλα είναι γεμάτα με βιταμίνη Α, Β-1, Β-2, και C, καθώς και θρεπτικά συστατικά όπως ασβέστιο, κάλιο, ιώδιο, σίδερο και φωσφόρο. Αυτά είναι ζωτικής σημασίας για το γιο σας ή το «αυξανόμενο» σώμα της κόρης σας, ιδιαίτερα για τα οστά, το μυϊκό σύστημα, τα όργανα του σώματος, το αίμα, και το δέρμα. Οι αντι-ιικές ιδιότητες των μήλων μπορεί να βοηθήσουν στα επιθετικά βακτήρια στο στόμα, τον καθαρισμό των δοντιών και την ενίσχυση των ούλων.

Γονείς μεγάλη προσοχή! Τι ισχύει για τα παυσίπονα και την εμφάνιση άσθματος στα παιδιά!

Έπος: Παιδιά δοκιμάζουν ελληνικά φαγητά και η αντίδρασή τους είναι φανταστική! (video)

Ορισμένα από τα φαγητά που εμείς έχουμε στην ημερήσια διάταξη έπρεπε να δοκιμάσουν παιδιά που μένουν και μεγαλώνουν σε άλλες χώρες και δεν έχουν ξανά στο παρελθόν γευτεί κάποια ελληνική νοστιμιά.

Η αντίδρασή τους είναι απλά υπέροχη! Τα παιδιά του καναλιού HiHo Kids στο Youtube έχουν την ευκαιρία κάθε βδομάδα να δοκιμάζουν κουζίνες όλου του κόσμου. Σε ένα από τα τελευταία βίντεο η δική μας, η ελληνική, είχε την τιμητική της με τους πιτσιρικάδες να έχουν τις πιο ξεκαρδιστικές αντιδράσεις.

«Είμαι έτοιμος για μια περιπέτεια φαγητού!», είπε ένα αγοράκι αφού παραδέχθηκε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα για την Ελλάδα.

Το πρώτο φαγητό που δοκίμασαν ήταν τα τυροπιτάκια. «Αυτό το τρώνε για πρωινό;», ρώτησε ένα κοριτσάκι εμφανώς σοκαρισμένο. «Αυτό δεν μοιάζει με πρωινό. Μοιάζει με βραδινό». Όπως και να έχει όλα τα παιδιά τα λάτρεψαν, ενώ ενθουσιάστηκαν και με το φύλλο.

Στη συνέχεια δοκίμασαν καλαμάκι σουβλάκι με τζατζίκι. Άλλα λάτρεψαν το κρέας και άλλα το…γιαουρτοσκόρδιον! Γούστα είναι αυτά! Δυστυχώς κανένα όμως δεν είπε καλά λόγια για το επόμενο πιάτο στο μενού. Ο παραδοσιακός μουσακάς, που συνήθως ενθουσιάζει τους τουρίστες και τα ελληνόπουλα, απογοήτευσε τα μικρά, τα οποία περίμεναν γεύση παρόμοια με λαζάνια και αντί αυτού γεύτηκαν μετλιτζάνα.

Ευτυχώς το βίντεο έκλεισε με χαρούμενη νότα καθώς όλα τα παιδιά λάτρεψαν τον χαλβά που τους σέρβιραν ως επιδόρπιο. «Θέλω να το φάω όλο!», είπε χαρακτηριστικά ένα κοριτσάκι. Μπορεί κάποια πιάτα να δίχασαν, αλλά όπως φαίνεται η ελληνική κουζίνα κατάφερε να συγκεντρώσει πολλά likes αλλά και views, καθώς το συγκεκριμένο βίντεο το έχουν δει περίπου 1 εκατ. χρήστες παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και ομορφιάς στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share