Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Τρόφιμα δηλητήριο στην αγορά: Σε στέλνουν στον θάνατο! Τίγκα στα φυτοφάρμακα

Μεγάλη προσοχή!

26 Μαρτίου 2019 15:42
Τρόφιμα δηλητήριο στην αγορά: Σε στέλνουν στον θάνατο! Τίγκα στα φυτοφάρμακα

Εκατοντάδες τόνοι τροφίμων από την Τουρκία κατασχέθηκαν. Τα τρόφιμα – δηλητήριο περιέχουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο ουσίες και έχει σημάνει κανονικός συναγερμός στις υπηρεσίες υγείας.

Τρόφιμα – δηλητήριο από την Τουρκία εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αρχές. Από ξηρούς καρπούς ως λαχανικά και φρούτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” λαχανικά, ξηροί καρποί, φρούτα, αποξηραμένα φρούτα, κατασχέθηκαν καθώς εντοπίστηκαν σε αυτά μεγάλες ποσότητες από φυτοφάρμακα, αλλά και ουσίες από χημικά επεξεργασίας σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Συνολικά μέσα σε λίγους μόνο μήνες κατασχέθηκαν πάνω από 400 τόνοι. Είναι ενδεικτικό ότι κατασχέθηκαν 110 τόνοι νωπά φρούτα, 260 τόνοι λαχανικά και 30 τόνοι αποξηραμένα φρούτα.

Οι υπηρεσίες είναι σε συναγερμό στον Έβρο καθώς η περιοχή αποτελεί και πύλη της Ευρώπης για τις εξαγωγές της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμα τα 10 τρόφιμα που δέχονται «βροχή» από φυτοφάρμακα!

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πιπεριές εντοπίστηκε ένα ζιζανιοκτόνο το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και 40 χρόνια!

Οι Γερμανοί μάλιστα κατάσχεσαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και πλέον ζητείται πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα καθώς ακόμη και μικρή υπέρβαση των ποσοτήτων μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

10 τρόφιμα που έχει απαγορευτεί η κατανάλωσή τους και δεν το γνωρίζατε!

Οι διατροφικές συνήθειες ποικίλουν από χώρα σε χώρα, όμως δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί ότι υπάρχει μέρος του κόσμου όπου απαγορεύονται οι… τσίχλες!

Ακούγεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό, καθώς σε ένα μέρος του πλανήτη δεν επιτρέπεται η πώληση και η κατανάλωσή τους. Όμως αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα τροφίμων, κάποια εκ των οποίων είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, που έχουν απαγορευθεί σε κάποιες χώρες του κόσμου. 10 τρόφιμα που δέχονται «βροχή» από φυτοφάρμακα!

Αυτά είναι τα δέκα τρόφιμα η κατανάλωση των οποίων έχει απαγορευθεί σε διάφορες χώρες του κόσμου:

Μη παστεριωμένο γάλα
Παρόλο που σε κάποιες χώρες της Ευρώπης το μη παστεριωμένο γάλα καταναλώνεται ευρέως, σε άλλες χώρες του κόσμου απαγορεύεται λόγω φόβου εξάπλωσης διαφόρων μολύνσεων και ασθενειών. Οι χώρες που δεν θα το βρείτε στην αγορά είναι η Σκωτία, η Αυστραλία και κάποιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Σαμόσα

Η σαμόσα είναι ένα τηγανητό ή φουρνιστό αρτοσκεύασμα που περιέχει αλμυρή γέμιση, όπως καρυκευμένες πατάτες, κρεμμύδια, μπιζέλια, φακές και ορισμένες φορές αλεσμένο αρνί, αλεσμένο βοδινό κρέας και αλεσμένο κοτόπουλο. Φαινομενικά, δεν φαίνεται να είναι ένα φαγητό που μπορεί να βλάψει κάποιον, ωστόσο σε περιοχές της Σομαλίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της οργάνωσης αλ Σαμπάμπ, απαγορεύεται δια ροπάλου.

Και αυτό γιατί είναι σνακ σε τριγωνική μορφή και θεωρούν ότι αντιπροσωπεύει την… χριστιανική Αγία Τριάδα. Στον υπόλοιπο κόσμο όμως επιτρέπεται κανονικότατα.

Χάγκις

Το Χάγκις είναι το εθνικό πιάτο της Σκωτίας και πρόκειται για εντόσθια προβάτου που έχουν μαγειρευτεί στο στομάχι του ζώου. Το συγκεκριμένο έδεσμα, έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ λόγω των υλικών του καθώς από το 1971, απαγορεύονται τα φαγητά που περιέχουν εντόσθια προβάτων.

Φουά γκρα
Το φουά γκρα είναι ένα διάσημο λιπαρό γαστρονομικό έδεσμα από συκώτι χήνας ή πάπιας και αποτελεί γαστρονομική παράδοση της γαλλικής κουζίνας. Ωστόσο η κατανάλωσή του έχει απαγορευτεί από την Ινδία, το Σαν Πάολο και την Καλιφόρνια επειδή θεωρούν ότι η μέθοδος παρασκευής του «είναι απάνθρωπη».

Τσίχλα
Κι όμως, η τσίχλα είναι απαγορευμένη στη Σιγκαπούρη από το 1992, καθώς θεωρείται μεγάλος μπελάς, αφού λερώνει και η διαδικασία της αφαίρεσής της, από όπου κι αν έχει κολλήσει, στοιχίζει ακριβά στην κυβέρνηση…

Σπόρος παπαρούνας
Σπόρο παπαρούνας δεν μπορεί να βρει κάποιος στη Σιγκαπούρη, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίως λόγω της περιεκτικότητάς της σε μορφίνη και οπιούχων ιχνών. Οι λόγοι της απαγόρευσής του στις συγκεκριμένες χώρες, είναι κυρίως θρησκευτικοί.

Ψάρι φούγκου

Το ιαπωνικό ψάρι φούγκου, κρύβει στα σπλάχνα του ένα θανατηφόρο μυστικό, μιας και είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες. Στην Ιαπωνία, θεωρείται εκλεκτό έδεσμα όμως μπορεί να προετοιμαστεί μόνο από εξειδικευμένους σεφ. Για αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη και την Κίνα.

Κρέας αλόγου
Η κατανάλωση κρέατος αλόγου απαγορεύεται σε Καλιφόρνια και Ιλινόις από το 1998.

Μπάρες δημητριακών με μπλούμπερι

Απαγορεύονται σε Νορβηγία, Φινλανδία και Γαλλία καθώς περιέχουν τεχνικές χρωστικές ουσίες. Στον υπόλοιπο κόσμο οι καταναλωτές τις βρίσκουν μαζί με τις άλλες μπάρες.

Ζελέ
Το δροσερό ζελέ έχει απαγορευτεί σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία καθώς η υφή του μπορεί να οδηγήσει σε πνιγμό.ένα θανατηφόρο μυστικό, μιας και είναι ιδιαίτερα δηλητηριώδες. Στην Ιαπωνία, θεωρείται εκλεκτό έδεσμα όμως μπορεί να προετοιμαστεί μόνο από εξειδικευμένους σεφ. Για αυτό το λόγο έχει απαγορευτεί στην Ευρώπη και την Κίνα.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share