Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προσοχή κίνδυνος για την υγεία μας! - Τι μπορείτε να πάθετε από μια πρασινισμένη πατάτα;

Δώστε προσοχή!

30 Μαρτίου 2019 13:49
Προσοχή κίνδυνος για την υγεία μας! - Τι μπορείτε να πάθετε από μια πρασινισμένη πατάτα;

Δώστε προσοχή γιατί υπάρχει σοβαρός λόγος! Δείτε τι μπορείτε να πάθετε από μια πρασινισμένη πατάτα!

Σε όλους έχει συμβεί να έχει αγοράσει πατάτες και αυτές να έχουν φυτρώσει ή να έχουν πρασινίσει στην εξωτερική επιφάνεια. Οι περισσότεροι το αγνοούμε και τις χρησιμοποιούμε κανονικά.

Τώρα οι επιστήμονες έρχονται και μας προειδοποιούν ότι η συνήθης πρακτική να κόβουμε το κομμάτι που έχει αλλοιωθεί και να μαγειρέψουμε την υπόλοιπη πατάτα, είναι επικίνδυνη για την υγεία μας.

Δείτε ακόμα το κόλπο που μετατρέπει μια ψητή πατάτα σε αριστούργημα!

Αν παρατηρήσετε ότι η πατάτα έχει αλλάξει χρώμα, σημαίνει ότι η πατάτα έχει αρχίσει και παράγει σολανίνη. Πρόκειται για μία πολύ τοξική ουσία, ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Η σολανίνη αρχίζει και παράγεται, όταν η πατάτα διατηρείται σε υγρά και σκοτεινά μέρη. Έχουν καταγραφεί μέχρι και θάνατοι από κατανάλωση πατάτας, κυρίως σε άτομα που τρέφονται αποκλειστικά με πατάτες.

Τα συμπτώματα που θα πρέπει να προσέξετε και να καταφύγετε σε γιατρό, είναι οι έντονοι πόνοι στο στομάχι και η υπνηλία.

Κόψτε μια πατάτα και ακουμπήστε την στο πρόσωπο σας το αποτέλεσμα θα σας... εντυπωσιάσει!

Εσύ το ήξερες; - Πώς η πατάτα μας προστατεύει από τον καρκίνο!

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι πατάτες πρέπει να καθαρίζονται προτού μαγειρευτούν, όμως, εξίσου πολλοί είναι κι αυτοί που υποστηρίζουν το αντίθετο προβάλλοντας τα αντίστοιχα επιχειρήματα. Τι πρέπει να κάνουμε τελικά;

Οι πρώτοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι πρέπει οι πατάτες να καθαρίζονται για να απαλλάσσονται από υπολείμματα χώματος και λοιπών ουσιών, οι οποίες μένουν στη φλούδα που δεν πρέπει να καταναλώνεται.

Στον αντίποδα αυτής της άποψης, όσοι εστιάζουν στα θρεπτικά συστατικά της φλούδας, που αν πλυθεί πολύ καλά, όπως λένε, δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, η φλούδα της πατάτας περιέχει τα πιο πολύτιμα και ευεργετικά συστατικά για τον οργανισμό που μεταξύ άλλων βοηθούν στην προστασία της καρδιάς και την απώλεια βάρους.

Αναφέρουμε ότι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών C, B καθώς και ασβέστιο ενώ τα φυτοχημικά συστατικά, που επίσης περιέχει, έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας ενάντια σε διάφορες μορφές καρκίνου. Κάλιο και Ω3 λιπαρά οξέα συμπληρώνουν το «πακέτο» των επιχειρημάτων αφού είναι δύο δυνατά διατροφικά όπλα για την προστασία από καρδιαγγειακές νόσους.

Πηγή: youweekly.gr

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας και ομορφιάς στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share