Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

3 μυστικά ομορφιάς με κανέλα που θα γίνουν τα αγαπημένα σου!

Τα 3 μυστικά ομορφίας με κύριο συστατικό την κανέλα!

27 Μαρτίου 2019 10:37
3 μυστικά ομορφιάς με κανέλα που θα γίνουν τα αγαπημένα σου!

Εκτός από πολύτιμο μπαχάρι στην κουζίνα μας, η κανέλα μπορεί να γίνει και ένας από τους πρωταγωνιστές της beauty ρουτίνας μας, μπαίνοντας μέσα σε diy συνταγές ομορφιάς. Εμείς συγκεντρώσαμε τις τρεις πιο αγαπημένες μας. Επίσης δες 5 σημαντικούς λόγους για να προσθέσεις την κανέλα στον καφέ σου κάθε πρωί...

Scrub χειλιών
Θα χρειαστείς:

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Η προετοιμασία θα γίνει σε χρόνο dt. Σε ένα μικρό βαζάκι ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Άπλωσε στα χείλη σου κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις για περίπου 30 δευτερόλεπτα και σκούπισε στο τέλος με μία βρεγμένη πετσέτα. Στη συνέχεια άπλωσε το lip balm.

Μάσκα προσώπου κατά της ερυθρότητας που την εφαρμόζεις τοπικά
Θα χρειαστείς:

2 κουταλιές της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Η προετοιμασία είναι πανεύκολη. Σε ένα καθαρό μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη πάστα. Η μάσκα είναι έτοιμη. Άπλωσέ τη στο πρόσωπό σου στις περιοχές με ερυθρότητα και άφησέ τη για μισή ώρα περίπου. Στο τέλος, ξέπλυνε με χλιαρό νερό, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεθς για να μην τραυματίσεις την επιδερμίδα σου.

Για πιο δροσερή αναπνοή
Θα χρειαστείς:

Μισή κουταλιά της σούπας κανέλα

1 μικρό λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κούπα νερό

Η προετοιμασία θα σου πάρει 5 λεπτά. Σε ένα γυάλινο ποτήρι ή μικρή κάνατα, ρίξε την κανέλα και το χυμό του λεμονιού (αφού πρώτα το στύψεις και το σουρώσεις). Πρόσθεσε τη μαγειρική σόδα και στο τέλος χύσε το νερό (κατά προτίμηση χλιαρό) μέσα και ξεκίνα να ανακατεύεις το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού μέχρι να δεις πως ομογενοποιείται. Το διάλυμα είναι έτοιμο. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μετά το βούρτσισμα των δοντιών σου, κάνοντας γαργάρα για περίπου ένα λεπτό. Μην ξεχνάς πριν κάθε χρήση να ανακατεύεις πολύ καλά το μείγμα.

Ποια είναι τα tips για να μυρίζεις ωραία όλη μέρα;


Αναρωτιέσαι πολλές φορές πως γίνεται κάποιες γυναίκες να μυρίζουν ωραία όλη την ημέρα και να χάνεται η μυρωδιά από το άρωμα της; Σου βρήκαμε ποια είναι τα μυστικά tips για να μυρίζεις τέλεια όλη την διάρκεια της ημέρας και να νιώθεις όμορφη!

Να μυρίζεις ωραία είναι ένας τρόπος να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή, και να τραβήξουμε τα βλέμματα πάνω μας χωρίς να κάνουμε τίποτα.
Δεν φοράμε όμως άρωμα μόνο για τους άλλους, το να μυρίζεις ωραία από το πρωί έως το βράδυ ανεβάζει και την δική σου διάθεση. Νιώθεις όμορφη και φρέσκια, και έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση. Πολλές φορές, όμως, έχεις παρατηρήσει και εσύ, ότι παρά το γεγονός ότι κάνεις ντουζ και περιποιείσαι τον εαυτό σου, το άρωμά σου δεν κρατάει όσο θα ήθελες.

Σου προτείνουμε να δοκιμάσεις τα παρακάτω tips για να δεις διαφορά στην διάρκεια της κολόνιας σου. Εφάρμοσε μερικές τεχνικές για να μυρίζεις ωραία από το πρωί έως το βράδυ. Αν θέλεις όμως να αδυνατίσεις γρήγορα δες εδώ τον μαγικό χυμό του Hollywood!

