Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Το σ3ξ κάνει καλό στην υγεία! Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν το σταματήσετε!

Μη το σταματάτε κάνει καλό!

26 Μαρτίου 2019 08:44
Το σ3ξ κάνει καλό στην υγεία! Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν το σταματήσετε!

Δεν είναι λίγοι οι ενήλικες άντρες και γυναίκες που σε κάποια φάση της ζωής τους σταματάνε να κάνουν έρωτα. Και για ορισμένους αυτό αποτελεί ένα σύντομο "διάλειμμα” στη σεξουαλική τους ζωή ενώ για άλλους παγιώνεται ως μια νέα κανονικότητα. Τι μπορεί να συμβεί όμως στο σώμα σας όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ; Ο δρ Mark Lawton από την Ενωση Βρετανικής Υγείας σεξ δίνει κάποιες πιθανές απαντήσεις. Επίσης κάθε πότε πρέπει να κάνετε σ@ξ ανάλογα με το πόσο χρονών είστε;

Μπορεί να νιώθετε πιο έντονο στρες και κατάθλιψη
Το σεξ δεν είναι κάτι που μας κάνει να νιώθουμε καλά εκείνη τη στιγμή μόνο – μπορεί να μας φτιάξει τη διάθεση για όλη τη μέρα και να μας βοηθά να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κάθε δυσκολία και αναποδιά. Αυτό οφείλεται στην έκκριση των ενδορφινών κατά τη διάρκεια και μετά τη σεξουαλική επαφή. Οπότε, όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ δεν θα επωφελείστε πια από τις "ενέσεις” ενδορφινών. Μερικές μικρής έκτασης μελέτες έχουν βρει πως άνθρωποι που έχουν τακτικές ερωτικές επαφές είχαν καλύτερη ανταπόκριση στο στρες από εκείνους που αυνανίζονταν ή έκαναν σεξ χωρίς διείσδυση. "Η αλληλεπίδραση πέους-κόλπου, και όχι αποκλειστικά άλλες σεξουαλικές αλληλεπιδράσεις, σχετίζονται με καλύτερη ψυχολογική και φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού” σχολιάζει ο δρ Stuart Brody από το Πανεπιστήμιο του Paisley.

Δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν το σταματήσετε!

Είναι πιθανό να αρρωσταίνετε συχνότερα
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο Wilkes-Barre έχει βρει πως οι άνθρωποι που κάνουν τακτικά έρωτα έχουν επίσης υψηλότερα επίπεδα IgA (εκκριτική ανοσοσφαιρίνη Α), ενός αντισώματος που βοηθά την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι στους παθογόνους ιούς.
Κινδυνεύετε περισσότερο από καρκίνο του προστάτη
Η συχνή εκσπερμάτωση προστατεύει τους άντρες από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Σχετική έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης αναφέρει πως ο κίνδυνος να παρουσιάσουν καρκίνο του προστάτη ήταν περίπου 20% χαμηλότερος για τους άνδρες που εκσπερμάτιζαν τουλάχιστον 21 φορές το μήνα, σε σχέση με τους άνδρες που περιορίζονταν σε 4 έως 7 φορές στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο πώς λειτουργεί αυτή η σύνδεση, θεωρούν όμως ότι πιθανώς ο προστάτης να συσσωρεύει καρκινογόνες ουσίες οι οποίες αποβάλλονται με την εκσπερμάτωση.

Ποια είναι τα επαγγέλματα με το συχνότερο σ3ξ μεταξύ συναδέλφων;


Η έρευνα τα αποκάλυψε!
Φωτιά είναι τα στοιχεία που έφερε η έρευνα για τα επαγγέλματα με το συχνότερο σεξ μεταξύ συναδέλφων! Γεγονός πια αποτελεί ότι πολύς κόσμος ξεμεσιάζεται στη δουλειά (άνω του 90%)! Πολλοί περνάνε την μισή τους μέρα σε ένα γραφείο, σε ένα κατάστημα, σε μια υπηρεσία, σε μια γκαλερί, σε ένα αεροπλάνο, λόγω ταξιδιωτικών αναγκών, σε ένα πολύ συγκεκριμένο εργασιακό χώρο τέλος πάντων!

Λάβε υπόψιν επίσης ότι δεν είναι μόνο οι όλο το πρωί και όλο το μεσημέρι που δουλεύει κανείς, αλλά και πολλές ώρες της νύχτας, ειδικά για συγκεκριμένα επαγγέλματα που απαιτούν τέτοιο ωράριο. Καταλαβαίνεις… βάρδιες και διπλοβάρδιες, υπερωρίες και απ’ την κούραση δεν μπορείς να πάρεις τα πόδια σου.

Το καλό είναι στον εργασιακό χώρο που δραστηριοποιείται ο καθένας, αναπτύσσονται φιλικές σχέσεις, αλλά και πιο… προσωπικές θα έλεγε κανείς, σχεδόν ρομαντικές.

Μια μεγάλη διαδικτυακή έρευνα, λοιπόν, πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να εστιάσει ακριβώς σε αυτό: Στη συχνότητα των σεξουαλικών σχέσεων μεταξύ συναδέλφων, παίρνοντας δείγμα από διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα.

Με βάση τα αποτελέσματα της μελέτης, τα επαγγέλματα με τους ζωηρότερους συνεργάτες είναι τα εξής

1. Καλλιτέχνες: 8,3%

2. Μάγειρες/σεφ: 8,1%

3. Συγκολλητές: 6,3%

4. Γραμματείς: 5,9%

5. Εργαζομενοι στον τομέα Υγείας και Ασφάλειας: 5%

6. Μηχανικοί βιομηχανικών μονάδων: 5%

7. Μηχανικοί αυτοκινήτων: 4,9%

8. Food Service Managers: 4,4%

9. Τεχνικοί ηλεκτρονικών δικτύων: 4,4%

10. Δικαστικοί υπάλληλοι: 4,1%

Και γιατί όχι, θα μου πεις!

Θα μειωθεί η ερωτική σας επιθυμία
Όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ σταδιακά θα μειωθεί η ερωτική σας επιθυμία (libido) οπότε θα σταματήσει και να σας λείπει η ερωτική επαφή. Οι άντρες που σταματάνε να κάνουν έρωτα έχουν χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους. Και η ορμονική αυτή αντίδραση πυροδοτεί έναν αρνητικό φαύλο κύκλο. "Όταν δεν κάνει κάποιος σεξ μειώνεται το επίπεδο της τεστοστερόνης στο σώμα, κάτι που μειώνει με τη σειρά του τη libido και αντίστοιχα την ερωτική επιθυμία” εξηγεί ο δρ Lawton.

Διαβάστε περισσότερα θέματα σεξ στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share