Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tι συμβαίνει στον οργανισμό αν τρώτε μόνο φρούτα για μια ολόκληρη εβδομάδα!

Για ποιο λόγο, να αρχίσεις να τρως μόνο φρούτα;

26 Μαρτίου 2019 08:26
Tι συμβαίνει στον οργανισμό αν τρώτε μόνο φρούτα για μια ολόκληρη εβδομάδα!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να δοκιμάσεις να τρως μόνο φρούτα για μια ολόκληρη εβδομάδα; Προσωπικά και το έχω σκεφτεί και το έχω κάνει. Μόνο που την τελευταία φορά που το έκανα επέλεξα να τρώω μόνο σταφύλια και τίποτα άλλο.

Αυτή τη φορά μου έχει περάσει από το μυαλό -δεν θα το αρνηθώ- να δοκιμάσω την fruitarian diet κατά την οποία θα πρέπει να τρώω μόνο τροφές όπως είναι όλα τα φρούτα αλλά και αβοκάντο, αγγούρι, ντομάτα και ελιές. Επιπλέον επιτρέπονται οι καρποί και οι ξηροί καρποί. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται.

Μια από τις πιο γνωστές youtuber που ακολουθούν αυτή τη διατροφή είναι η Freelee (Freelee the Banana Girl) η οποία έχει 770 χιλιάδες subsribers στο youtube και μπορεί να φάει σε μια μέρα μέχρι και 50 μπανάνες. Η ίδια θεωρεί πως όταν τρως χαμηλά σε θερμίδες φρούτα σε μεγάλες ποσότητες μεγιστοποιείς την ποσότητα της γλυκόζης στον εγκέφαλό σου κάνοντάς τον να λειτουργεί καλύτερα ενώ διατηρείς και το σώμα σου σε τέλεια φυσική κατάσταση.

Να σας θυμήσουμε επίσης κάτι πολύ σημαντικό,τα 6+1 φρούτα που βοηθούν στην απώλεια βάρους!

Για ποιο λόγο, όμως, να αρχίσεις να τρως μόνο φρούτα;
Θα αυξήσεις την πρόσληψη φυτικών ινών, θα αποτοξινώσεις το σώμα σου, θα παίρνεις λιγότερες θερμίδες και θα βγάλεις το μαγείρεμα από τη ζωή σου.

Το ενδιαφέρον είναι πως να επιλέξεις να κάνεις αυτή τη διατροφή ακόμα και για μια εβδομάδα θα διαπιστώσεις ότι μπορείς να τρως όσες ποσότητες φρούτων θέλεις χωρίς να παίρνεις ούτε γραμμάριο. Μάλιστα θα έχεις πιο επίπεδη κοιλιά από ποτέ.

Παρακάτω ακολουθεί μια ενδεικτική διατροφή που μπορείς να ακολουθήσεις για μια εβδομάδα αν αποφασίσεις να τρως μόνο φρούτα.

Πρωινό
Ένα μεγάλο smoothie το οποίο θα περιέχει 3 μπανάνες, μούρα, χουρμάδες και 1 φλ. γάλα καρύδας.

Σνακ
Μια χούφτα αποξηραμένα ροδάκινα

Μεσημεριανό
2 μεγάλα μπολ φρουτοσαλάτα φτιαγμένη από μπανάνες, σταφύλια και μούρα. Θα χρειαστείς και μια βιταμίνη B12.

Απογευματινό σνακ
Μια χούφτα αποξηραμένα σύκα

Βραδινό
Ένα μεγάλο μπολ με αβοκάντο, αγγούρι, ντομάτα, ελαιόλαδο, λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Επιδόρπιο
Μερικά ωμά αμύγδαλα

Κάνοντας την παραπάνω διατροφή θα νιώσεις γεμάτη ενέργεια και φυσικά ξεφουσκωμένη Δεν θα πεινάς καθόλου και θα αισθάνεσαι πολύ όμορφα.

Μην ακολουθήσεις όμως την παραπάνω διατροφή για περισσότερο από μια εβδομάδα ή τουλάχιστον μην την ακολουθήσεις στο 100%. Άλλωστε δεν γίνεται να παίρνεις όλα τα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σου μόνο από τα φρούτα. Μπορείς, όμως, να το κάνεις κατά 75% και αυτό είναι κάτι που θα σου κάνει πολύ καλό.

Πριν δοκιμάσεις οτιδήποτε συμβουλέψου τον γιατρό σου.

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τρως τα ακτινίδια!

Η αλήθεια είναι πως τα ακτινίδια είναι από τα πιο γευστικά φρούτα, αλλά ίσως στους περισσότερους δεν αρέσει αυτή η χνουδωτή φλούδα και για αυτό το λόγο να μη τα επιλέγουν στη διατροφή τους. Κι όμως αν είσαι ένας από αυτούς πρέπει να μάθεις ότι όλη η αξία είναι σε αυτό που πετάς δηλαδή στη φλούδα!

Τρώγοντας τα ακτινίδια με τη φλούδα τους παίρνεις περίπου τρεις φορές περισσότερο τις φυτικές ίνες, απ’ ό,τι εάν τα έτρωγες χωρίς αυτή. Επιπλέον, ολόκληρα έχουν βιταμίνη C, η οποία μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου, προστατεύεσαι από ασθένειες, αλλά και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.


Σημαντικό όμως είναι να τα πλύνεις πολύ καλά πριν τα καταναλώσεις! Εάν πάλι απλά και μόνο στην ιδέα της τριχωτής φλούδας ανατριχιάζεις, υπάρχουν επιπλέον νόστιμες ποικιλίες για να ψάξεις, όπως η Sweet Golden, που έχουν πολύ πιο λεία επιφάνεια.

Διαβάστε περισσότερα θέματα υγείας στο Athensmagazine.gr.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share