Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020

Το μυστικό της Βασίλισσας: Τι καταναλώνει κάθε μέρα η Ελισάβετ;

Δείτε λεπτομέρειες

27 Μαρτίου 2019 18:18
Το μυστικό της Βασίλισσας: Τι καταναλώνει κάθε μέρα η Ελισάβετ;

Στα 92 της, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ήδη καταφέρει πολλά. Είναι στον θρόνο 67 χρόνια!

Μάλιστα, μπορεί και οδηγεί αλλά και ιππεύει σε αυτή την ηλικία.

Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας της.

AP

Από ότι φαίνεται η Βρετανίδα μονάρχης, έχει συγκεκριμένες συνήθειεςστη διατροφή της που την κάνουν να απολαμβάνει μια καλή υγεία και μακροζωία.

Σύμφωνα με την εξαδέλφη της βασίλισσας της Αγγλίας, Margaret Rhodes,η Μεγαλειότατη συνοδεύει κάθε βραδινό με ένα ποτήρι σαμπάνια.

Οι Bollinger, Lanson, Moet & Chandon, Veuve Cliquot, Laurent Perrier, Krug είναι μερικές από τις ετικέτες που προμηθεύουν το βασιλικό νοικοκυριό εδώ και πολλά χρόνια.

Η σαμπάνια περιέχει λιγότερες θερμίδες από το κρασί ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθά στην μνήμη.

Έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί η Ελισάβετ την επιλέγει στα 90 της.

Η σαμπάνια δεν είναι το μόνο αλκοόλ που καταναλώνει η βασίλισσα.

AP

Σύμφωνα με τον πρώην βασιλικό σεφ, Darren McGrady, απολαμβάνει τζιν με Dubonnet (γλυκό απεριτίφ) με μια φέτα λεμόνι και πολύ πάγο πριν από το μεσημεριανό γεύμα. Κατά τη διάρκεια του φαγητού, πίνει ένα ποτήρι κρασί ή dry martini.

Το πολύ αλκοόλ δεν κάνει καλό αλλά αν λειτουργεί για την βασίλισσα Ελισάβετ, ένα ποτήρι σαμπάνια μπορεί να κάνει καλό στην μακροζωία!

AP

Η δίαιτα του Μανώλη Γλέζου και τα μυστικά της μακροζωίας του!

Η δίαιτα του Μανώλη Γλέζου και τα μυστικά της μακροζωίας του!

Η θέληση για ζωή, η δραστηριότητα και η καλή διατροφή είναι το «μυστικό» της μακροζωίας, ανέφερε ο 95χρονος Μανώλης Γλέζος, ως διακεκριμένος καλεσμένος στο Διεθνές συνέδριο με θέμα «Μακροζωία ένας ρεαλιστικός στόχος».

Και οι τρεις παράγοντες είπε, λειτουργούν κατά το ίδιο ποσοστό, με συμμετρία, και ανέλυσε τον καθένα ξεχωριστά, με αναφορές σε προσωπικά του βιώματα. «Μην ακούς τον γιατρό, δεν πρόκειται να πεθάνω», έγραψε στη μάνα του το 1942 ο φοιτητής Μανώλης Γλέζος, όταν μετά από σοβαρή αιμόπτυση, ο γιατρός του έδινε δυο με τρεις μέρες ζωής.

Ζω για να εκτελώ εντολές εκείνων που χάθηκαν…..
«Πριν από κάθε μάχη μαζευόμασταν και λέγαμε ότι αν εσύ ζήσεις μη με ξεχνάς. Πως μπορώ εγώ να ξεχάσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που χάθηκαν ενώ εγώ ζω», είπε ο Μανώλης Γλέζος . «Οι φίλοι μου έλεγαν, Μανώλη τον παφλασμό των κυμάτων θα τον ακούς και για μένα, θα χορεύεις και για μένα, θα πίνεις κρασί και για μένα……Θα ζεις για μένα ….» είπε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκτελεί εντολές αυτών που χάθηκαν και έτσι εξήγησε και την πολυπραγμοσύνη που τον χαρακτηρίζει.

«Η πολυπραγμοσύνη δεν είναι δημιούργημα της δικής μου θέλησης είναι εντολή όλων αυτών που δεν ζουν και ζω εγώ σήμερα».

Άλλος παράγοντας μακροζωίας είναι η δραστηριότητα και όπως είπε ο Μανώλης Γλέζος, υπογραμμίζοντας, ότι «εάν δεν υπήρχε η δραστηριότητα για διάφορα θέματα δεν θα υπήρχε σήμερα ο Μανώλης».

Φτάνουν όμως αυτοί οι δύο παράγοντες;
Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο όχι, καθώς πρέπει να συνδυάζονται από σωστή διατροφή. Η δίαιτα του Μανώλη Γλέζου Τα γεύματα είναι πέντε με διαφορά 2-3 ωρών μεταξύ τους. Κάθε πρωί καταπίνει χωρίς μάσημα μία σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο. Ένα ποτήρι λεμονάδα με μια κουταλιά μέλι και ακολουθούν δύο παξιμάδια με μαλακό τυρί και μπόλικο λάδι. Το πρόγευμα περιλαμβάνει φρούτα, κυρίως ακτινίδια.

Το μεσημεριανό είναι ένα κανονικό γεύμα. «Τρώω αρκετά καλά», είπε ο κ. Γλέζος. Περιλαμβάνει σαλάτα, κρέας ή ψάρι, «ως νησιώτης προτιμώ το ψάρι», είπε και φυσικά πίνω κρασί ή μπύρα. Το απόγευμα φρούτα και το βράδυ ένα γιαούρτι.

Εξήγησε ότι όπου και να βρίσκεται και ότι πιο λαχταριστό να βρίσκεται μπροστά του, αυτός θα φάει το γιαούρτι του.

Ο Μανώλης Γλέζος απευθυνόμενος στους γιατρούς τους αποκάλεσε «αγαπητοί μου γονείς» εξηγώντας ότι το θέμα της υγείας του είναι δικό τους δημιούργημα, τους κάλεσε να συμπεριφέρονται σωστά στον ασθενή και να μην το βλέπουν ως αντικείμενο» και τους εκμυστηρεύθηκε το « μαρτύριο του».

«Παθαίνουν οι φίλοι μου οι γνωστοί μου και εγώ ζω. Το πρόβλημα μου εμένα σήμερα είναι πως θα ξεπεράσω αυτό το θέμα, αυτό είναι το μαρτύριο μου».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για Υγεία και Ομορφιά στο Athensmagazine.gr

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share