1 Πρόσεξε την διατροφή σου

Ξέρετε την φράση ‘Είσαι ό,τι τρως’ ; Αυτή η φράση είναι πολύ σωστή, καθώς οι τροφές που καταναλώνουμε επηρεάζουν την μυρωδιά στο σώμα μας. Αν θέλεις να μυρίζεις ωραία, πρέπει να προσέχεις τι τρως. Μία διατροφή που περιέχει πολύ σκόρδο, κρεμμύδι, και διάφορα μυρωδικά, είναι καλό για το σώμα μας, αλλά είναι καλό και για τους γύρω σου;

2 Το νερό είναι ο καλύτερος φίλος

Τώρα που μιλάμε για κατανάλωση τροφών, πρέπει να ξέρεις ότι το νερό, αν δεν είναι ο καλύτερος σου φίλος, πρέπει να γίνει. Το νερό φροντίζει το δέρμα και τα μαλλιά, αλλά πάνω από όλα ενυδατώνει την επιδερμίδα μας, και η σωστή ενυδάτωση βοηθάει στο να μυρίζουμε ωραία. Όταν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο, απορροφάει τις άσχημες οσμές από το περιβάλλον πολύ πιο γρήγορα.

3 Μην ξεχνάς να φροντίζεις τα ρούχα σου

Μπορεί να σου φανεί λογικό, αλλά σου υπενθυμίζουμε πως η φροντίδα των ρούχων σου είναι πάρα πολύ σημαντική. Πρέπει να πλένεις τακτικά τα ρούχα γιατί απορροφούν οσμές, και δεν θα μυρίζεις ωραία όσες φορές και να κάνεις ντουζ. Μην κάνεις το λάθος να βάλεις άρωμα σε ρούχα που έχεις ξαναφορέσει γιατί δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4 Σε ποια σημεία πρέπει να ψεκάζεις το άρωμα;

Το σημείο που αποφασίζεις να βάλεις κολόνια για να μυρίζεις ωραία παίζει σπουδαίο ρόλο, μεγαλύτερο ακόμα και από πόση βάζεις. Για να κρατήσει περισσότερη ώρα η κολόνια πάνω σου, πρέπει να βάζεις πίσω από τα αυτιά, στο στήθος, πίσω από τα γόνατα, και στους αγκώνες. Μην κάνεις το λάθος να τρίβεις το άρωμα με τα χέρια σου, γιατί θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα.

5 Μάθε το layering για να μυρίζεις ωραία

Στο 2017 οι beauty gurus συμβουλεύουν να κάνουμε layering, διαστρωμάτωση δηλαδή, κάτι που κάναμε ήδη, αλλά τώρα είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει στο να μυρίζουμε ωραία από το πρωί μέχρι το βράδυ. Συγκεκριμένα, ξεκινάμε από το ντουζ, χρησιμοποιώντας ένα αφρόλουτρο με το αγαπημένο μας άρωμα. Στη συνέχεια, αντί για κρέμα σώματος, που η σύνθεσή τους είναι πολύ βαριά και σύμφωνα με μερικές έρευνες κλείνει τους πόρους, βάλτε στο σώμα σας ένα λαδάκι, για περισσότερη ενυδάτωση, αλλά και λάμψη.

6 Βιταμίνη Ε για να κρατήσει για περισσότερη ώρα

Κάτι ακόμα που μπορείς να δοκιμάσεις για να μυρίζεις ωραία, είναι να βάλεις πάνω στο σώμα σου βιταμίνη Ε, που υπάρχει στο πορτοκάλι και στο λεμόνι. Η βιταμίνη Ε βοηθάει το άρωμα να γίνει πιο έντονο και προσφέρει διάρκεια. Η βιταμίνη Ε έχει πολλά θετικά και χρησιμοποιείται ως συστατικό στα καλλυντικά και στην περιποίηση σώματος και προσώπου.

7 Το περιβάλλον που βρίσκεσαι και ο χώρος γύρω σου παίζουν ρόλο

Μην ξεχνάς άλλους παράγοντες που συμβάλλουν στο να μην μυρίζεις ωραία όλη μέρα, και αυτοί είναι τα μαλλιά που έχουν αποκτήσει λιπαρότητα, το τσιγάρο αν καπνίζεις, τα ρούχα που αφήνεις στη ντουλάπα για πάρα πολύ καιρό και δεν έχεις φροντίσει, ακόμα και τα παπούτσια σου.

8 Πώς να μυρίζουν ωραία τα μαλλιά σου;

Μην ξεχνάς να βάζεις αποσμητικό αμέσως μετά το ντουζ, και μετά από μερικά λεπτά βάλε το αγαπημένο σου άρωμα. Έξτρα τιπ: Βάλε λίγη κολόνια πάνω στο μαξιλάρι σου για να μυρίζουν υπέροχα τα μαλλιά σου την επόμενη μέρα. Μπορείς επίσης να ψεκάσεις λίγο την βούρτσα σου και ύστερα να χτενίσεις τα μαλλιά σου.

Διαβάστε περισσότερα θέματα ομορφιάς και υγείας στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share